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Registros recuperados : 174 | |
22. | | CANIZARES, K. A. L.; RODRIGUES, J. D.; GOTO, R. Crescimento e índice de troca gasosa em plantas de pepino irrigadas com água emriquecida com CO2. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 22, n. 4, p. 706-711, out./dez, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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24. | | CAÑIZARES, K. A. L.; RODRIGUES, J. D.; GOTO, R. Enxertia e irrigação com água carbonatada na produção de pepino japonês cultivado em ambiente protegido em duas épocas do ano. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 280, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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27. | | LEONEL, S.; VARASQUIM, L. T.; RODRIGUES, J. D.; CEREDA, E. Enraizamento de estacas de acerola (Malpighia glabra, Linn.). Revista Brasileira de Fruticultura, Cruz das Almas, v.13, n.3, p.213-117, 1991. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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33. | | DELACHIAVE, M. E. A.; ONO, E. O.; RODRIGUES, J. D. Efeitos alelopáticos de grama-seda (Cynodon dactylon (L.) Pers.) na germinação de sementes de pepino, milho, feijão e tomate. Revista Brasileira de Sementes, Brasília, v. 21, n. 1, p. 194-197, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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34. | | DELACHIAVE, M. E. A.; RODRIGUES, J. D.; ONO, E. O. Efeitos alelopáticos de losna (Artemisia absinthium L.) na germinação de sementes de pepino, milho, feijão e tomate. Revista Brasileira de Sementes, Brasília, DF, v. 21, n. 2, p. 265-269, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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36. | | CONEGLIAN, R. C. C.; RODRIGUES, J. D.; BRASIL, O. G. Efeito da aplicacao de etileno no pH, acidez, indice refratometrico e acucares totais de frutos de manga, colhidos em estagio pre-climaterico. Sci. Agric., v.50, n.2, p.185-192, jun./set. 1993 Separata. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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Registros recuperados : 174 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
30/01/2023 |
Data da última atualização: |
13/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
PIRES, I. F.; FONTANA, A.; PARTELLI, F. L.; CAMPANHARO, A.; ROCHA, J. R.; RODRIGUES, J. D. |
Afiliação: |
IVNE FRANCO PIRES, PREFEITURA DE BOA ESPERANÇA; ADEMIR FONTANA, CNPS; FÁBIO LUIZ PARTELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; ALEX CAMPANHARO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; JUAN RICARDO ROCHA, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; JÉSSICA DALAZEN RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE RONDÔNIA. |
Título: |
Nutritional diagnosis in a Conilon coffee plantation in the northern region of the Espírito Santo state. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Agrogeoambiental, v. 14, e20221708, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.18406/2316-1817v14n120221708 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Também publicado em português. Título em português: Diagnóstico nutricional em plantação de café Conilon na região norte do estado do Espírito Santo. |
Conteúdo: |
The soils of Coastal Tablelands are characterized by low natural fertility, which reinforces the importance of assessing soil fertility and leaf nutrition of crops. The objective of this study is to present a diagnosis of soil fertility and leaf nutrition of coffee plantations with Conilon from Coastal Tablelands in the northern area of the Espírito Santo state. A total of 49 soil samples were collected at a depth of 0-0.20 m and 49 leaf samples. In the soil, we can find Al3+, Ca2+, Mg2+, K+, (H+Al), SB, V, CTC, pH (water), P Mehlich-1, carbon (C), organic matter (MO), nitrogen (N), Cu2+, Fe2+, Mn2+, Zn2+, and in the leaves N, P, K, Ca, Mg, Cu, Fe, Mn and Zn contents. Soil fertility and leaf nutrition were diagnosed, followed by the identification of deficit elements after comparison with reference coffee crops. In the soil, most coffee plantations have low levels of MO, K, Ca, Mg, Fe, Al and (H+Al), P in excess, and the other attributes at medium levels. As for the leaves, most coffee plantations have low levels of N, P, K, Mg, Cu, Fe, and Zn, Mn at an adequate level and Ca at a high level. The soil and leaf elements evaluated are mostly at lower levels than the reference crops. |
Palavras-Chave: |
Coffee canephora; Diagnose Nutricional; Nutritional diagnosis; Solos Intemperizados; Weathered soils. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151380/1/Nutritional-diagnosis-in-a-Conilon-coffee-plantation-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 02174naa a2200265 a 4500 001 2151380 005 2023-03-13 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.18406/2316-1817v14n120221708$2DOI 100 1 $aPIRES, I. F. 245 $aNutritional diagnosis in a Conilon coffee plantation in the northern region of the Espírito Santo state.$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aTambém publicado em português. Título em português: Diagnóstico nutricional em plantação de café Conilon na região norte do estado do Espírito Santo. 520 $aThe soils of Coastal Tablelands are characterized by low natural fertility, which reinforces the importance of assessing soil fertility and leaf nutrition of crops. The objective of this study is to present a diagnosis of soil fertility and leaf nutrition of coffee plantations with Conilon from Coastal Tablelands in the northern area of the Espírito Santo state. A total of 49 soil samples were collected at a depth of 0-0.20 m and 49 leaf samples. In the soil, we can find Al3+, Ca2+, Mg2+, K+, (H+Al), SB, V, CTC, pH (water), P Mehlich-1, carbon (C), organic matter (MO), nitrogen (N), Cu2+, Fe2+, Mn2+, Zn2+, and in the leaves N, P, K, Ca, Mg, Cu, Fe, Mn and Zn contents. Soil fertility and leaf nutrition were diagnosed, followed by the identification of deficit elements after comparison with reference coffee crops. In the soil, most coffee plantations have low levels of MO, K, Ca, Mg, Fe, Al and (H+Al), P in excess, and the other attributes at medium levels. As for the leaves, most coffee plantations have low levels of N, P, K, Mg, Cu, Fe, and Zn, Mn at an adequate level and Ca at a high level. The soil and leaf elements evaluated are mostly at lower levels than the reference crops. 653 $aCoffee canephora 653 $aDiagnose Nutricional 653 $aNutritional diagnosis 653 $aSolos Intemperizados 653 $aWeathered soils 700 1 $aFONTANA, A. 700 1 $aPARTELLI, F. L. 700 1 $aCAMPANHARO, A. 700 1 $aROCHA, J. R. 700 1 $aRODRIGUES, J. D. 773 $tRevista Agrogeoambiental$gv. 14, e20221708, 2022.
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