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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M. M.; BRUN, B.; SILVA, M. H. da. Diagnóstico sócio-demográfico e de saúde dos pacientes do CRU - Campo Grande/MS. Ensaios e Ciência: Ciências Biológicas, Agrárias e da Saúde, Campo Grande, MS, v. 8, n. 2, p. 223-232, ago. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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2.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M.; LANI, J. L.; CERQUEIRA, A. F.; RESENDE, M. M. Bacia do Rio Itapemirim: aspectos ecologicos. Brasilia: Secretaria de Assuntos Estrategicos/Vicosa: UFV/Vitoria: EMCAPA, 1993. 46p. (Serie Homem e Ambiente, B1).

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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3.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M.; LANI, J. L.; CERQUEIRA, A. F.; RESENDE, M. M. (coord.). Bacia do rio Itapemirim: aspectos ecologicos. Brasilia: Secretaria de Assuntos Estrategicos; Vicosa: Universidade Federal de Vicosa; Vitoria: EMCAPA, 1993. 45p. (Serie Homem e Ambiente, B 1).

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M.; LANI, J. L.; CERQUEIRA, A. F.; RESENDE, M. M. (coord.). Bacia do rio Itapemirim: aspectos ecológicos. Brasília: Secretaria de Assuntos Estratégicos; Viçosa: Universidade Federal de Viçosa; Vitória: EMCAPA, 1993. 45p. (Série Homem e Ambiente, B1).

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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5.Imagem marcado/desmarcadoRESENDE, M.; LANI, J. L.; FRANCELINO, M. R.; RESENDE, M. M.; REZENDE, S. B. de. Questões ambientais. Viçosa, MG: UFV, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBALEIRO, G.; FERREIRA, J. J.; VIANA, A. C.; RESENDE, M. M.; CRUZ, J. C. Produção de forragem hidropônica de milho com diferentes substratos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 37., 2000. Viçosa, MG. Resumos dos trabalhos. Viçosa: SBZ, 2000. p. 475.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, G.; BRAGA, T. G.; FISCHER, J.; PARRELLA, R. A. C.; RESENDE, M. M. de; CARDOSO, V. L. Evaluation of potential ethanol production and nutrients for four varieties of sweet sorghum during maturation. Renewable Energy, Oxford, v. 71, p. 518-524, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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8.Imagem marcado/desmarcadoGONZÁLEZ-ARCOS, M.; GIORDANO, L. B.; RESENDE, M. M.; FONSECA, M. E. N.; FERRO, D. S. X.; BOITEUX, L. S. Molecular mapping of the recessive resistance to Tomato chlorotic mottle virus (ToCMoV) in Tyking-derived breeding line indicates a coordinated action of two distinct genomic regions. In: SOLANACEAE CONFERENCE, 11., 2014, Arraial D'Ajuda. Book of abstracts. [s.l]: [s. n.], 2014. p. 160. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, F. R.; RESENDE, M. M.; UTUMI, M. M.; PEIXOTO, O. M.; FILIPPI, M. C.; PRABHU, A. S.; SILVA-LOBO, V. L. Mancha-de-grãos em arroz de terras altas nos Estados de Goiás e Rondônia. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 34, p. S124, ago. 2009. Suplemento, ref. 448. Edição dos Resumos do XLII do Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Rio de Janeiro, RJ, ago. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  10/07/2014
Data da última atualização:  06/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FERNANDES, G.; BRAGA, T. G.; FISCHER, J.; PARRELLA, R. A. C.; RESENDE, M. M. de; CARDOSO, V. L.
Afiliação:  RAFAEL AUGUSTO DA COSTA PARRELLA, CNPMS.
Título:  Evaluation of potential ethanol production and nutrients for four varieties of sweet sorghum during maturation.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Renewable Energy, Oxford, v. 71, p. 518-524, 2014.
DOI:  10.1016/j.renene.2014.05.033
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sweet sorghum was investigated to an alternate feedstock for fuel ethanol production. juices from 4 sorghum varieties (BRS 506, BRS 508, BRS 509, BRS 511 and BRS); all developed by Embrapa (Brazilian Agricultural Research Corporation) Maize and Sorghum) were evaluated for sugar, starch and nutrient contents and theoretical ethanol yields. The levels of nitrogen, phosphorus, calcium, magnesium, starchand sugars (glucose, fructose and sucrose) were measured weekly over a period of 70 days. Fermentations were performed using yeast Saccharomyces cerevisiae. BRS 508, BRS 509 and BRS 511 showed potential to be useful for industrial applications for maturities exceeding 30 days. BRS 511 showed the highest sugar production, with levels higher than 140 g/L during the majority of the experiment and reaching a maximum of 191 g/L. All varieties showed similar behaviors with respect to nutrient content, which was characterized by a decrease in nutrient concentrations over the period analyzed. Juice from BRS 508 was successfully fermented within 8 h with a productivity (9.0 g/L h) and yield (90.5% of theoretical) similar to those observed for sugar cane juice.
Palavras-Chave:  Curva de maturação; Sorgo sacarino.
Thesagro:  Etanol; Sorghum vulgare saccharatum; Sorgo açucareiro.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/104913/1/Evaluation-potential.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS25862 - 1UPCAP - DD
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