|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/02/2004 |
Data da última atualização: |
28/04/2014 |
Autoria: |
MORETTI, C. L. |
Título: |
Processamento mínimo de frutas e hortaliças. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília: Embrapa Hortaliças, 2002. |
Páginas: |
16p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Apostila do Mini Curso, apresentado na FENAGRI 2002, Petrolina, PE. |
Thesagro: |
Fruta; Hortaliça; Processamento; Segurança Alimentar. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00490nam a2200169 a 4500 001 1152577 005 2014-04-28 008 2002 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMORETTI, C. L. 245 $aProcessamento mínimo de frutas e hortaliças. 260 $aBrasília: Embrapa Hortaliças$c2002 300 $a16p. 500 $aApostila do Mini Curso, apresentado na FENAGRI 2002, Petrolina, PE. 650 $aFruta 650 $aHortaliça 650 $aProcessamento 650 $aSegurança Alimentar
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
21/02/2017 |
Data da última atualização: |
18/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RODRIGUES, M. M.; OLIVEIRA, M. E. de; LEAL, T. M.; MOURA, R. L. de; ARAÚJO, D. L. da C.; SANTOS, M. S. dos; RODRIGUES, F. N.; RODRIGUES, V. de S. |
Afiliação: |
MARCÔNIO MARTINS RODRIGUES, UFMA; MARIA ELIZABETE DE OLIVEIRA, UFPI; TANIA MARIA LEAL, CPAMN; RANIEL LUSTOSA DE MOURA, UFPI; DANIEL LOUÇANA DA COSTA ARAÚJO, UFPI; MAURÍLIO SOUZA DOS SANTOS, UFPI; FRANCELINO NEIVA RODRIGUES, IFPI; VIVIANY DE SOUSA RODRIGUES, UFPI. |
Título: |
Forage intake process of goats on a Massai grass pasture with different sward heights. |
Título original: |
Processos de ingestão de forragem por caprinos em pastagem com Capim-Massai com diferentes alturas. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 6, p. 4339-4348, nov./dez. 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the forage-intake process of goats feeding on Massai grass pastures with different heights (40, 50, 60, and 70 cm). The experimental design was completely randomized, with treatments corresponding to four sward heights with two replicates over time and space. Collected data were related to the forage-intake process and the chemical and morphological composition of the pasture. Grazing trials (45 min) were performed with four Anglo-Nubian crossbred goats. Total forage mass intake, bite mass, and intake rate were expressed in relation to animal weight. Pasture density, forage mass, and leaf blade increased as forage height increased. |
Palavras-Chave: |
Massa de mordida. |
Thesagro: |
Caprino; Ingestão; Pastagem. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156211/1/ArtigoTaniaSeminaNovDez2016.pdf
|
Marc: |
LEADER 01560naa a2200265 a 4500 001 2064869 005 2022-05-18 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRODRIGUES, M. M. 240 $aProcessos de ingestão de forragem por caprinos em pastagem com Capim-Massai com diferentes alturas. 245 $aForage intake process of goats on a Massai grass pasture with different sward heights.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe objective of this study was to evaluate the forage-intake process of goats feeding on Massai grass pastures with different heights (40, 50, 60, and 70 cm). The experimental design was completely randomized, with treatments corresponding to four sward heights with two replicates over time and space. Collected data were related to the forage-intake process and the chemical and morphological composition of the pasture. Grazing trials (45 min) were performed with four Anglo-Nubian crossbred goats. Total forage mass intake, bite mass, and intake rate were expressed in relation to animal weight. Pasture density, forage mass, and leaf blade increased as forage height increased. 650 $aCaprino 650 $aIngestão 650 $aPastagem 653 $aMassa de mordida 700 1 $aOLIVEIRA, M. E. de 700 1 $aLEAL, T. M. 700 1 $aMOURA, R. L. de 700 1 $aARAÚJO, D. L. da C. 700 1 $aSANTOS, M. S. dos 700 1 $aRODRIGUES, F. N. 700 1 $aRODRIGUES, V. de S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 37, n. 6, p. 4339-4348, nov./dez. 2016.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|