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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; DESBIEZ, A.; SANTOS, S. The ecology of the green Iguana (Iguana iguana) in the Brazilian Pantanal. In: INTECOL INTERNATIONAL WETLANDS CONFERENCE, 8., Cuiabá, 2008. Big wetlands, big concerns: abstracts. [Sl.: s.n], 2008. p.44

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82.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S.; CAMPOS, Z.; DESBIEZ, A. The ecology of the green Iguana (Iguana iguana) in the Brazilian Pantanal. Iguana Specialist Group Newsletter, v. 11, n. 2, 2008. p. 5

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83.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; COUTINHO, M.; MAGNUSSON, W. E. Field body temperatures of caimans in the Pantanal, Brazil. Herpetological Journal, v. 15, p. 97-106, 2005.

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84.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; MUNIZ, F.; MAGNUSSON, W. E. Extension of the geographical distribution of Schneider's Dwarf Caiman, Paleosuchus trigonatus (Schneider, 1801) (Crocodylia: Alligatoridae), in the Amazon-Cerrado transition, Brazil. Check List, v. 13, n. 4, p. 91-94.

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85.Imagem marcado/desmarcadoMAURO, R. de A.; CAMPOS, Z. Fauna. In: SILVA, J. dos S.V. da, org. Zoneamento ambiental da Borda Oeste do Pantanal: macico do Urucum e adjacencias. Brasilia: Embrapa Comunicacao para Transferencia de Tecnologia, 2000. p.133-152.

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86.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; COUTINHO, M. E.; MAGNUSSON, W. Efeito da interação social e estado reprodutivo no comportamento de exposição ao sol do jacaré-do-Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2004. 6 p. (Embrapa Pantanal. Circular Técnica, 48).

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87.Imagem marcado/desmarcadoGORDO, M.; CAMPOS, Z. M. da S. Listagem dos anuros da Estação Ecológica Nhumirim e arredores, Pantanal Sul. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2003. 21 p. il. (Embrapa Pantanal. Documentos, 58).

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88.Imagem marcado/desmarcadoCOUTINHO, M. E.; CAMPOS, Z.; POTT, A. Manejo da fauna e da flora silvestre como alternativa de producao agropecuaria e mecanismo de conservacao do Pantanal. In: EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria do Pantanal (Corumba, MS). Tecnologias e informacoes para a pecuaria de corte no Pantanal. Corumba, 1997. p.149-161 Organizado por J.B. Catto, J.R.B. Sereno e J.A. Comastri Filho.

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89.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; MOURAO, G.; COUTINHO, M. Propostas de pesquisa e manejo para o jacare do Pantanal, Caiman crocodilus yacare (Daudin, 1802). In: WORKSHOP SOBRE CONSERVACION Y MANEJO DEL YACARE OVERO Caiman latirostris, 4., 1993, Santa Fe, Argentina. Memorias. Santa Fe: INTA / MAGIC / MUFCN, 1994. p.58-64.

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90.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; ZUCCO, C. A.; BATISTA, G. Registro de Ocorrência de Jacaré-paguá (Paleosuchus palpebrosus), na RPPN Engenheiro Eliezer Batista, Pantanal, Brasil Corumbá: Embrapa Pantanal, 2007. 4 p. (Embrapa Pantanal. Comunicado Técnico, 60). Comunicado Técnico Formato Eletrônico.

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91.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; COUTINHO, M.; MAGNUSSON. W. E. Terrestrial activity of Caiman in the Pantanal, Brazil. Copeia, n.3, p.628-634, 2003.

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92.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; DESBIEZ, A. L. J. Structure of size and reproduction of green Iguanas (Iguana iguana) in the Brazilian Pantanal. Reptiles & Amphibians, v. 20, n. 2, p. 75-78, 2013. 4 p.

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93.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; COUTINHO, M.; MAGNUSSON, W. Thermoregulatory behavior of caimans in the Pantanal, Brazil. In: CONGRESSO DE ECOLOGIA DO BRASIL, 7., 2003, Fortaleza. Anais. Fortaleza: [s.n.] 2003. p.74-75.

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94.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; MOURAO, G.; MUNIZ, F. Uso de drone no levantamento de ninhos de jacaré-do-pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2020. 13 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento; 141).

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95.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; COUTINHO, M.; MOURÃO, G. Uso da radiotelemetria no estudo do movimento e termorregulação do jacaré-do-Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2004. 4 p. (Embrapa Pantanal. Circular Técnica, 49).

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96.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; MOURAO, G. de M. Uso de rádio-transmissores com GPS em teiú, Salvator teguixim, na grade PPBio Nhumirim, Pantanal, Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE HERPETOLOGIA, 6., 2013, Salvador, BA. [Resumos...]. Salvador: Sociedade Brasileira de Herpetologia, 2013.

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97.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; SANAIOTTI, T.; MAGNUSSON, W. Variação geográfica no período de nidificação do jacaré-paguá, Paleosuchus palpebrosus, no Brasil. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2022. (Embrapa Pantanal. Comunicado Técnico, 121). ODS 15.

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98.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z.; COUTINHO, M. E.; OLIVEIRA, T. M. de. Abate humanitário de crocodilianos. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2005. 2 p. (Embrapa Pantanal. Circular Técnica, 59).

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99.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z. M. da S.; MUNIZ, F.; MAGNUSSON, W. E. Asynchronous reproduction in three species of crocodilians in south-eastern Amazonia. Journal of Natural History, v. 53, n.9-10, p. 585-593, 2019. Na publicação: Zilca Campos.

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100.Imagem marcado/desmarcadoCAMPOS, Z. M. da S.; COUTINHO, M. E.; MAGNUSSON, W. Atividades terrestres dos jacarés no Pantanal, Brasil. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2003. 20 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 41).

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  09/01/2020
Data da última atualização:  09/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, J. B. de; EGIPTO, R.; LAUREANO, O.; CASTRO, R. de; PEREIRA, G. E.; RICARDO-DA-SILVA, J. M.
Afiliação:  Juliane Barreto de Oliveira, (1) LEAF-Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food - Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal.; Ricardo Egipto, INIAV, I.P., Pólo de Dois Portos, Quinta da Almoínha, 2565-191 Dois Portos, Portugal; Olga Laureano, LEAF-Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food - Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal.; Rogério de Castro, LEAF-Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food - Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal.; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Jorge Manuel Ricardo da Silva, LEAF-Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food - Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal.
Título:  Chemical and sensorial characterization of tropical syrah wines produced at different altitudes in northeast of the Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Enology and Viticulture, v. 40, . 2, p. 157-171, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Over the years, viticulture has expanded to new regions outside the temperate zones, such as Northeast Brazil, India, Thailand, Myanmar, Vietnam, Bangladesh and Venezuela, characterized by the production of tropical wines. It is important for the productive sector to comprehend the effects of grapevine interaction with the characteristics of each new region on wines composition. In this study, the composition of wines of Syrah from two regions with different altitudes in Northeast Brazil were analyzed by different methodologies to characterize chemical compounds as sugar, acids, minerals, phenolics (anthocyanins, flavonols, stilbenes and condensed tannins) and the sensory profile. The wines of the Bahia region (1100 m of altitude) obtained high concentrations for chemical parameters related to color, monomeric anthocyanins, stilbenes and monomeric and oligomeric tannins. Wines of the low altitude region, Pernambuco (350 m of altitude) were characterized by higher concentrations of flavonols (kaempferol, isorhamnetin, quercetin and rutin) and polymerized tannins. The chemical composition of wines from the two studied regions was influenced by altitude. A trend towards higher concentrations in most for phenolic compounds analyzed was observed in wines from the higher altitude region during the two years of study. Regarding the sensory profile, fruity, floral, herbaceous and empyreumatic attributes aromatic obtained highest scores in wines of the 350 m altitude region, the othe... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Altitude tropical region; Organic acids; Semi-arid tropical region; Syrah.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Composto Fenólico; Uva.
Thesaurus NAL:  Grapes; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208394/1/3101-12295-3-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18410 - 1UPCAP - DD
CPATSA60000 - 1UPCAP - DD
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