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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
21/12/2020 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
HÄRTER, A.; SILVA, S. D. dos A. e; VERISSIMO, M. A. A.; ANTUNES, W. R.; LEMÕES, L. S.; MASCARENHAS, L. S.; BESPALHOK FILHO, C. J.; OLIVEIRA, R. A. de. |
Afiliação: |
ADÍLSON HÄRTER, Federal University of Parana; SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT; MARIO ALVARO ALOISIO VERISSIMO, Federal University of Parana; WILLIAM RODRIGUES ANTUNES, Federal University of Pelotas; LUCAS SILVA LEMÕES, Federal University of Pelotas; LUIZE SILVA MASCARENHAS, Federal University of Pelotas; JOÃO CARLOS BESPALHOK FILHO, Federal University of Parana; RICARDO AUGUSTO DE OLIVEIRA, Federal University of Parana. |
Título: |
Cold tolerance in sugarcane progenies under natural stress. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Sugar Tech, v. 23, p. 508-518, May-June 2021. |
ISSN: |
0972-1525 |
DOI: |
10.1007/s12355-020-00912-0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cold stress reduces crop yields and quality, limiting agricultural expansion. The objective of this study was to evaluate cold tolerance in sugarcane (Saccharum spp.) progenies based on physiological and biometric characteristics under natural cold stress. The experiment was carried out at a station of the Temperate Climate Research Center, of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), in Pelotas, Rio Grande do Sul, where 21 full-sib sugarcane progenies were evaluated in an incomplete block design with six replications. Physiological and biometric characteristics were measured after frost events to determine cold tolerance. The components of variance, genetic parameters and correlations were estimated using mixed models (REML/BLUP). The meteorological data recorded on-site showed the occurrence of 13 frost events (0 C) and a minimum temperature of - 2.9 C. Genetic variability for cold tolerance was detected between and within progenies. Narrow-sense heritability was moderate for chlorophyll content (0.23), leaf damage (0.26), stalk damage (0.19) and total soluble solids content (0.44), while heritability at the progeny level was high for all traits ([0.57). The genotypic values for cold tolerance and yield potential were highest in the progenies RB996962 9 RB016916, RB016916 9 RB996962, RB867515 9 RB92579 and RB106802 9 RB036088. |
Thesagro: |
Cana de Açúcar; Frio. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
28/02/2012 |
Data da última atualização: |
23/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARBOSA, J. dos S. R.; COSTA, H. H. A.; OLIVEIRA, D. de S.; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M. de; ROGERIO, M. C. P. |
Afiliação: |
Juliana dos Santos Rodrigues Barbosa; Hélio Henrique Araújo Costa; Delano de Sousa Oliveira; Aline Vieira Landim; Ângela Maria de Vasconcelos; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC. |
Título: |
Consumo e digestibilidade de carboidratos totais e carboidratos não fibrosos em dietas fornecidas a ovinos contendo urucum em níveis crescentes de inclusão. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 6., 2011, Sobral. [Anais...]. Sobral: UVA, 2011. 7 f. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este estudo teve como objetivo avaliar o consumo e a digestibilidade aparente dos carboidratos totais e carboidratos fibrosos de dietas contendo urucum integral em níveis crescentes de inclusão fornecidas a ovinos. |
Palavras-Chave: |
Alternative feed; Urucu. |
Thesagro: |
Alimento alternativo; Carboidrato; Consumo; Digestibilidade aparente; Nutrição animal; Ovino; Urucum. |
Thesaurus NAL: |
Animal feeding; Animal nutrition; Feed intake; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/54772/1/AAC-Consumo-e-digestibilidade-de-carboidratos-totais.pdf
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Marc: |
LEADER 01301nam a2200325 a 4500 001 1916909 005 2019-09-23 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARBOSA, J. dos S. R. 245 $aConsumo e digestibilidade de carboidratos totais e carboidratos não fibrosos em dietas fornecidas a ovinos contendo urucum em níveis crescentes de inclusão.$h[electronic resource] 260 $aIn: ENCONTRO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 6., 2011, Sobral. [Anais...]. Sobral: UVA, 2011. 7 f.$c2011 520 $aEste estudo teve como objetivo avaliar o consumo e a digestibilidade aparente dos carboidratos totais e carboidratos fibrosos de dietas contendo urucum integral em níveis crescentes de inclusão fornecidas a ovinos. 650 $aAnimal feeding 650 $aAnimal nutrition 650 $aFeed intake 650 $aSheep 650 $aAlimento alternativo 650 $aCarboidrato 650 $aConsumo 650 $aDigestibilidade aparente 650 $aNutrição animal 650 $aOvino 650 $aUrucum 653 $aAlternative feed 653 $aUrucu 700 1 $aCOSTA, H. H. A. 700 1 $aOLIVEIRA, D. de S. 700 1 $aLANDIM, A. V. 700 1 $aVASCONCELOS, A. M. de 700 1 $aROGERIO, M. C. P.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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