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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
11/09/2013 |
Data da última atualização: |
11/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, U.; OLIVEIRA, A. A. R.; PASSOS, O. S.; SOARES FILHO, W. dos S. |
Afiliação: |
UIARA SOUZA, UFRB; ANTONIO ALBERTO ROCHA OLIVEIRA, CNPMF; ORLANDO SAMPAIO PASSOS, CNPMF; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF. |
Título: |
Avaliação de combinações copa/porta-enxerto de citros, em fase de mudas, para resistência à Phytophthora parasítica. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA TROPICAL, 7., 2013, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2013. Publicação online. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A citricultura brasileira enfrenta graves problemas fitossanitários que levaram a uma mudança radical na produção de mudas, obrigando a execução dessa prática em ambiente protegido. Dentre estes problemas destaca-se a gomose dos citros causada pelo pseudofungo Phytophthora spp. |
Palavras-Chave: |
Disorders; Frtua cítrica; Plant diseases; Roostocks; Tomabamento. |
Thesagro: |
Doença de planta; Gomose; Porta enxerto. |
Thesaurus Nal: |
Citrus; Gummosis; Root rot. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89282/1/Avaliacao-de-combinacoes-065-13-Uiara-AAlberto.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
16/02/2017 |
Data da última atualização: |
23/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
RINALDI, M. M.; VIEIRA, E. A.; FIALHO, J. de F.; MALAQUIAS, J. V. |
Afiliação: |
MARIA MADALENA RINALDI, CPAC; EDUARDO ALANO VIEIRA, CPAC; JOSEFINO DE FREITAS FIALHO, CPAC; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC. |
Título: |
Shelf life of minimally processed cassava roots submitted to different conservation methods. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Científica, v. 45, n. 1, p. 9-17, 2017. |
Páginas: |
p. 9-17 |
Série: |
1984-5529 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The useful life of minimally processed cassava roots submitted to different conservation methods was evaluated. Cassava roots in natura were physically characterized, minimally processed and stored after submission to treatments in different packaging types. During storage period, the product was submitted to physicochemical, sensorial and microbiological analyzes. Storage time and treatment influenced on minimally processed cassava roots quality. When only the sensorial analysis is considered, the useful life of minimally processed cassava roots was of 28 days for all treatments, except for the roots submitted to the CONTROL and CA treatments, which had a 24-day shelf life. However, at 14 days of storage, CONTROL, VAC, CA, and H2O treatments showed high psychotrophic count. Mold and yeast counts were also high for CONTROL and VAC treatments at 14 days of storage. At 28 days of storage, psychrotrophs, molds and yeasts count was high for all treatments. In general, the most recommended treatments, due to having a longer shelf life, were CA and H2O reaching a maximum period of 14 days of storage. Considering the cooking time and the other physicochemical analyzes, the 2.5% H2O+CA treatment is not recommended for the commercialization of minimally processed cassava roots. |
Thesagro: |
Conservação; Embalagem; Mandioca; Manihot esculenta; Pós-colheita; Processamento mínimo; Temperatura. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173048/1/975-6684-1-PB.pdf
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Marc: |
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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