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Registros recuperados : 12 | |
2. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C.; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S. Queijo minas frescal, ricota, bebida lactea, queijo mina meia cura. Brasilia: SENAR, 1998. 48p. il. (SENAR. Trabalhador na Producao de Derivados do Leite, 1) Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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3. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Queijo mussarela queijo provolone fresco defumado Brasília, DF:SENAR, 1998. 52 p. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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4. | | LIMA, L. G. de; SOUZA, N. O. B. de; RIOS, R. R.; MELO, B. A. de; SANTOS, L. T. A. dos; SILVA, K. de M.; MURPHY, T. W.; FRAGA, A. B. Advances in molecular genetic techniques applied to selection for litter size in goats (Capra hircus): a review. Journal of Applied Animal Research, v. 48, n. 1, p. 38-44, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Iogurte doce de leite pastoso doce de leite em barra. Brasilia: SENAR, 1998. 32 p. (SENAR. Trabalhador na Produção de Derivados de Leite, v.3). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido. |
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6. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Trabalhador na produção de derivados do leite: iogurte, doce de leite pastoso, doce de leite em barra. Brasília: SENAR, 2001.32 p. (Coleção SENAR, 09). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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7. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Trabalhador na produção de derivados do leite: queijo minas frescal, ricota, bebida láctea, queijo minas meia cura Brasília,DF: SENAR, 1998. v. 1 48 p. il. color. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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8. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Trabalhador na produção de derivados do leite: queijo minas frescal, ricota, bebida láctea, queijo minas meia cura. Brasília: SENAR, 2001. 48 p. (Coleção SENAR, 10). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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9. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Trabalhador na produção de derivados do leite: queijo mussarela, queijo provolone fresco e defumado. Brasília: SENAR, 2001. 52 p. (Coleção SENAR, 08). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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10. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Queijo minas frescal ricota bebida láctea queijo minas meia cura. Brasilia: SENAR, 1998. 48 p. (SENAR. Trabalhador na Produção de Derivados de Leite, v.1). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Roraima. |
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11. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Queijo mussarela queijo provolone fresco defumado. Brasilia: SENAR, 1998. 52p. il. (SENAR. Trabalhador na Producao de Derivados do Leite, v.2). Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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12. | | LISBOA, A.; BRAGA, C. P. M. de C.; CARDOSO, I. dos S.; FREIRE, M. A.; SOUZA, M. C. de; DIAS, M. J. C.; RIOS, R. R.; CIABOTTI, S.; MOREANO, T. B. Queijo mussarela queijo provolone fresco defumado. Brasília, DF: SENAR, 1998. 52 p. il. (SENAR. Trabalhador na Produção de Derivados do Leite, v. 2). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 12 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
10/02/2020 |
Data da última atualização: |
28/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LIMA, L. G. de; SOUZA, N. O. B. de; RIOS, R. R.; MELO, B. A. de; SANTOS, L. T. A. dos; SILVA, K. de M.; MURPHY, T. W.; FRAGA, A. B. |
Afiliação: |
LUCIANO GOMES DE LIMA, Northeastern Network in Biotechnology (RENORBIO), Brazil; Federal University of Alagoas (UFAL) - Maceió, AL, Brazil; NAMÍBIA OLIVEIRA BALBINO DE SOUZA, Federal University of Alagoas (UFAL) - Rio Largo, AL, Brazil; RAISA RODRIGUES RIOS, Northeastern Network in Biotechnology (RENORBIO), Brazil; BRENO ARAÚJO DE MELO, Northeastern Network in Biotechnology (RENORBIO), Brazil; LAYS THAYSE ALVES DOS SANTOS, Federal University of Alagoas (UFAL) - Rio Largo, AL, Brazil; KLEIBE DE MORAES SILVA, CNPC; THOMAS WAYNE MURPHY, dDepartment of Animal and Range Sciences, Montana State University - Bozeman, MT, USA; ANGELINA BOSSI FRAGA, Federal University of Alagoas (UFAL) - Rio Largo, AL, Brazil. |
Título: |
Advances in molecular genetic techniques applied to selection for litter size in goats (Capra hircus): a review. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Applied Animal Research, v. 48, n. 1, p. 38-44, 2020. |
DOI: |
10.1080/09712119.2020.1717497 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Litter size, or prolificacy, in goats is defined as the number of kids born per doe kidding. Improving litter size through selection not only directly enhances producer profitability as more progeny can be marketed but can also increase genetic gains in other traits due to greater selection intensity. However, most traits associated with reproduction have low heritability, and genetic improvement will be slow if the selection is based on one or a few phenotypic records. In the absence of a genetic evaluation programme with extensive pedigrees and performance recording, phenotypic selection for litter size is not promising. Advances in molecular genetic techniques may serve as an alternative to increase genetic progress in prolificacy. Several techniques have been developed to elucidate the mechanisms involved in phenotypic expression at the DNA level. Although recent research has identified genomic regions associated with several production traits in goats, litter size has not been extensively researched. Nevertheless, recent advancements in molecular genetic have created new opportunities for the improvement of litter size in goats. The development of next generation molecular tools to identify genomic genetic variants has made it possible to apply whole-genome scanning techniques, genomewide association studies, and genomic selection to improve goat prolificacy. |
Palavras-Chave: |
Molecular markers; Prolificacy; Single Nucleotide Polymorphisms. |
Thesagro: |
Caprino; Engenharia Genética; Genética Animal; Marcador Genético; Polimorfismo Genético. |
Thesaurus NAL: |
Animal genetics; Genetic markers; Genome-wide association study; Goats; Polymorphism. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02522naa a2200373 a 4500 001 2120055 005 2020-04-28 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/09712119.2020.1717497$2DOI 100 1 $aLIMA, L. G. de 245 $aAdvances in molecular genetic techniques applied to selection for litter size in goats (Capra hircus)$ba review.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aLitter size, or prolificacy, in goats is defined as the number of kids born per doe kidding. Improving litter size through selection not only directly enhances producer profitability as more progeny can be marketed but can also increase genetic gains in other traits due to greater selection intensity. However, most traits associated with reproduction have low heritability, and genetic improvement will be slow if the selection is based on one or a few phenotypic records. In the absence of a genetic evaluation programme with extensive pedigrees and performance recording, phenotypic selection for litter size is not promising. Advances in molecular genetic techniques may serve as an alternative to increase genetic progress in prolificacy. Several techniques have been developed to elucidate the mechanisms involved in phenotypic expression at the DNA level. Although recent research has identified genomic regions associated with several production traits in goats, litter size has not been extensively researched. Nevertheless, recent advancements in molecular genetic have created new opportunities for the improvement of litter size in goats. The development of next generation molecular tools to identify genomic genetic variants has made it possible to apply whole-genome scanning techniques, genomewide association studies, and genomic selection to improve goat prolificacy. 650 $aAnimal genetics 650 $aGenetic markers 650 $aGenome-wide association study 650 $aGoats 650 $aPolymorphism 650 $aCaprino 650 $aEngenharia Genética 650 $aGenética Animal 650 $aMarcador Genético 650 $aPolimorfismo Genético 653 $aMolecular markers 653 $aProlificacy 653 $aSingle Nucleotide Polymorphisms 700 1 $aSOUZA, N. O. B. de 700 1 $aRIOS, R. R. 700 1 $aMELO, B. A. de 700 1 $aSANTOS, L. T. A. dos 700 1 $aSILVA, K. de M. 700 1 $aMURPHY, T. W. 700 1 $aFRAGA, A. B. 773 $tJournal of Applied Animal Research$gv. 48, n. 1, p. 38-44, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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