|
|
Registros recuperados : 4 | |
1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COSTA, R.; CABRAL, L.; LIMA, L.; PEDREIRA, B. C. e; MOMBACH, M.; PAULA, N. de; CAMARGO, K.; ROCHA, J. K. In vitro methane and ammoniacal nitrogen production of Marandu grass supplemented with lipid sources. Advances in Animal Biosciences, v. 9, n. 3 esp., 2018. não paginado resumo publicado. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON THE NUTRITION OF HERBIVORES, 10., 2018, Clermont-Ferrand, Paris. Proceedings... Clerment-Ferrand: Cambridge Univesity Press, 2018. Ref. 638. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pdf.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
2. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BELTRAO FILHO, E. M.; COSTA, R. G.; MEDEIROS, A. N. de; QUEIROGA, R. de C. R. E.; LIMA, A. G. V. de O.; ROCHA, J. K. P. Características físico-químicas do leite de cabras alimentadas com palma forrageira (Opuntia fícus indica mill) em substituição ao milho. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 3., 2007, João Pessoa. Anais... João Pessoa: SEBRAE-PB: EMEPA-PB, 2007. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso restrito ao objeto digital](/consulta/web/img/lock.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BELTRÃO FILHO, E. M.; COSTA, R. G.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; OLIVEIRA, C. J. B. de; ROCHA, J. K. P.; SANTOS, J. G. dos. Avaliação higiênico-sanitária do leite de cabra comercializado no estado da Paraíba, Brasil. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 9, n. 4, p. 672-679, out./dez. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | KIPERT, T. A.; CARVALHO, A. P. da S.; ROCHA, J. K. L. da; LIMA, L. R.; CABRAL, L. da S.; BEHLING NETO, A.; CAMARGO, K. D. V.; PEDREIRA, B. C. e. Composição químico-bromatológica da silagem de capim-mombaça com diferentes aditivos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: anais. Viçosa: Sociedade Brasileira de Zootecnia; Brasília, DF: Associação Brasileira de Zootecnistas. não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
| ![Visualizar detalhes do registro](/consulta/web/img/visualizar.png) ![Acesso ao objeto digital](/consulta/web/img/pdf.png) ![Imprime registro no formato completo](/consulta/web/img/print.png) |
Registros recuperados : 4 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
18/02/2019 |
Data da última atualização: |
18/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTA, R.; CABRAL, L.; LIMA, L.; PEDREIRA, B. C. e; MOMBACH, M.; PAULA, N. de; CAMARGO, K.; ROCHA, J. K. |
Afiliação: |
RAYANNE COSTA, UNESP, JABOTICABAL, SP; LUCIANO CABRAL, UFMT, CUIABA; LENI LIMA, UFMT, CUIABA, MT; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT; MIRCEIA MOMBACH, UFMT, CUIABA, MT; NELCINO DE PAULA, UFMT, CUIABA, MT; KARINE CAMARGO, UNESP, JABOTICABAL, SP; JULIAM KELY ROCHA, UFMT, CUIABA, MT. |
Título: |
In vitro methane and ammoniacal nitrogen production of Marandu grass supplemented with lipid sources. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Advances in Animal Biosciences, v. 9, n. 3 esp., 2018. |
Páginas: |
não paginado |
Idioma: |
Português |
Notas: |
resumo publicado. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON THE NUTRITION OF HERBIVORES, 10., 2018, Clermont-Ferrand, Paris. Proceedings... Clerment-Ferrand: Cambridge Univesity Press, 2018. Ref. 638. |
Conteúdo: |
Ruminal fermentation is a process resulting from the set of microbial activities (metabolism) that transform dietary constituents into products considered useful to animals, such as volatile fatty acids, or useless as methane gas (CH4) which represents a consequent energy loss, resulting in lower animal performance (Valadares Filho and Pina, 2006), besides being considered as one of those responsible for the greenhouse effect. Aiming at efficient production, ruminal fermentation modulation strategies have been used to maximize the fermentation of cellulosic compounds, to reduce fermentation losses (methane and ammonia) and to optimize the synthesis of microbial protein. One of these is the inclusion of lipids in the diet. However, little is known about its effect on tropical forages. The objective of this work was to evaluate the isolated effect of lipid sources from corn and soybean on the production of methane and ammoniacal nitrogen using the in vitro gas production technique. |
Palavras-Chave: |
Capim marandu. |
Thesagro: |
Cultura In Vitro. |
Thesaurus NAL: |
Methane; Nitrogen. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192945/1/2018-cpamt-bruno-pedreira-in-vitro-methane-nitrogen-marandu-lipid-sources2.pdf
|
Marc: |
LEADER 01925nam a2200265 a 4500 001 2106159 005 2019-02-18 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, R. 245 $aIn vitro methane and ammoniacal nitrogen production of Marandu grass supplemented with lipid sources.$h[electronic resource] 260 $aAdvances in Animal Biosciences, v. 9, n. 3 esp., 2018.$c2018 300 $anão paginado 500 $aresumo publicado. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON THE NUTRITION OF HERBIVORES, 10., 2018, Clermont-Ferrand, Paris. Proceedings... Clerment-Ferrand: Cambridge Univesity Press, 2018. Ref. 638. 520 $aRuminal fermentation is a process resulting from the set of microbial activities (metabolism) that transform dietary constituents into products considered useful to animals, such as volatile fatty acids, or useless as methane gas (CH4) which represents a consequent energy loss, resulting in lower animal performance (Valadares Filho and Pina, 2006), besides being considered as one of those responsible for the greenhouse effect. Aiming at efficient production, ruminal fermentation modulation strategies have been used to maximize the fermentation of cellulosic compounds, to reduce fermentation losses (methane and ammonia) and to optimize the synthesis of microbial protein. One of these is the inclusion of lipids in the diet. However, little is known about its effect on tropical forages. The objective of this work was to evaluate the isolated effect of lipid sources from corn and soybean on the production of methane and ammoniacal nitrogen using the in vitro gas production technique. 650 $aMethane 650 $aNitrogen 650 $aCultura In Vitro 653 $aCapim marandu 700 1 $aCABRAL, L. 700 1 $aLIMA, L. 700 1 $aPEDREIRA, B. C. e 700 1 $aMOMBACH, M. 700 1 $aPAULA, N. de 700 1 $aCAMARGO, K. 700 1 $aROCHA, J. K.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|