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Registros recuperados : 32 | |
11. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FERREIRA, E. E. C.; SANTOS, S. H. M. dos. Determinações biométricas e avaliação de variáveis relacionadas à germinação de sementes de timborana (Piptadenia suaveolens Miq.). In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 54.; REUNIÃO AMAZÔNICA DE BOTÂNICA, 3., 2003, Belém, PA. Botânica: desafios da botânica brasileira no novo milênio: inventário, sistematização, conservação e uso da diversidade vegetal: resumos. Belém, PA: Sociedade Botânica do Brasil: UFRA: Museu Paraense Emílio Goeldi: Embrapa Amazônia Oriental, 2003. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOARES, K. F.; KANASHIRO, M.; SANTOS, S. H. M. dos. Variação fenotípica intra-específica em nível de progênies de três espécies arbóreas (andsiroba (Carapa guianensis Aubl.) cumarú (Dipteryx odorata (Aubl.) Willd.) e jatobé (Hymenaea courbaril L.)) na fase de sementes e mudas. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 11.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL (AVALIAÇÃO-2001), 5., 2001, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental, 2002. p. 202. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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18. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, S. H. M. dos; SOARES, A. M.; OLIVEIRA, L. E. M. de. Crescimento e teor de clorofila em plantas jovens de Ceiba pentandra (L) Gaertn e Acacia mangium Willd, sob diferentes condições de luminosidade. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 6., 1997, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: SBFV, 1997. p. 343. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 32 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/03/2018 |
Data da última atualização: |
25/02/2019 |
Autoria: |
MONCAU, C. T.; ROSA, A. F.; ELER, J. P.; BRASILEIRO, J. C. de C. |
Afiliação: |
Cristina Tschorny Moncau, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Alessandra Fernandes Rosa, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Joanir Pereira Eler, Universidade de São Paulo - USP/Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos; Júlio César de Carvalho Balieiro, USP/Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia. |
Título: |
Heat shock proteins on beef quality. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 1, p. 90-96, jan. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Proteínas de choque térmico na qualidade da carne. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to quantify heat shock proteins (HSP) 27 and 70 in the Longissimus dorsi muscle of cattle during aging and to check their potential as biomarkers for meat quality. A total of 191 steers ½ South African Simmental x ½ Nellore (16?18 months, 391.7±99.7 kg), castrated, and feedlot finished were used. Meat quality was measured by pH, color, cooking loss, and shear force (SF) at 1 and 14 days of aging time. HSP27 and HSP70 were quantified according to the SF values in the more and less tender meat groups, with 20 samples each, for each aging time. HSP27 concentrations in more and less tender meat decrease from 1 to 14 days of aging, and do not differ when evaluated at the same period. HSP70 concentrations in more tender meat increase during aging, and, in less tender meat, there is no difference between periods or at the same period. The correlations between the HSP27 and HSP70 concentrations and meat quality characteristics are low for South African Simmental x Nellore, which indicate the low potential of HSP as biomarkers for these traits, especially for meat tenderness. |
Palavras-Chave: |
Biomarcador; Biomarker; Bos taurus indicus; HSP27; Maciez da carne. |
Thesaurus NAL: |
Cattle; Heat-shock protein 70; Meat tenderness. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174012/1/Heat-shock-proteins-on-beef-quality.pdf
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Marc: |
LEADER 01907naa a2200265 a 4500 001 2089241 005 2019-02-25 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMONCAU, C. T. 245 $aHeat shock proteins on beef quality.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aTítulo em português: Proteínas de choque térmico na qualidade da carne. 520 $aThe objective of this work was to quantify heat shock proteins (HSP) 27 and 70 in the Longissimus dorsi muscle of cattle during aging and to check their potential as biomarkers for meat quality. A total of 191 steers ½ South African Simmental x ½ Nellore (16?18 months, 391.7±99.7 kg), castrated, and feedlot finished were used. Meat quality was measured by pH, color, cooking loss, and shear force (SF) at 1 and 14 days of aging time. HSP27 and HSP70 were quantified according to the SF values in the more and less tender meat groups, with 20 samples each, for each aging time. HSP27 concentrations in more and less tender meat decrease from 1 to 14 days of aging, and do not differ when evaluated at the same period. HSP70 concentrations in more tender meat increase during aging, and, in less tender meat, there is no difference between periods or at the same period. The correlations between the HSP27 and HSP70 concentrations and meat quality characteristics are low for South African Simmental x Nellore, which indicate the low potential of HSP as biomarkers for these traits, especially for meat tenderness. 650 $aCattle 650 $aHeat-shock protein 70 650 $aMeat tenderness 653 $aBiomarcador 653 $aBiomarker 653 $aBos taurus indicus 653 $aHSP27 653 $aMaciez da carne 700 1 $aROSA, A. F. 700 1 $aELER, J. P. 700 1 $aBRASILEIRO, J. C. de C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 1, p. 90-96, jan. 2018.
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