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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoRICCE, W. da S.; ROBERTO, S. R.; TONIETTO, J.; CARAMORI, P. H. Agroclimatic zoning for winemaking grape production in the State of Paraná. Agronomy Science and Biotechnology, ASB, v. 4, n. 1, p. 14-21, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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22.Imagem marcado/desmarcadoDONADIO, L. C.; LEDERMAN, I. E.; ROBERTO, S. R.; STUCHI, E. S. Dwarfing-canopy and rootstock cultivars for fruit trees. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 41, n. 3, 2019. (e-997).

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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23.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, H.; SOUZA, F. S. de; YAMAMOTO, L. Y.; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Caracterização microclimática de videira cultivada sob coberturas plásticas no Norte do Paraná. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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24.Imagem marcado/desmarcadoROBERTO, S. R.; LIMA, J. E. O. de; COUTINHO, A.; MIRANDA, V. S.; CARLOS, E. F. Avaliacao de metodos de monitoramento de cigarrinhas transmissoras da clorose variegada dos citros Revista Brasileira de Fruticultura, v.19, n.2, p.227-233, Cruz das Almas, 1997

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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25.Imagem marcado/desmarcadoCARIELO, M. C.; SATO, A. J.; SILVA, B. J. da; ROBERTO, S. R. Comportamento fenológico e produtivo das videiras 'Couderc', 'Jacquez' e 'Isabel' para elaboração de vinhos tintos comuns na região norte do Paraná. Revista Brasileira de Viticultura e Enologia, Bento Gonçalves, v. 1, n. 1, p. 29-37, out. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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26.Imagem marcado/desmarcadoYAMAMOTO, L. Y.; ASSIS, A. M. de; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Chemical characteristics of the clusters and production of 'BRS Clara' grapevine under protected cultivation during out of season crop. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. [Anais...] Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. Não paginado. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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27.Imagem marcado/desmarcadoYOUSSEF, K.; ROBERTO, S. R.; CHIAROTTI, F.; KOYAMA, R.; HUSSAIN, I.; SOUZA, R. T. de. Control of Botrytis mold of the new seedless grape 'BRS Vitoria' during cold storage. Scientia horticulturae: Amsterdam, v. 193, p. 316-321, Sept. 2015. DOI: 10.1016/j.scienta.2015.07.026

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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28.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; COLOMBO, R. C.; KOYAMA, R.; SHAHAB, M; SOUZA, R. T. de. Performance of the new seedless grape "BRS Isis" grown in subtropical area. BIO Web of Conferences, 9., 01030 [online], 2017. World COngress of Vine and Wine, 40., 2017. Também publicado em: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 40.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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29.Imagem marcado/desmarcadoROBERTO, S R.; YAMASHITA, F.; KANAI, H. T.; YANO, M. Y.; MACENTE, E. S.; GENTA, W. Maturação dos cachos da videira 'Rubi' quando submetida a diferentes épocas de anelamento do tronco. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 26, n.1, p.180-182, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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30.Imagem marcado/desmarcadoYAMAMOTO, L. Y.; ASSIS, A. M. de; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Maturação da uva 'BRS Clara' sob cultivo protegido durante a safra fora de época. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE FUTICULTURA, 2011, Campinas. Avanços na fruticultura: resumos. Campinas: IAC, 2011. Não paginado. Resumo 197.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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31.Imagem marcado/desmarcadoYAMASHITA, F.; VEIGA, G. F.; BENASSI, M. de T.; ROBERTO, S. R. Morangos embalados com filme de Ppolicloreto de Vinila (PVC). Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 27, n. 3, p. 429-436, set. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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32.Imagem marcado/desmarcadoROBERTO, S. R.; YAMAMOTO, P. T.; AYRES, A. J.; SPOSITO, M. B. Guerra às pragas: são muitos os desafios fitossanitários da citricultura paulista - mas contra grandes males, grandes pesquisas. Agroanalysis, v.20, n.6, p.58-60, São Paulo, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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33.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, R. de S.; ROBERTO, S. R.; SILVA, G. A. da. Polyphenols and antioxidants in grape juices obtained from clones of concord grape. In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 34.; GENERAL ASSEMBLY OF OIV, 9., 2011, Porto. The Construction of wine: conspiracy of knowledge and art: proceedings. Lisboa: Um Porto para o Mundo, 2011. 6 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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34.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, A. M. de; YAMAMOTO, L. Y.; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Ripening evolution of 'BRS Clara' grape under plastic cover during out of season crop. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. [Anais...] Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. Não paginado. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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35.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R.; KOYAMA, R.; SHAHAB, M. Uso de reguladores vegetais para intensificar e distribuir a cor de uvas de mesa cultivadas em regiões subtropicais. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, dez. 2020. (Embrapa Uva e Vinho. Circular Técnica, 155)

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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36.Imagem marcado/desmarcadoKISHINO, A. Y.; CARVALHO, S. L. C. de; ROBERTO, S. R. (ed.). Viticultura tropical: o sistema de produção do Paraná. Londrina: IAPAR, 2007. 366 p.

Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Uva e Vinho.

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37.Imagem marcado/desmarcadoKISHINO, A. Y.; CARVALHO, S. L. C. de; ROBERTO, S. R. (ed.). Viticultura tropical: o sistema de produção de uvas de mesa do Paraná. Londrina: IAPAR, 2019. 709 p. il. color.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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38.Imagem marcado/desmarcadoBORDIN, I.; ROBERTO, S. R.; NEVES, C. S. V. J.; STENZEL, N. M. C.; FURLANETO, T. L. R. Enraizamento de estacas de acerola sob concentrações de ácido indol-butírico. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 24, n. 2, p. 261-264, jul/dez. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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39.Imagem marcado/desmarcadoSATO, A. J.; SILVA, B. J. da; CARIELO, M.; GUIRAUD, M. C.; FONSECA, I. C. de B.; ROBERTO, S. R. Evolução da maturação das uvas 'Isabel' e 'BRS-Rubea' sobre diferentes portas-enxerto na região norte do Paraná. Revista Brasileira de Viticultura e Enologia, Bento Gonçalves, v. 1, n. 1, p. 48-57, out. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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40.Imagem marcado/desmarcadoYAMAMOTO, L. Y.; KOYAMA, R.; BORGES, W. F. S.; ANTUNES, L. E. C.; ASSIS, A. M. de; ROBERTO, S. R. Substratos e aib no enraizamento de estacas de amoreira-preta ´xavante`. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/01/2019
Data da última atualização:  27/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  DOMINGUES, A. R.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de.
Afiliação:  Allan Ricardo Domingues, Department of Agronomy, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; allandomingez@hotmail.com (A.R.D.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.); mshahab78@gmail.com (M.S.); osmarjcj@gmail.com (O.J.C.J.); cirosumida@uel.br; Sergio Ruffo Robert, Department of Agronomy, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; allandomingez@hotmail.com (A.R.D.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.); mshahab78@gmail.com (M.S.); osmarjcj@gmail.com (O.J.C.J.); cirosumida@uel.br; Saeed Ahmed, Department of Agronomy, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; allandomingez@hotmail.com (A.R.D.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.); mshahab78@gmail.com (M.S.); osmarjcj@gmail.com (O.J.C.J.); cirosumida@uel.br; Muhammad Shahab, Department of Agronomy, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; allandomingez@hotmail.com (A.R.D.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.); mshahab78@gmail.com (M.S.); osmarjcj@gmail.com (O.J.C.J.); cirosumida@uel.br; Osmar José Chaves Junior, Department of Agronomy, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; allandomingez@hotmail.com (A.R.D.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.); mshahab78@gmail.com (M.S.); osmarjcj@gmail.com (O.J.C.J.); cirosumida@uel.br; Ciro Hideki Sumida, Department of Agronomy, Agricultural Research Center, Londrina State University, 86057-970 Londrina, PR, Brazil; allandomingez@hotmail.com (A.R.D.); saeeddikhan@gmail.com (S.A.); mshahab78@gmail.com (M.S.); osmarjcj@gmail.com (O.J.C.J.); cirosumida@uel.br; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV.
Título:  Postharvest techniques to prevent the incidence of botrytis mold of 'BRS Vitória' seedless grape under cold storage.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Horticulturae, v. 4, n. 17, p. 1-11, Aug. 2018
DOI:  doi.org/10.3390/horticulturae4030017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  "BRS Vitoria" (Vitis spp.) is a novel hybrid seedless table grape recommended for cultivation in tropical and subtropical areas, especially for overseas export. The main postharvest disease of this cultivar is botrytis or gray mold (Botrytis cinerea), which occurs even under low temperatures in cold chambers. Sulfur dioxide (SO2) release pads have been used to control this disease under cold storage, but some grape cultivars are sensitive to certain levels of this compound. The objective of this work was to evaluate different types of SO2 generator pads in order to prevent the incidence of gray mold of "BRS Vitoria" seedless grape, as well to avoid other grape injuries during cold storage. Grape bunches were harvested when fully ripened (16◦Brix) from a commercial field trained on overhead trellis and located at Marialva, state of Parana (PR) (South Brazil). Grapes were packed into carton boxes and subjected to the following SO2 pad treatments (Uvasys®, Cape Town, South Africa) in a cold chamber (2 ◦C): (a) control; (b) SO2 slow release pad; (c) SO2 dual release pad; (d) SO2 dual release?fast reduced pad; (e) SO2 slow release pad with grapes inoculated with B. cinerea; (f) SO2 dual release pad with grapes inoculated with B. cinerea; and (g) SO2 dual release?fast reduced pad with grapes inoculated with B. cinerea. After a 50-day cold chamber period, the grape boxes were kept for 7 days at room temperature at 25 ◦C. A randomized design was used with seven tre... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  BRS Vitoria; Grape quality; Vitis spp.
Thesagro:  Botrytis Cinerea.
Thesaurus NAL:  Postharvest diseases; Table grapes.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189732/1/horticulturae-04-00017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
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CNPUV18048 - 1UPCAP - DD18.02425
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