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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  13/08/2021
Data da última atualização:  13/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, D. A.; LOPES, P. S.; COSTA, C. N.; SILVA, A. A.; SILVA, H. T.; SILVA, F. F.; VERONEZE, R.; THOMPSON, G.; CARVALHEIRA, J.
Afiliação:  Universidade Federal de Viçosa; Universidade Federal de Viçosa; CLAUDIO NAPOLIS COSTA, CNPGL; Universidade Federal de Viçosa; Universidade Federal de Viçosa; Universidade Federal de Viçosa; Universidade Federal de Viçosa; Universidade do Porto; Universidade do Porto.
Título:  Genotype by environment interaction for Holstein cattle populations using autoregressive and within- and across-countrymulti-trait reaction norms test-day models.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal, v. 15, 100084, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.animal.2020.100084
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The progenies of international bulls in diverse climatic conditions and management levels may lead to different expressions of their genetic potential resulting in a re-ranking of these bulls. Therefore, evaluate the presence of genotype by environment interaction (G×E)within and across countries is important to guide the decision-making on alternative selection strategies. Thus, a two-step reaction norm(RN) approachwas used to investigate the presence of G×E in Portuguese and Brazilian Holstein cattle. In step 1, we performed a within-country genetic evaluation using an autoregressive model to obtain precorrected phenotypes and environmental gradients (herd test-day solutions, HTD levels). In step 2, the precorrected phenotypes were considered as two distinct traits in a bi-trait RN model to estimate variance components across HTD levels, genetic correlation between HTD levels in Portugal and Brazil, and RN of the estimated breeding values. Additionally, the genetic correlation between countries using a bi-trait random regression (RR) sire model was obtained. In step 1, genetic additive variance formilk yield (MY) in Portugalwas 14.1% higher than in Brazil. For somatic cell score (SCS), the genetic additive variance in Portugalwas 12.7% lower than in Brazil. Although similar heritability estimates for SCS were observed in both countries, MY heritabilities were 0.31 for Portugal and 0.23 for Brazil. Genetic correlations (SD) between both countries obtained using RR siremodel... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Environment gradient; Reaction norm model.
Thesagro:  Bovino; Clima Temperado; Clima Tropical; Gado Leiteiro.
Thesaurus Nal:  Dairy cattle.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
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CNPGL25201 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, E. P.; PAES, M. C. D. Análise sensorial de cookie integral elaborado com farinha de milho de grãos pretos ricos em antocianinas. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 31., 2016, Bento Gonçalves. Milho e sorgo: inovações, mercados e segurança alimentar: anais. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2016.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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2.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, E. P.; PAES, M. C. D.; TEIXEIRA, F. F. Cor de grãos e a concentração de fenólicos totais em acessos de milhos coloridos. In: CONGRESSO MINEIRO DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 2., 2014, Lavras. Anais... Lavras:Universidade Federal de Lavras, 2014.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPAES, M. C. D.; TEIXEIRA, F. F.; RIBEIRO, E. P. Variabilidade de cor e compostos fenólicos em acessos de milho pigmentados. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2020. 18 p. (Embrapa Milho e Sorgo. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 223).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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4.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO. E. P.; PAES, M. C. D.; BARBOSA, N. A.; TEIXEIRA, F. F. Estabilidade de antocianinas de milho de grãos pretos em diferentes pHs. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Aracaju: SBCTA, 2014. p. 28.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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5.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, E. P.; MAGALHÃES, J. L.; RODRIGUES, A. A.; RODRIGUES, D. A.; FRAZÃO, M. A.; RODRIGUES, C. L. Análise inicial do super clone de eucalipto adubado com lodo de efluente suíno. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 35, n. 84, p. 399-407, out./dez. 2015.
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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6.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, E. P.; PAES, M. C. D.; TEIXEIRA, F. F.; BARBOSA, N. A.; MOURA, P. L. T. de; MORAIS, M. C. B. de. Atividade antioxidante de milho verde de grãos pretos. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBATTISTINI, C.; GULLÓN, B.; ICHIMURA, E. S.; GOMES, A. M. P.; RIBEIRO, E. P.; KUNIGK, L.; MOREIRA, J. U. V.; JURKIEWICZ, C. Development and characterization of an innovative synbiotic fermented beverage based on vegetable soybean. Brazilian journal of microbiology, v. 49, p. 303-309, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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8.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, M. C. B. de; BARBOSA, N. A.; PAES, M. C. D.; MOURA, P. L. T. de; RIBEIRO, E. P.; PIRES, C. V. Otimização do processo de obtenção de filmes de zeína para ensaios em laboratório. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Aracaju: SBCTA, 2014. p. 105.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.
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9.Imagem marcado/desmarcadoMOURA, P. L. T. de; BARBOSA, N. A.; PAES, M. C. D.; MORAES, M. C. B. de; RIBEIRO, E. P.; SILVA, W. A. da. Produção de biofilme colorido de amido extraído de milho preto. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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