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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/08/2018
Data da última atualização:  27/01/2020
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  CHAGAS, M. C. M. das; SILVA, E. C. S.; NASCIMENTO, S. M.; LIMA, G. F. da C.; COSTA-LIMA, T. C. da.
Afiliação:  MARCONE CESAR MENDONCA DAS CHAGAS, EMPARN; ELAINE CRISTINE S. SILVA, Bolsistas do projeto Palma Forrageira MDA/EMPARN; SUENI MEDEIROS NASCIMENTO, Bolsistas do projeto Palma Forrageira MDA/EMPARN; GUILHERME FERREIRA DA COSTA LIMA, EMPARN; TIAGO CARDOSO DA COSTA LIMA, CPATSA.
Título:  Cochonilha de escama na palma forrageira: aspectos biológicos e estratégias de manejo.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Natal: EMPARN, 2018.
Páginas:  Np.
Descrição Física:  1 Folder.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A palma forrageira é um dos mais importantes suportes forrageiros para a pecuária do semiárido. A despeito de sua rusticidade, essa cactácea pode ser atacada por insetos-praga, com destaque à cochonilha de escama ou simplesmente ?mofo? da palma, Diaspis echinocacti, cujo ataque, quando em altas infestações, pode resultar em grandes perdas na produção e, até na morte das plantas.
Palavras-Chave:  Alimentação animal; Cochonilha de escama; Monitoramento.
Thesagro:  Cochonilha; Inseto Para Controle Biológico; Palma Forrageira; Praga de Planta.
Thesaurus Nal:  Biological control agents; Insects.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181738/1/Tiago-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA57468 - 1UPCFD - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/04/2015
Data da última atualização:  08/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BERTECHINI, A. G.; MAZZUCO, H.; RODRIGUES, E. C.; RAMOS, E. M.
Afiliação:  ANTONIO GILBERTO BERTECHINI, UFL; HELENICE MAZZUCO, CNPSA; ERIKA CRISTINA RODRIGUES; EDUARDO MENDES RAMOS, UFL.
Título:  Study of the utilization of light egg-type males: A proposal for the sustainability of the egg industry
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Poultry Science, v. 93, p. 755-761, 2014.
DOI:  10.3382/ps.2013-03462
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the performance and viability of light egg-type males, usually euthanized at the hatcheries, from White and Brown Leghorn laying hen lines. One-day-old male chicks, half from each hen line, were raised in floor pens until they were 42 d of age. The birds were distributed into 48 floor pens, furnished with tube feeders and nipple drinkers, and submitted to 24 h of continuous light, 3 feeding phases (1-7, 8-21, and 22-42 d) and diets composed of corn and soybean meal as the main ingredients. A completely randomized design was used in a 4 × 2 factorial arrangement (phase levels of ME dietary treatments × strain) of 6 replicates of 40 birds each. The variables evaluated were bird performance, carcass quality, and yield at 42 d of age. Mortality and cannibalism were not observed during the entire experimental period, although the birds' beaks were not trimmed. The brown males line showed higher feed consumption and BW gain and better feed conversion compared with the white male line (P< 0.05). Metabolizable energy (kcal/kg) levels of 3,200 (1 to 7 d), 3,050 (8 to 21 d), and 3,200 (22 to 42 d) provided better performance (P< 0.05) in both lines. The carcass yields were similar (P> 0.05) between the 2 lines; males from the white line showed higher breast yield, and the brown line males showed higher yield of thighs and drumstick (P< 0.05). The treatments had no effect on meat quality (P > 0.05). Overall, the results suggest that there is great viability for the... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Qualidade da carne; Qualidade do ovo; Sustentabilidade.
Thesagro:  Industrialização.
Thesaurus NAL:  Egg industry; Egg quality; Environmental sustainability; Meat quality.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA19904 - 1UPCAP - DD
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