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Registros recuperados : 52 | |
9. | | RODRIGUES, L. L.; SILVA, J. do N.; HASHIMOTO, J. M.; SILVA, K. J. D. e. Composição química, compostos bioativos e atividade antioxidante em farinhas e em biscoitos salgados integrais de trigo, de arroz e/ou de feijão-mungo. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 7., 2021, Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2023. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 287). p. 19. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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12. | | AGUIAR, F. M.; CARVALHO, M. R. M.; RODRIGUES, L. L.; MICHEREFF, S. J.; REIS, A. Seleção preliminar de genótipos de quiabeiro resistentes à murcha de fusário. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 35, p. S221, ago. 2010. Suplemento. Resumo 07.091. Trabalho apresentado no 43. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Cuiabá. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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13. | | CARVALHO, M. R. M.; RODRIGUES, L. L.; FREITAS, A. J.; REIS, A. Seleção preliminar de genótipos de quiabeiro resistentes a murcha de verticílio. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 35, p. S221, ago. 2010. Suplemento. Resumo 07.090. Trabalho apresentado no 43. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Cuiabá. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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16. | | TERRA, T. G. R.; RODRIGUES, L. L.; ALVES, J. P.; RANGEL, P. H. N.; FERREIRA, M. E. Avaliação do sistema radicular em plantas de arroz utilizando o Scanner de Raiz CI-600. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012. p. 71. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275). Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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17. | | TERRA, T. G. R.; RODRIGUES, L. L.; ALVES, J. P.; RANGEL, P. H. N.; FERREIRA, M. E. Avaliação do sistema radicular em plantas de arroz utilizando o Scanner de Raiz CI-600. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012. p. 71. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | MARTINS, B. F.; ABREU, A. G. de; RANGEL, P. H. N.; SIBOV, S. T.; RODRIGUES, L. L. Germinação In Vitro de sementes de acessos de arroz do BAG da Embrapa Arroz e Feijão. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 4., 2016, Curitiba. Recursos genéticos no Brasil: a base para o desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2016. p. 457. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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20. | | TERRA, T. G. R.; RODRIGUES, L. L.; RANGEL, P. H. N.; ABREU, A. G. de; FERREIRA, M. E. Fenotipagem do sistema radicular em uma coleção nuclear de arroz de terras altas. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 7., 2013, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013. p. 97. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 292). Pôster - pós-graduação. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 52 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
04/01/2019 |
Data da última atualização: |
27/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DUTRA, M. da C. P.; RODRIGUES, L. L.; OLIVEIRA, D. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, M. dos S. |
Afiliação: |
Maria da Conceição Prudêncio Dutra, a Universidade do Estado da Bahia, Departamento de Tecnologia e Ciências Sociais (DTCS III), Campus Juazeiro, Av. Dr. Edgard Chastinet Guimarães, S/N – São Geraldo, CEP: 48.905-680 Juazeiro, BA, Brazil; Lucicleide Leonice Rodrigues, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520 Petrolina, PE, Brazil; Débora de Oliveira, Universidade Federal de Santa Catarina, Departamento de Engenharia Química e de Alimentos, Campus Trindade, Trindade, 88040-900 Florianópolis, SC, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Marcos dos Santos Lima, b Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520 Petrolina, PE, Brazil. |
Título: |
Integrated analyses of phenolic compounds and minerals of Brazilian organic and conventional grape juices and wines: Validation of a method for determination of Cu, Fe and Mn. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 269, p. 157-165, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The phenolic profile and antioxidant activity (AOX) of "organic vs. conventional" Brazilian wines and grape juices were analyzed. A simple method for the determination of minerals Cu, Fe and Mn by F-AAS was validated and used to characterize the samples studied. In the validation of the Cu, Fe and Mn determination method, the protocol for samples preparation by hot digestion with HNO3 + H2O2 proved to be more suitable for the grape juice and wine matrices. The validation parameters were considered satisfactory. Conventional products presented higher anthocyanins content, and no significant differences were observed on other phenolic compounds, AOX and Cu, Fe and Mn minerals. All the evaluated samples presented similar results between the same cultivars and in products from grapes of the two cultivation systems. The AOX of juices and wines, organic and conventional, was high, and correlated with procyanidin B1, petunidin-3-glucoside and cyanidin-3,5-diglucoside. Keywords: Organic agriculture Vitis labrusca L. Bioactive compounds Minerals Food analysis |
Palavras-Chave: |
Composto febologico; Organic agriculture; Sucio de uva; Vitis labrusca L. |
Thesagro: |
Uva. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Food analysis; Grape juice; Minerals. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189777/1/1-s2.0-S0308814618311555-main.pdf
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Marc: |
LEADER 01935naa a2200277 a 4500 001 2103042 005 2019-04-27 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDUTRA, M. da C. P. 245 $aIntegrated analyses of phenolic compounds and minerals of Brazilian organic and conventional grape juices and wines$bValidation of a method for determination of Cu, Fe and Mn.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe phenolic profile and antioxidant activity (AOX) of "organic vs. conventional" Brazilian wines and grape juices were analyzed. A simple method for the determination of minerals Cu, Fe and Mn by F-AAS was validated and used to characterize the samples studied. In the validation of the Cu, Fe and Mn determination method, the protocol for samples preparation by hot digestion with HNO3 + H2O2 proved to be more suitable for the grape juice and wine matrices. The validation parameters were considered satisfactory. Conventional products presented higher anthocyanins content, and no significant differences were observed on other phenolic compounds, AOX and Cu, Fe and Mn minerals. All the evaluated samples presented similar results between the same cultivars and in products from grapes of the two cultivation systems. The AOX of juices and wines, organic and conventional, was high, and correlated with procyanidin B1, petunidin-3-glucoside and cyanidin-3,5-diglucoside. Keywords: Organic agriculture Vitis labrusca L. Bioactive compounds Minerals Food analysis 650 $aBioactive compounds 650 $aFood analysis 650 $aGrape juice 650 $aMinerals 650 $aUva 653 $aComposto febologico 653 $aOrganic agriculture 653 $aSucio de uva 653 $aVitis labrusca L 700 1 $aRODRIGUES, L. L. 700 1 $aOLIVEIRA, D. de 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aLIMA, M. dos S. 773 $tFood Chemistry$gv. 269, p. 157-165, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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