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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
15/12/2023 |
Data da última atualização: |
15/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ABREU, U. G. P. de; SANTOS, P. M.; LIMA, H. P. de; FÁVERO, P. B. |
Afiliação: |
URBANO GOMES PINTO DE ABREU, CPAP; PATRICIA MENEZES SANTOS, CPPSE; HELANO POVOAS DE LIMA, CNPTIA; PATRICIA B. FAVERO, UFABC. |
Título: |
Uso de regras de associação em processos tecnológicos para produção e conservação de forragens. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROINFORMÁTICA, 14., 2023, Natal. Avanços na agricultura digital colaborativa: anais. Natal: Universidade Federal do Rio Grande do Norte, 2023. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
SBIAGRO 2023. |
Conteúdo: |
No Brasil, existe grande diversidade de sistemas de produção de pecuária a pasto, que desempenha papel fundamental na conservação da paisagem rural. Por meio, do algoritmo apriori foram extraídos padrões de combinações entre as tecnologias desenvolvidas para produção e conservação de forrageiras. A sistematização permitiu melhor entendimento sobre as tecnologias que devem ser a base para o desenvolvimento da produção e manutenção das forrageiras, auxiliando no processo de seleção e priorização de projetos de pesquisa. |
Palavras-Chave: |
Association rules; Manutenção de forrageiras; Produção de forrageiras; Regras de associação. |
Thesagro: |
Forragem; Planta Forrageira; Produção; Tecnologia. |
Thesaurus Nal: |
Forage; Forage production. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159795/1/sbi-agro-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 01499nam a2200277 a 4500 001 2159795 005 2023-12-15 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aABREU, U. G. P. de 245 $aUso de regras de associação em processos tecnológicos para produção e conservação de forragens.$h[electronic resource] 260 $aCONGRESSO BRASILEIRO DE AGROINFORMÁTICA, 14., 2023, Natal. Avanços na agricultura digital colaborativa: anais. Natal: Universidade Federal do Rio Grande do Norte$c2023 500 $aSBIAGRO 2023. 520 $aNo Brasil, existe grande diversidade de sistemas de produção de pecuária a pasto, que desempenha papel fundamental na conservação da paisagem rural. Por meio, do algoritmo apriori foram extraídos padrões de combinações entre as tecnologias desenvolvidas para produção e conservação de forrageiras. A sistematização permitiu melhor entendimento sobre as tecnologias que devem ser a base para o desenvolvimento da produção e manutenção das forrageiras, auxiliando no processo de seleção e priorização de projetos de pesquisa. 650 $aForage 650 $aForage production 650 $aForragem 650 $aPlanta Forrageira 650 $aProdução 650 $aTecnologia 653 $aAssociation rules 653 $aManutenção de forrageiras 653 $aProdução de forrageiras 653 $aRegras de associação 700 1 $aSANTOS, P. M. 700 1 $aLIMA, H. P. de 700 1 $aFÁVERO, P. B.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
12/12/2023 |
Data da última atualização: |
12/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ABREU, G. F.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; FANTAZZINI, T. B.; VILELA, A. L. |
Afiliação: |
GISELLE F. ABREU, CENTRO UNIVERSITÁRIO DO CERRADO PATROCÍNIO; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA V. B. COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CRISTIANE C. PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MARCELO R. MALTA, EMPRESA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA DE MINAS GERAIS; TATIANA B. FANTAZZINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; AMANDA L. VILELA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Influence of hulling and storage conditions on maintaining coffee quality. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 95, n. 4, 2023. |
Páginas: |
12 p. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Storage is important in the coffee post-harvest. Determining the maximum period that coffee can remain storaged is important aiming to reduce losses in quality and, consequently, allow the producer to achieve maximum profitability. The aim was to determine the suitable storage period for natural and fully washed coffees, under different conditions. Beans were dried to 11% moisture content after dry processing (natural coffee, dry cherry coffee) and wet processing (parchment coffee, fully washed). Before storage, part of the coffee was hulled and part was not. The coffee was stored under refrigerated air (10ºC and 50% relative humidity) or in an environment at 25ºC. In the periods of 0, 3, 6, and 12 months, samples were taken for sensory, electrical conductivity and tetrazolium evaluation. Refrigerated environment favors conservation of sensory and physiological quality of the natural hulled coffee beans and fully washed coffee. Hulled beans of natural and fully washed coffee stored under refrigerated conditions have the initial quality conserved for up to 12 months and in non-controlled environmental, for up to 3 months. Mechanical damage caused by hulling, associated with the lack of tissue fruit parts, contributes to reduction hulled coffee quality in storage, regardless of the processing. |
Thesaurus NAL: |
Coffee beans; Deterioration; Mechanical damage. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159552/1/Influence-Of-Hulling-And-Storage.pdf
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Marc: |
LEADER 02004naa a2200241 a 4500 001 2159552 005 2023-12-12 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aABREU, G. F. 245 $aInfluence of hulling and storage conditions on maintaining coffee quality.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a12 p. 520 $aStorage is important in the coffee post-harvest. Determining the maximum period that coffee can remain storaged is important aiming to reduce losses in quality and, consequently, allow the producer to achieve maximum profitability. The aim was to determine the suitable storage period for natural and fully washed coffees, under different conditions. Beans were dried to 11% moisture content after dry processing (natural coffee, dry cherry coffee) and wet processing (parchment coffee, fully washed). Before storage, part of the coffee was hulled and part was not. The coffee was stored under refrigerated air (10ºC and 50% relative humidity) or in an environment at 25ºC. In the periods of 0, 3, 6, and 12 months, samples were taken for sensory, electrical conductivity and tetrazolium evaluation. Refrigerated environment favors conservation of sensory and physiological quality of the natural hulled coffee beans and fully washed coffee. Hulled beans of natural and fully washed coffee stored under refrigerated conditions have the initial quality conserved for up to 12 months and in non-controlled environmental, for up to 3 months. Mechanical damage caused by hulling, associated with the lack of tissue fruit parts, contributes to reduction hulled coffee quality in storage, regardless of the processing. 650 $aCoffee beans 650 $aDeterioration 650 $aMechanical damage 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 700 1 $aCOELHO, S. V. B. 700 1 $aPEREIRA, C. C. 700 1 $aMALTA, M. R. 700 1 $aFANTAZZINI, T. B. 700 1 $aVILELA, A. L. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 95, n. 4, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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