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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  22/01/2014
Data da última atualização:  22/01/2014
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  SILVA, S. C. da; HEINEMANN, A. B.; ASSAD, E. D.; STONE, L. F.
Afiliação:  SILVANDO CARLOS DA SILVA, CNPAF; ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF; EDUARDO DELGADO ASSAD, CNPTIA; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF.
Título:  Risco climático para o arroz de terras altas nos estados de Goiás e Mato Grosso.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 214)
ISSN:  1678-961X
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi definir os municípios e períodos de semeadura para o arroz de terras altas nos estados de Goiás e Mato Grosso, nas condições de aumento da temperatura do ar.
Palavras-Chave:  Goiás, GO; Mato Grsso, MS.
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Oryza sativa; Risco Climático; Semeadura; Temperatura; Zoneamento climático.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95645/1/comunicadotecnico-214.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF32420 - 1UMTFL - DDCT 214CNPAF2013.ct214
CNPTIA20762 - 1UPCFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  20/06/2011
Data da última atualização:  10/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, A. V.; RIOS, A. de O.; BASSINELLO, P. Z.
Afiliação:  ANA VANIA CARVALHO, CPATU; ALESSANDRO DE O. RIOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF.
Título:  Optimization of technological parameters to produce breakfast cereal from rice and common bean flour by extrusion.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 11., 2011, Athens. Food process engineering in a changing world: proceedings. Athens: International Association for Engineering and Food, 2011.
Páginas:  5p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the present work was to investigate the relevant parameters to elaborate breakfast cereal from a mix of rice and common bean flour and to evaluate the influence of formulations and processing conditions on the final product characteristics. To elaborate the breakfast cereal it was applied a complete experimental design 23, testing the following parameters: common bean flour percentage, moisture and processing temperature, and having the protein content, apparent density and expansion index as statistical answers. Different formulations were processed in a single-screw extrusion. Based on statistical analyses results, for the protein variable, the factors common bean flour percentage, moisture, temperature and the interaction between moisture and temperature were significant. As expected, it was observed a positive effect for common bean flour and a negative effect for moisture, that is, the increase of common bean flour percentage from 13 to 47% and of moisture from 10 to 20%, increased the protein content of the final product. The variable of temperature was significant in the quadratic model, indicating that small variations on the temperature may influence the final protein level. With bean flour contents of 30% considerable contents of protein (13%) were obtained, without prejudicing the technological parameters, once these parameters showed better answers with lower values to this variable. Besides the bean flour content, the apparent density showed as ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Arroz; Extrusão; Farinha; Feijão.
Thesaurus NAL:  Breakfast cereals; Experimental design; Extrusion; Thermoplastics.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36698/1/MCF481.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF30659 - 1UPCAA - CD2011.0102011.010
CPATU44422 - 1UPCAA - DD
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