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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
08/02/2017 |
Data da última atualização: |
08/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DONADON, J. R.; CHAVES, G. de C. C.; BORSATO, A. V.; CANDIDO, J. C.; CAMPOS, R. P. |
Afiliação: |
JULIANA RODRIGUES DONADON, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; GIOVANNA DE CARVALHO CORRÊA CHAVES, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; AURELIO VINICIUS BORSATO, CPAP; CAMILA JORDÃO CANDIDO, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; RAQUEL PIRES CAMPOS, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul. |
Título: |
Elaboração e avaliação de doce cristalizado de bocaiuva. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 24., 2016, São Luis. Fruticultura: fruteiras nativas e sustentabilidade. São Luis, MA: SBF, 2016. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente trabalho objetivou aproveitar a polpa de bocaiuva produzida pelas comunidades extrativistas do Estado de Mato Grosso do Sul para elaboração e avaliação de doce cristalizado. |
Thesagro: |
Acrocomia Aculeata; Doce. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154966/1/Elaboracao-e-avaliacao-de-doce-cristalizado.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
08/12/2017 |
Data da última atualização: |
08/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FIGUEIREDO, M. A. de; COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; VILELA, A. L.; SILVA, L. C. |
Afiliação: |
MADELEINE ALVES DE FIGUEIREDO, DA/UFLA; STEFANIA VILAS BOAS COELHO, DA/UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; AMANDA LIMA VILELA, DA/UFLA; LUCIANO COUTINHO SILVA, DBCM/UFPB. |
Título: |
Exploratory |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Seed Science, v. 39, n. 2, p. 150-158, 2017 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Estudos exploratórios para a criopreservação de sementes de Coffea arabica L. |
Conteúdo: |
Cryopreservation is a viable option for conservation of coffee germplasm. However, for this technique to be completely successful, it is of fundamental importance to carry out studies that ensure maintenance of cell integrity before and after immersion in liquid nitrogen (LN). Therefore, the aim in this study was to investigate the water content, cooling rate, and final temperature most suitable for cryopreservation of Coffea arabica L. seeds. The seeds were dried by silica gel to water contents of 5, 10, 15, 20, 30 and 40 % wb, subjected to slow cooling treatments at speeds of -1, -3 and -5 °C min.-1 to final temperatures of -40, -50 and -60 °C and then directly immersed in LN. After storage, seeds were rewarmed at 40 °C for two minutes. The survival rate and viability of the seeds and embryos were evaluated by the tetrazolium and germination tests. Results of the tetrazolium test indicate that embryos excised from cryopreserved seeds are less sensitive to cryopreservation than whole seeds are. The water content of 20% wb and the use of zygotic embryos led to the highest survival rate of the coffee seeds, depending on the cooling rate and the final temperature of precooling. |
Palavras-Chave: |
Coffee; Liquid nitrogen; Nitrogênio líquido; Resfriamento lento; Slow cooling; Teor de água. |
Thesagro: |
Café. |
Thesaurus NAL: |
silica gel; Water content. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168535/1/Exploratory-studies-for-cryopreservation.pdf
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Marc: |
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Embrapa Café (CNPCa) |
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