|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
08/02/2024 |
Data da última atualização: |
20/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ASSALIN, M. R.; FAZOLIN, M.; FORIN, M. R.; TASIC, L. |
Afiliação: |
MARCIA REGINA ASSALIN, CNPMA; MURILO FAZOLIN, CPAF-AC; MOACIR R FORIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; LJUBICA TASIC, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS. |
Título: |
Exploring different approaches to obtain Piper aduncum nanoformulations. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: PROCEEDINGS OF THE ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN BIOPHYSICAL SOCIETY, 47., 2023, Campinas. Anais eletrônicos... Campinas, Galoá, 2023. |
ISBN: |
978-65-89463-59-7 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract: Plant essential oils have been recognized as important natural resources for prospecting new biopesticides. Piper aduncum, an abundant plant in the Amazon region, displays insecticidal and fungicidal properties. In this study, nanoformulations containing the essential oil of Piper aduncum were prepared using two protocols: poly (ɛ- caprolactone) (PCL) containing Tween 80 as a stabilizer, and Zein protein using Pluronic (poloxamer) copolymer as a stabilizer. The PCL encapsulation approach proved to be a successful strategy for use as a nanocarrier of active compounds for agricultural applications. It can contribute to more effective and environmentally friendly pest management in agricultural systems. |
Palavras-Chave: |
Aceites esenciales; Biopesticida; Frijoles; Germinación de las semillas; Insecticidas botánicos; Nanocápsulas. |
Thesagro: |
Feijão; Formulação; Germinação; Inseticida de Origem Vegetal; Óleo Essencial; Phaseolus Vulgaris; Pimenta de Macaco; Pimenta Longa; Piperaceae; Tratamento de Semente. |
Thesaurus Nal: |
Beans; Botanical insecticides; Essential oils; Nanocapsules; Piper aduncum; Seed germination. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161864/1/Assalin-Exploring-different-2023.pdf
|
Marc: |
LEADER 01988nam a2200421 a 4500 001 2161864 005 2024-03-20 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-89463-59-7 100 1 $aASSALIN, M. R. 245 $aExploring different approaches to obtain Piper aduncum nanoformulations.$h[electronic resource] 260 $aIn: PROCEEDINGS OF THE ANNUAL MEETING OF THE BRAZILIAN BIOPHYSICAL SOCIETY, 47., 2023, Campinas. Anais eletrônicos... Campinas, Galoá$c2023 520 $aAbstract: Plant essential oils have been recognized as important natural resources for prospecting new biopesticides. Piper aduncum, an abundant plant in the Amazon region, displays insecticidal and fungicidal properties. In this study, nanoformulations containing the essential oil of Piper aduncum were prepared using two protocols: poly (ɛ- caprolactone) (PCL) containing Tween 80 as a stabilizer, and Zein protein using Pluronic (poloxamer) copolymer as a stabilizer. The PCL encapsulation approach proved to be a successful strategy for use as a nanocarrier of active compounds for agricultural applications. It can contribute to more effective and environmentally friendly pest management in agricultural systems. 650 $aBeans 650 $aBotanical insecticides 650 $aEssential oils 650 $aNanocapsules 650 $aPiper aduncum 650 $aSeed germination 650 $aFeijão 650 $aFormulação 650 $aGerminação 650 $aInseticida de Origem Vegetal 650 $aÓleo Essencial 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aPimenta de Macaco 650 $aPimenta Longa 650 $aPiperaceae 650 $aTratamento de Semente 653 $aAceites esenciales 653 $aBiopesticida 653 $aFrijoles 653 $aGerminación de las semillas 653 $aInsecticidas botánicos 653 $aNanocápsulas 700 1 $aFAZOLIN, M. 700 1 $aFORIN, M. R. 700 1 $aTASIC, L.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
16/08/2021 |
Data da última atualização: |
16/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Autoria: |
QUEZADO-DUVAL, A. M.; RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de. |
Afiliação: |
ALICE MARIA QUEZADO DUVAL, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH. |
Título: |
Severidade da mancha bacteriana em pimentas Capsicum annuum var. annuum. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2021. |
Páginas: |
23 p. |
Série: |
(Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 223). |
ISSN: |
1677-2229 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar a reação de genótipos de pimentas jalapeño, páprica e cayenne à mancha bacteriana causada por XEE. |
Thesagro: |
Capsicum sp; Doença de Planta; Mancha Bacteriana; Melhoramento Genético Vegetal; Pimenta; Variedade Resistente. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225205/1/BPD-223-13jul21.pdf
|
Marc: |
LEADER 00897nam a2200241 a 4500 001 2133596 005 2021-08-16 008 2021 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1677-2229 100 1 $aQUEZADO-DUVAL, A. M. 245 $aSeveridade da mancha bacteriana em pimentas Capsicum annuum var. annuum.$h[electronic resource] 260 $aBrasília, DF: Embrapa Hortaliças$c2021 300 $a23 p. 490 $a(Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 223). 520 $aO objetivo deste trabalho foi avaliar a reação de genótipos de pimentas jalapeño, páprica e cayenne à mancha bacteriana causada por XEE. 650 $aCapsicum sp 650 $aDoença de Planta 650 $aMancha Bacteriana 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aPimenta 650 $aVariedade Resistente 700 1 $aRIBEIRO, C. S. da C. 700 1 $aCARVALHO, S. I. C. de
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|