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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
01/04/2010 |
Data da última atualização: |
01/03/2013 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BAALBAKI, R. Z.; ELIAS, S. G.; MARCOS-FILHO, J.; MCDONALD, M. B. (ed.). |
Afiliação: |
RIAD Z. BAALBAKI, Plant Pest Diagnostics Center; SABRY G. ELIAS, Oregon State University; JULIO MARCOS FILHO, ESALQ; McDONALD, M. B., Ohio State University. |
Título: |
Seed vigor testing handbook. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Ithaca: Association of Official Seed Analysts, 2009. |
Páginas: |
341 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(AOSA. Contribution, 32). |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Part one: the importance of seed vigor testing. History of seed vigor testing; standardization of seed vigor tests; seed vigor concepts.
Part two: variables and general procedures in vigor testing. Variables in vigor testing; use of control samples; tolerances; proper sampling techniques; determinations of soil moisture content and water holding capacity; adjusting seed moisture content; assessing seed size (weight) variation; proper placement of replicates in germination chambers. Part three: seed vigor tests ? principles. Aging tests; cold stress tests; conductivity tests; seedling performance tests; tetrazolium tests for seed vigor determination. Part four: seed vigor tests ? procedures. Accelerated aging test; saturated salt accelerated aging test; controlled deterioration test; cold test; saturated cold test; cool germination test; electrical conductivity test; single seed conductivity test; potassium leakage test; speed of germination test; seedling growth rate test; computer imaging tests; tetrazolium vigor test for corn; tetrazolium vigor test for peanut; tetrazolium vigor test for cottonseed; tetrazolium vigor test for dry beans; tetrazolium vigor test for soybeans. |
Thesagro: |
Semente; Teste de sementes; Teste de tetrazólio. |
Thesaurus Nal: |
Seeds; vigor. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01780nam a2200229 a 4500 001 1662956 005 2013-03-01 008 2009 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aBAALBAKI, R. Z. 245 $aSeed vigor testing handbook. 260 $aIthaca: Association of Official Seed Analysts$c2009 300 $a341 p.$cil. 490 $a(AOSA. Contribution, 32). 520 $aPart one: the importance of seed vigor testing. History of seed vigor testing; standardization of seed vigor tests; seed vigor concepts. Part two: variables and general procedures in vigor testing. Variables in vigor testing; use of control samples; tolerances; proper sampling techniques; determinations of soil moisture content and water holding capacity; adjusting seed moisture content; assessing seed size (weight) variation; proper placement of replicates in germination chambers. Part three: seed vigor tests ? principles. Aging tests; cold stress tests; conductivity tests; seedling performance tests; tetrazolium tests for seed vigor determination. Part four: seed vigor tests ? procedures. Accelerated aging test; saturated salt accelerated aging test; controlled deterioration test; cold test; saturated cold test; cool germination test; electrical conductivity test; single seed conductivity test; potassium leakage test; speed of germination test; seedling growth rate test; computer imaging tests; tetrazolium vigor test for corn; tetrazolium vigor test for peanut; tetrazolium vigor test for cottonseed; tetrazolium vigor test for dry beans; tetrazolium vigor test for soybeans. 650 $aSeeds 650 $avigor 650 $aSemente 650 $aTeste de sementes 650 $aTeste de tetrazólio 700 1 $aELIAS, S. G. 700 1 $aMARCOS-FILHO, J. 700 1 $aMCDONALD, M. B.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 33 | |
21. | | RIBEIRO, A. P. de O.; GOMES, F. dos S.; COSTA, S. D. de O.; SILVA, L. C. P. DA; RIBEIRO, L. DE O.; WALTER, E. H. M. Estudo de viabilidade de culturas probióticas em bebida mista de banana, morango e juçara durante congelamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 36., Belém, Pará, 2018. O Uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos. Anais...Belém: SBCTA, 2018. 6 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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22. | | RIBEIRO, L. de O.; GIRARDI, E. A.; CARVALHO, H. W. L. de; BASTOS, D. C.; SOARES FILHO, W. dos S.; PASSOS, O. S. Evaluation of mandarin hybrids grafted on Rangpur lime in the Coastal Tablelands, Brazil. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 42, n. 6, e-008, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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23. | | RIBEIRO, L. de O.; VIANA, E. de S.; GODOY, R. L. de O.; FREITAS, S. C. de; MATTA, V. M. da. Nutrients and bioactive compounds of pulp, peel and seed from umbu fruit. Ciência Rural, Santa Maria, v.49, n. 04, 11 p. e20180806, 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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24. | | QUITETE, F. T.; SANTOS, G. M. A.; RIBEIRO, L. de O.; COSTA, C. A. da; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; DELEPRANE, J. B. Phenolic-rich smoothie consumption ameliorates non-alcoholic fatty liver disease in obesity mice by increasing antioxidant response. Chemico-Biological Interactions, v. 336, 109369, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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25. | | GOMES, F. dos S.; RIBEIRO, A. P. de O.; RIBEIRO, L. de O.; MATTA, V. M. da; SANTOS, K. M. O. dos; WALTER, E. H. M. Survival of probiotic strains in a refrigerated nonfermentd blended juice using a static in vitro digestion model. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., Granada, 2019. Anais... Granada: INFOGEST, p. 154. Ref. 378/139. ICDF, 2 a 4 de abril 2019. Na publicação: Gomes, F.; Ribeiro, A.; Ribeiro, L.; Matta, V.; Santos, K.; Walter, E.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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26. | | RIBEIRO, L. de O.; BARBOSA, I. de C.; SÁ, D. de G. C. F. de; SILVA, J. P. L. da; MATTA, V. M. da; FREITAS, S. P. de. Stability evaluation of juçara, banana and strawberry pasteurized smoothie during storage. Food Science and. Technology, Campinas, v. 40, n. 2, p. 387-393, Apr.-June 2020. Ahead of Print.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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27. | | RIBEIRO, L. de O.; PEREIRA, R. N. C.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; VICENTE, A. A.; TEIXEIRA, J. A. C.; MATTA, V. M. da; FREITAS, S. P. de. Antioxidant compounds recovery from juçara residue by thermal assisted extraction. Plant Foods for Human Nutrition, 18 Jan 2017. 6 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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28. | | REIS, C. C.; FREITAS, S. P.; LORENTINO, C. M. A.; FAGUNDES, T. DA S. F.; MATTA, V. M. da; SANTOS, A. L. S. DOS; MOREIRA, D. L. L. T.; KUNIGAMI, C. N.; JUNG, E. P.; RIBEIRO, L. DE O. Bioproducts from Passiflora cincinnata Seeds: The Brazilian Caatinga Passion Fruit. Foods, v. 12, n. 13, e2525, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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29. | | RIBEIRO, L. DE O.; PINHEIRO, A. C. B.; BRIGIDA, A. I. S.; GENISHEVA, Z. A.; VICENTE, A. A. M. DE O. S.; TEIXEIRA, J. A. C.; MATTA, V. M. da; FREITAS, S. P. In vitro gastrointestinal evaluation of a juçara-based smoothie: effect of processing on phenolic compounds bioaccessibility Journal of Food Science and Technology, Mysore, v. 56, n. 11, p. 5017-5026, Nov. 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical. |
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30. | | COSTA, D. P.; RIBEIRO, L. de O.; COELHO FILHO, M. A.; LEDO, C. A. da S.; STUCHI, E. S.; GIRARDI, E. A.; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S. Nonparametric indices for the selection of hybrid citrus as rootstocks grafted with 'Valência' sweet Orange. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v.55, e01592, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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31. | | RIBEIRO, L. de O.; COSTA, D. P.; LEDO, C. A. da S.; CARVALHO, L. M. de; CARVALHO, H. W. L. de; SOARES FILHO, W. dos S.; GIRARDI, E. A. 'Tropical Sunki' mandarin and hybrid citrus rootstocks under 'Pera' sweet orange in cohesive soil and As climate without irrigation. Bragantia, Campinas,V. 80, e1321, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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33. | | RIBEIRO, A. P. de O.; GOMES, F. dos S.; SANTOS, K. M. O. dos; MATTA, V. M. da; SÁ, D. de G. C. F. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; CONTE, C.; COSTA, S. D. de O.; RIBEIRO, L. de O.; GODOY, R. L. de O.; WALTER, E. H. M. Development of a probiotic non-fermented blend beverage with juçara fruit: Effect of the matrix on probiotic viability and survival to the gastrointestinal tract. LWT - Food Science and Techology, v. 118,, 2019. p. 1-7. Available online oct. 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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