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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  21/12/2020
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HÄRTER, A.; SILVA, S. D. dos A. e; VERISSIMO, M. A. A.; ANTUNES, W. R.; LEMÕES, L. S.; MASCARENHAS, L. S.; BESPALHOK FILHO, C. J.; OLIVEIRA, R. A. de.
Afiliação:  ADÍLSON HÄRTER, Federal University of Parana; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT; MARIO ALVARO ALOISIO VERISSIMO, Federal University of Parana; WILLIAM RODRIGUES ANTUNES, Federal University of Pelotas; LUCAS SILVA LEMÕES, Federal University of Pelotas; LUIZE SILVA MASCARENHAS, Federal University of Pelotas; JOÃO CARLOS BESPALHOK FILHO, Federal University of Parana; RICARDO AUGUSTO DE OLIVEIRA, Federal University of Parana.
Título:  Cold tolerance in sugarcane progenies under natural stress.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Sugar Tech, v. 23, p. 508-518, May-June 2021.
ISSN:  0972-1525
DOI:  10.1007/s12355-020-00912-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cold stress reduces crop yields and quality, limiting agricultural expansion. The objective of this study was to evaluate cold tolerance in sugarcane (Saccharum spp.) progenies based on physiological and biometric characteristics under natural cold stress. The experiment was carried out at a station of the Temperate Climate Research Center, of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), in Pelotas, Rio Grande do Sul, where 21 full-sib sugarcane progenies were evaluated in an incomplete block design with six replications. Physiological and biometric characteristics were measured after frost events to determine cold tolerance. The components of variance, genetic parameters and correlations were estimated using mixed models (REML/BLUP). The meteorological data recorded on-site showed the occurrence of 13 frost events (0 C) and a minimum temperature of - 2.9 C. Genetic variability for cold tolerance was detected between and within progenies. Narrow-sense heritability was moderate for chlorophyll content (0.23), leaf damage (0.26), stalk damage (0.19) and total soluble solids content (0.44), while heritability at the progeny level was high for all traits ([0.57). The genotypic values for cold tolerance and yield potential were highest in the progenies RB996962 9 RB016916, RB016916 9 RB996962, RB867515 9 RB92579 and RB106802 9 RB036088.
Thesagro:  Cana de Açúcar; Frio.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21771 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  28/02/2012
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BARBOSA, J. dos S. R.; COSTA, H. H. A.; OLIVEIRA, D. de S.; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M. de; ROGERIO, M. C. P.
Afiliação:  Juliana dos Santos Rodrigues Barbosa; Hélio Henrique Araújo Costa; Delano de Sousa Oliveira; Aline Vieira Landim; Ângela Maria de Vasconcelos; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC.
Título:  Consumo e digestibilidade de carboidratos totais e carboidratos não fibrosos em dietas fornecidas a ovinos contendo urucum em níveis crescentes de inclusão.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 6., 2011, Sobral. [Anais...]. Sobral: UVA, 2011. 7 f.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este estudo teve como objetivo avaliar o consumo e a digestibilidade aparente dos carboidratos totais e carboidratos fibrosos de dietas contendo urucum integral em níveis crescentes de inclusão fornecidas a ovinos.
Palavras-Chave:  Alternative feed; Urucu.
Thesagro:  Alimento alternativo; Carboidrato; Consumo; Digestibilidade aparente; Nutrição animal; Ovino; Urucum.
Thesaurus NAL:  Animal feeding; Animal nutrition; Feed intake; Sheep.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54772/1/AAC-Consumo-e-digestibilidade-de-carboidratos-totais.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC25262 - 1UPCAA - DD
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