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Registros recuperados : 35 | |
3. | | RIBEIRO, S. C.; MARCAL JUNIOR, O. Aspectos da sistematica popular de artropodos, na comunidade de Cruzeiro de Peixotos. In: REUNIAO ESPECIAL DA SBPC, 1., 1994, Uberlandia, MG. O cerrado e o seculo XXI: o homem, a terra e a ciencia. Uberlandia, MG: UFU/SBPC, 1994. p.74. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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12. | | RIBEIRO, S. C.; DANTAS, T. B.; ALMEIDA, M. S.; VIANA, C. S.; BOSCO, M. S. M.; GUIMARÃES, H. L. C. Líderes ambientais: a educação ambiental como instrumento de conscientização no extremo sul da Bahia. In: CONGRESSO E EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 6., 2000, Porto Seguro. Resumos técnicos. Rio de Janeiro: Instituto Ambiental Biosfera, 2000. p. 530-531. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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13. | | FARIA, C. U.; RIBEIRO, S. C. A.; COSTA, L. R. B.; MAGNABOSCO, C. U.; PEREIRA, C. F. Diagnostico de brucelose bovina, em fazenda de producao leiteira, no municipio de Indianopolis - MG. Veterinaria Noticias, v. 5, n. 1, p. 24, 2000. Apresentado na 14. SEMANA CIENTIFICA DE MEDICINA VETERINARIA DA UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLANDIA, Uberlandia, MG, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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15. | | RIBEIRO, S. C.; BOTELHO, S. A.; FONTES, M. A. L.; GARCIA, P. O.; ALMEIDA, H. de S. Regeneração natural em áreas desmatadas e dominadas por Pteridium aquilinum (L.) Kuhn. na Serra da Mantiqueira. Cerne, Lavras, v. 19, n. 1, p. 65-76, jan./mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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17. | | JACOVINE, L. A. G.; SOARES, C. P. B.; RIBEIRO, S. C.; SILVA, R. F. da; PAIXÃO, F. A. Seqüestro de carbono em povoamentos florestais de eucalipto e a geração de créditos de carbono. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 29, n. 242, p. 98-113, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | KATO, H. C. A.; LOURENÇO, L. F. H.; SOUSA, C. L.; JOELE, M. R. S. P.; RIBEIRO, S. C. A. Change in physical and chemical characteristics related to the binomial time-temperature used in sous pasteurization see Tambaqui (Colossoma macropomum). Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 68, n. 1, p. 224-232, jan./fev. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
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20. | | TORRES, C. M. M. E.; JACOVINE, L. A. G.; TOLEDO, D. P.; RIBEIRO, S. C.; SOARES, C. P. B. Quantificação da biomassa aérea da cultura de Jatropa curcas L., ao terceiro ano, no município de Viçosa - MG. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE FLORESTAS ENERGÉTICAS, 1., 2009, Belo Horizonte. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2009. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Documentos, 178). Seção: Silvicultura e Produção de Biomassa. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 35 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pesca e Aquicultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
KATO, H. C. A.; JOELE, M. R. S. P.; SOUSA, C. L.; RIBEIRO, S. C. A.; LOURENÇO, L. F. H. |
Afiliação: |
HELLEN CHRISTINA DE ALMEIDA KATO, CNPASA; M. R. S. PEIXOTO JOELE, INSTITUTO FEDERAL, Castanha-PA; C. L. SOUSA; S. C. A. RIBEIRO, INSTITUTO FEDERAL, Castanhal-PA; L. F. H. LOURENÇO, UFPA. |
Título: |
Evaluation of the shelf life of tambaqui fillet processed by the Sous Vide method. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 26, n. 10, p. 1144-1156, 2017. |
DOI: |
10.1080/10498850.2014.986593 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to elaborate a convenience food ? sous vide ? and establish its shelf life by monitoring physicochemical, microbiological, and sensorial characteristics. Sous vide fillets were prepared from tambaqui (Colossoma macropomum) with two types of sauces: soy sauce (SS) and basil sauce (BS), at a pasteurization temperature of 65°C for 12.5 min, a binomial established according to a 22 central composite rotational design. The packed samples were kept under refrigeration in the range of 1 ± 1°C, and then they underwent analyses at 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, and 56 days of storage. The results of the microbiological analyses indicated that microorganisms remained below acceptable limits either in the raw material or in the sous vide over the storage period. The characteristics that sous vide SS and BS showed on the 42nd and 49th days of shelf life, respectively, indicate that these products, when appropriate processing and storage are used, can preserve their fresh quality. |
Thesagro: |
Peixe de água doce; Tambaqui; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Fish; Food processing; Sensory evaluation; Shelf life; Sous vide. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01830naa a2200277 a 4500 001 2080159 005 2021-05-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10498850.2014.986593$2DOI 100 1 $aKATO, H. C. A. 245 $aEvaluation of the shelf life of tambaqui fillet processed by the Sous Vide method.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThis study aimed to elaborate a convenience food ? sous vide ? and establish its shelf life by monitoring physicochemical, microbiological, and sensorial characteristics. Sous vide fillets were prepared from tambaqui (Colossoma macropomum) with two types of sauces: soy sauce (SS) and basil sauce (BS), at a pasteurization temperature of 65°C for 12.5 min, a binomial established according to a 22 central composite rotational design. The packed samples were kept under refrigeration in the range of 1 ± 1°C, and then they underwent analyses at 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, and 56 days of storage. The results of the microbiological analyses indicated that microorganisms remained below acceptable limits either in the raw material or in the sous vide over the storage period. The characteristics that sous vide SS and BS showed on the 42nd and 49th days of shelf life, respectively, indicate that these products, when appropriate processing and storage are used, can preserve their fresh quality. 650 $aFish 650 $aFood processing 650 $aSensory evaluation 650 $aShelf life 650 $aSous vide 650 $aPeixe de água doce 650 $aTambaqui 650 $aTecnologia de alimento 700 1 $aJOELE, M. R. S. P. 700 1 $aSOUSA, C. L. 700 1 $aRIBEIRO, S. C. A. 700 1 $aLOURENÇO, L. F. H. 773 $tJournal of Aquatic Food Product Technology$gv. 26, n. 10, p. 1144-1156, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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