Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/06/2016
Data da última atualização:  08/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R.
Afiliação:  L. C. V. ÍTAVO, UFMS; A. D. V. de SOUZA, UCB; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; C. C. B. F. ÍTAVO, UFMS; H. V. PETIT, Sherebrooke Research and Development Centre; A. M. DIAS, UFMS; M. G. MORAIS, UFMS; R. G. COELHO, UFMS; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; JOSE ALEXANDRE AGIOVA DA COSTA, CNPC; R. ROSCOE, Fundação MS.
Título:  Intake, digestibility, performance, carcass characteristics andmeat quality of lambs fed different levels of crambe meal inthe diet.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.
DOI:  10.1016/j.anifeedsci.2016.02.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to determine the effect of different levels of crambe meal (CM) in the diet as a substitute for soybean meal on feed intake, growth performance, blood parameters, carcass characteristics and meat quality of lambs. A total of 80 sheep predominantly from the Texel breed, 40 male (23.3 ± 0.98 kg) and 40 female (22.1 ± 0.95 kg) lambs, were fed 0, 64, 128 or 192 g/kg dry matter (DM) CM in the total mixed diet. Intake of DM increased in parallel with the level of CM inclusion in the diet and there was no effect of CM on digestibility and weight gain. The feed to gain ratio decreased as levels of CM increased in the diet. Yields of carcass and commercial cuts were similar among diets. The proportion of muscle and the muscle to bone ratio tended to decrease with higher CM level in the diet. Male and female lambs responded similarly to CM levels except for subcutaneous fat where there was a greater decrease in carcass of male than female lambs with increasing CM dietary level. Chemical composition and quality of the longissimus dorsi were similar among diets. These data suggest that there are no ill effects on carcass quality and animal performance when CM is provided at up to 192 g/kg DM in the diet of growing lambs fed a forage to concentrate ratio of 350-650.
Palavras-Chave:  Característica de carcaça; Carcass; Carcasses; Crambe; Lamb; Longissimus dorsi; Subproduto agroindustrial.
Thesagro:  Ácido graxo; Alimento alternativo; Alimento para animal; Cordeiro; Digestibilidade; Farelo; Ganho de peso; Nutrição animal; Ovino; Resíduo.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Carcass composition; Crambe abyssinica; Digestibility; Fatty acids; Lamb meat; Mutton; Sheep; Weight gain.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE2891 - 1UPCAP - DD
CNPC32637 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  24/10/2018
Data da última atualização:  24/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GALAN, V.; RANGEL, A.; LOPEZ, J.; SANDOVAL, J.; ROCHA, H. S.
Afiliação:  VICTOR GALAN, Instituto Canario de Investigaciones Agrarias; ANTONIO RANGEL, CATI; JORGE LOPEZ, INIVIT; JORGE SANDOVAL, CORBANA; HERMINIO SOUZA ROCHA, CNPMF.
Título:  Propagación del banano: técnicas tradicionales, nuevas tecnologías e innovaciones.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v.40, n.4, e-574. Epub Sep 17, 2018.
ISSN:  0100-2945.
DOI:  10.1590/0100-29452018574
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  Se pasa revista a los diferentes tipos de propagación del banano tradicional (fundamentalmente hijos y rizomas o partes del mismo), aún utilizada en plantaciones de tipo familiar y en plantaciones establecidas en gran número de países tropicales dedicadas al consumo local, y a través de cultivo in vitro (cultivo de tejidos), utilizada en las modernas explotaciones de bananos dedicados a la exportación. El trabajo se inicia con una descripción de las características morfológicas y desarrollo de la planta, una breve descripción de las estructuras de propagación a la que siguen luego dos grandes apartados: Propagación tradicional y microprogación. En este último apartado se aborda la propagación por organogénesis, mediante la micropropagación tradicional en medios de cultivos semisólidos y más actual por bioreactores y la propagación por embriogénesis somática. Se discute en profundidad los medios de cultivo e iluminación requeridos durante las diferentes fases de propagación por cultivo in vitro y se finaliza abordando los aspectos de endurecimiento, aclimatación y trasplante al campo de las plantas propagadas por cultivo de tejidos.
Thesagro:  Banana; Cultura de Tecido; Morfologia Vegetal.
Thesaurus NAL:  Musa; Plant development; Plant morphology; Tissue culture.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185018/1/Propagacion-de-banano.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF32538 - 1UPCAP - DDPublicação digital
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional