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Registros recuperados : 87 | |
41. | | SAMPAIO, G. L. A.; PACHECO, S.; RIBEIRO, A. P. de O.; GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V. Encapsulation of a lycopene-rich watermelon concentrate in alginate and pectin beads: Characterization and stability. LWT - Food Science and Technology, v. 116, 108589, p. 1-8, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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42. | | TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; LOBO, C. M. de O.; PENTEADO, A. L.; PONTES, S. M.; RIBEIRO, A. P. de O.; MÁRSICO, E. T. Elaboração de conserva de peixe híbrido de cachara (Pseudoplatystoma fasciatum) e pintado (Pseudoplatystoma corruscan). In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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43. | | DUARTE, K. E.; VIEIRA, N. G.; MARTINS, P. K.; RIBEIRO, A. P.; DIAS, B. B. A.; MOLINARI, H. B. C.; KOBAYASHI, A. K.; MARRACCINI, P.; ANDRADE, A. C. Identificação e caracterização de genes órfãos ("no hits") de café (Coffea Canephora), envolvidos na resposta à seca. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador, BA. Anais...Brasília: Consórcio Pesquisa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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44. | | PENTEADO, A. L.; CASTRO, M. F. P. P. M.; RIBEIRO, A. P. de O.; COSTA, S. D. de O.; MELLO, V. F. de. Hygienic-sanitary condition of tomatoes marketed in the city of Rio de Janeiro Brazil. Journal of Food Protection, Supplement A, v. 78, p. 285, 2015. Collection of the abstracts of IAFP ANNUAL MEETING, 2015, Portland, Oregon. Ref. P3-190. 285 Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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46. | | DUARTE, K. E.; VIEIRA, N. G.; MARTINS, P. K.; RIBEIRO, A. P.; DIAS, B. B. A.; MOLINARI, H. B. C.; KOBAYASHI, A. K.; MARRACCINI, P.; ANDRADE, A. C. Genetic transformation of setaria viridis with CcUNK8 for enhanced drought tolerance. In: INTERNATIONAL SERTARIA GENETICS CONFERENCE, 1., 2014, Beijing, China. [Beijing]: China Agricultural Research Systems, 2014. p. 10. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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47. | | Ribeiro, A. P.; Martins, P. K.; DIAS, B. B. A.; ANDRADE, A. C.; MAGALHAES, J. V. de; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. MATE: a promising gene for aluminum tolerance in sugarcane. In: GERMPLASM AND BREEDING, 11.; MOLECULAR BIOLOGY ISSCT WORKSHOP, 8., 2015, Saint-Gilles Réunion Island. Pushing the frontiers of sugarcane improvement: abstract. [S.l]: Ercane, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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48. | | MARTINS, P. K.; DIAS, B. B. A.; RIBEIRO, A. P.; SOUTO, B. de M.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Isolation, in silico analysis and transformation of Setaria viridis with a sugarcane senescence-associated promoter. In: INTERNATIONAL SERTARIA GENETICS CONFERENCE, 1., 2014, Beijing, China. [Beijing]: China Agricultural Research Systems, 2014. p. 25. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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49. | | MARTINS, P. K.; NAKAYAMA, T. J.; RIBEIRO, A. P.; DIAS, B. B. A.; NEPOMUCENO, A. L.; HARMON, F. G.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Setaria viridis floral-dip: a simple and rapid Agrobacterium-mediated transformation method. Biotechnology Reports, v. 6, p. 61-63, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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50. | | MARTINS, P. K.; MAFRA, V.; SOUZA, W. R. de; RIBEIRO, A. P.; VINECKY, F.; BASSO, M. F.; DIAS, B. B. A.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Selection of reliable reference genes for RT-qPCR analysis during developmental stages and abiotic stress in Setaria viridis. Scientific Reports, V. 6, 28348, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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52. | | GOMES, I. A.; SOUZA, E. F. de; RIBEIRO, A. P. de O.; MELLO, V. F. de; COSTA, S. D. de O.; SILVA, J. P. L. da. Sobrevivência de Salmonella Enteritidis em maionese caseira. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE MICROBIOLOGIA E HIGIENE DE ALIMENTOS, 12.; IAFP's LATIN AMERICAN SYMPOSIUM ON FOOD SAFETY; SIMPÓSIO INTERNACIONAL ABRAPA DE SEGURANÇA DE ALIMENTOS, 13.; SYMPOSIUM OF THE INTERNATIONAL COMMISSION ON FOOD MYCOLOGY, 2014, Foz do Iguaçu. Anais... Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2014. ref. 23-1. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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53. | | GOMES, F. dos S.; RIBEIRO, A. P. de O.; RIBEIRO, L. de O.; MATTA, V. M. da; SANTOS, K. M. O. dos; WALTER, E. H. M. Survival of probiotic strains in a refrigerated nonfermentd blended juice using a static in vitro digestion model. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., Granada, 2019. Anais... Granada: INFOGEST, p. 154. Ref. 378/139. ICDF, 2 a 4 de abril 2019. Na publicação: Gomes, F.; Ribeiro, A.; Ribeiro, L.; Matta, V.; Santos, K.; Walter, E. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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54. | | MONTEIRO, G. B.; RUIZ, T.; SCHRODER, D. C.; SILVEIRA, M. M.; DOWER, N. M. B.; KAGUEYAMA, F.; DUTRA, V.; RIBEIRO, A. P. Susceptibilidade antibiótica de isolados bacterianos em diferentes tipos de ceratites ulcerativas de cães na cidade de Cuiabá. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 4, p. 726-733, abril 2018 Título em inglês: Antibiotic susceptibility of bacteria isolated from different types of ulcerative keratitis of dogs in the city of Cuiabá, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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55. | | GOMES, I. Z.; RIBEIRO, A. P. de O.; MELLO, V. F. de; COSTA, S. D. de O.; WALTER, E. H. M.; DUTRA, A. de S.; SILVA, J. P. L. da. Avaliação microbiológica de maionese contendo antimicrobiano natural. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE MICROBIOLOGIA E HIGIENE DE ALIMENTOS, 12.; IAFP's LATIN AMERICAN SYMPOSIUM ON FOOD SAFETY; SIMPÓSIO INTERNACIONAL ABRAPA DE SEGURANÇA DE ALIMENTOS, 13., SYMPOSIUM OF THE INTERNATIONAL COMMISSION ON FOOD MYCOLOGY, 2014, Foz do Iguaçu. Anais... Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2014. ref. 23-2. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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56. | | YASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P. Centro de pesquisa em genômica aplicada a mudanças climáticas. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (org.). Estratégias de adaptação às mudanças do clima dos sistemas agropecuários brasileiros. Brasília, DF: MAPA, 2021. p. 62-63. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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57. | | SETOTAW, T. A.; NUNES, C. F.; SOUZA, C. S. de; RIBEIRO, A. P.; FREITAS, G. de F.; AMORIM, D. A. de; SANTOS, D. N. dos; PASQUAL, M.; FERREIRA, J. L.; CANÇADO, G. M. de A. Assessment of tolerance to Aluminum toxicity in olive (Olea europaea) based on root growth and organic acid Al3+ exclusion mechanism. Australian Journal of Crop Science, v. 9, n. 4, p. 264-270, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul. |
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58. | | CANÇADO, G. M. de A.; RIBEIRO, A. P.; FREITAS, G. de F.; SÁ, M. E. L. de; SILVA, H. E. da; PASQUAL, M.; VAL, A. D. B. do; NUNES, C. F. Cultivo de plantas in vitro e suas aplicações. Informe Agropecuário, v. 30, n. 253, p. 64-74, nov./dez., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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59. | | PAIM, D. R. S. F.; TERZI, S. C.; TORRES, J. P. B.; OLIVEIRA, S. D.; RIBEIRO, A. P. O.; MELLO, V. F.; SOUZA, E. F.; PENHA, E. M.; GOTTSCHALK, L. M. F.; WALTER, E. H. M. Efeito da concentração de culturas probióticas na fermentação de uma bebida de soja. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 20.; SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSA, 21. 2015. Fortaleza. Anais... Galoá, 2015. 6 p. Ref. 33640. SINAFERM. SHEB. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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60. | | MARTINS, P. K.; DIAS, B. B. A.; RIBEIRO, A. P.; SHINOZAKI, K. Y.; NAKASHIMA, K.; NEPOMUCENO, A. L.; SOUSA, C. A. F. de; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Overexpression of AtDREB2A CA gene in sugarcane. In: GERMPLASM AND BREEDING, 11.; MOLECULAR BIOLOGY ISSCT WORKSHOP, 8., 2015, Saint-Gilles Réunion Island. Pushing the frontiers of sugarcane improvement: abstract. [S.l]: Ercane, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 87 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
17/02/2021 |
Data da última atualização: |
08/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SOUZA, W. R. de; OLIVEIRA, N. G. de; VINECKY, F.; RIBEIRO, A. P.; BASSO, M. F.; CASARI, R. A. das C. N.; DIAS, B. B. A.; NEPOMUCENO, A. L.; KOBAYASHI, A. K.; NAKASHIMA, K.; YAMAGUCHI-SHINOZAKI, K.; MOLINARI, H. B. C. |
Afiliação: |
Wagner Rodrigo de Souza; Nelson Geraldo de Oliveira; Felipe Vinecky; Ana Paula Ribeiro; Marcos Fernando Basso; Raphael Augusto das Chagas Noqueli Casari; BARBARA ANDRADE DIAS BRITO DA CUNHA, CNPAE; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, CNPSO; ADILSON KENJI KOBAYASHI, CNPAE; Kazuo Nakashima, Japan International Research Center for Agricultural Sciences; Kazuko Yamaguchi-Shinozaki, The University of Tokyo; HUGO BRUNO CORREA MOLINARI, CNPAE. |
Título: |
Development of drought-tolerant sugarcane overexpressing the AtDREB2A CA gene. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: NAKASHIMA, K.; URAO, Takeshi. (Ed.). Development of biotechnologies and biotech crops for stable food production under adverse environments and changing climate conditions. Tsukuba: JIRCAS, 2020. ch. 3-3. |
Páginas: |
p. 89-98 |
Série: |
(JIRCAS Working Report, 91). |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sugarcane is considered an important economic crop not only for sugar production, but also for ethanol generation, serving as an expandable green alternative to the usage of crude oil. To take advantage of the use of sugarcane as a renewable source for bioethanol production, it is important to increase its productivity without increasing land usage, which includes sugarcane cultivation under hostile conditions, such as waterlimited environments. In this study, we demonstrated that stress-inducible overexpression of the transcription factor AtDREB2A CA conferred drought tolerance in sugarcane subjected to water deficiency under greenhouse conditions. In addition, transgenic plants expressing AtDREB2A CA accumulated higher levels of sucrose than non-transgenic plants. These results indicate that the AtDREB2A CA gene under the control of the stress-inducible promoter ZmRab17 represents a promising strategy for the development of new sugarcane varieties with improved drought tolerance. |
Palavras-Chave: |
AtDREB2A CA; ZmRab17 promoter. |
Thesaurus NAL: |
Abiotic stress; Saccharum; Transcription factors. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221213/1/jircas-working-report91-89-98.pdf
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Marc: |
LEADER 02123naa a2200337 a 4500 001 2130044 005 2021-12-08 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, W. R. de 245 $aDevelopment of drought-tolerant sugarcane overexpressing the AtDREB2A CA gene.$h[electronic resource] 260 $c2020 300 $ap. 89-98 490 $a(JIRCAS Working Report, 91). 520 $aSugarcane is considered an important economic crop not only for sugar production, but also for ethanol generation, serving as an expandable green alternative to the usage of crude oil. To take advantage of the use of sugarcane as a renewable source for bioethanol production, it is important to increase its productivity without increasing land usage, which includes sugarcane cultivation under hostile conditions, such as waterlimited environments. In this study, we demonstrated that stress-inducible overexpression of the transcription factor AtDREB2A CA conferred drought tolerance in sugarcane subjected to water deficiency under greenhouse conditions. In addition, transgenic plants expressing AtDREB2A CA accumulated higher levels of sucrose than non-transgenic plants. These results indicate that the AtDREB2A CA gene under the control of the stress-inducible promoter ZmRab17 represents a promising strategy for the development of new sugarcane varieties with improved drought tolerance. 650 $aAbiotic stress 650 $aSaccharum 650 $aTranscription factors 653 $aAtDREB2A CA 653 $aZmRab17 promoter 700 1 $aOLIVEIRA, N. G. de 700 1 $aVINECKY, F. 700 1 $aRIBEIRO, A. P. 700 1 $aBASSO, M. F. 700 1 $aCASARI, R. A. das C. N. 700 1 $aDIAS, B. B. A. 700 1 $aNEPOMUCENO, A. L. 700 1 $aKOBAYASHI, A. K. 700 1 $aNAKASHIMA, K. 700 1 $aYAMAGUCHI-SHINOZAKI, K. 700 1 $aMOLINARI, H. B. C. 773 $tIn: NAKASHIMA, K.; URAO, Takeshi. (Ed.). Development of biotechnologies and biotech crops for stable food production under adverse environments and changing climate conditions. Tsukuba: JIRCAS, 2020. ch. 3-3.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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