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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
30/11/2023 |
Data da última atualização: |
20/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BATISTA, R. T.; GALDEANO, M. C.; SANTOS, M. B.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CARVALHO, C. W. P. de. |
Afiliação: |
RAFAELLA TORRES BATISTA, UFRRJ; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; MONIQUE BARRETO SANTOS, UFRRJ; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA. |
Título: |
Effect of transglutaminase on whole grain gluten-free pasta based on chickpea and pearl millet. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
SLACAN. Pôster 168139. |
Conteúdo: |
Gluten-free whole grain pasta is a suitable food option as a main meal for celiac patients and individuals seeking healthier food options. However, it is often does fails to meet consumers expectations in terms of texture and flavor. This study aimed to evaluate the use of pre-cooked blend of whole grain millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) (54%) and chickpea (56%) flours by extrusion cooking (moisture of 36%) added of transglutaminase (Tgase) to produce gluten-free pasta. The pre-cooked flours were added of three Tgase levels (0.5, 1.25, and 2%) and incubated in three times (15, 35, and 45min). |
Palavras-Chave: |
Enzyme; Extrusion cooking. |
Thesaurus Nal: |
Cooking; Cooking quality; Extrusion; Food processing; Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 6 | |
1. | | ARENA, G. D.; RAMOS-GONZÁLEZ, P. L.; NUNES, M. A A.; RIBEIRO-ALVES, M.; RIBEIRO-ALVES, M.; CAMARGO, L. E. A.; KITAJIMA, E. T W.; MACHADO, M. A.; ASTUA, J. de F. Citrus leprosis virus C Infection Results in Hypersensitive-Like Response, Suppression of the JA/ET Plant Defense Pathway and Promotion of the Colonization of Its Mite Vector. Frontiers in Plant Science November 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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3. | | MAFRA, V.; MARTINS, P. K.; FRANSCISCO, C. S.; RIBEIRO-ALVES, M.; ASTUA, J. de F.; MACHADO, M. A. Candidatus Liberibacter americanus induces significant reprogramming of the transcriptome of the susceptible citrus genotype. In; INTERNATIONAL RESEARCH CONFERENCE ON HUANGLONGBING , 3., 2013, Orlando, Flórida, USA. IRC HLB III. Proceedings. Orlando, Flórida, USA, 2013, (online).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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4. | | LOCALI-FABRIS, E. C.; MAFRA, V. S.; MARTINS, P. K.; RIBEIRO- ALVES, M.; FRANCISCO, C. S.; FREITAS ASTUA, J. de; KISHI, L. T.; MACHADO, M. A. Gene set enrichment analysis in sweet orange plants infected by Candidatus Liberibacter americanus. In: CONFERENCE INTERNATIONAL ORGANIZATION CITRUS VIROLOGISTS, 18., Campinas, SP, 2010. Proceedings... Campinas: IOCV, 2010. 1 CD-ROM. 0058 PSO
Publicado também em: Citrus Research & Technology, Cordeirópolis, v. 31, Suplemento, 2010Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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5. | | ARENA, G. D.; RAMOS-GONZÁLEZ, P. L.; ROGERIO, L. A.; RIBEIRO-ALVES, M.; CASTEEL, C. L.; ASTUA, J. de F.; MACHADO, M. A. Making a better home: modulation of plant defensive response by brevipalpus mites. Frontiers in Plant Science, v.9, August, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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6. | | ARTICO, S.; RIBEIRO ALVES, M.; OLIVEIRA NETO, O. B.; MACEDO, L. L. P. de; SILVEIRA, S.; GROSI-DE-SA, M. F.; MARTINELLI, A. P.; ALVES FERREIRA, M. Transcriptome analysis of Gossypium hirsutum flower buds infested by cotton boll weevil (Anthonomus grandis) larvae. BMC Genomics, 15:854, 2014. (Open Access).Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 6 | |
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