|
|
Registros recuperados : 16 | |
7. | | REGIS, S. A.; RESENDE, E. D. de; ANTONIASSI, R.; GRAVINA, G. de A. Influência do estádio de maturação sobre rendimento e qualidade do óleo das sementes de maracujá-amarelo. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 3.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTAS TROPICAIS, 2.; SEMINÁRIO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 4., 2011, Recife. [Anais...] Recife: sbCTA, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
8. | | TALMA, S. V.; REGIS, S. A.; FERREIRA, P. R.; SILVA, C. M.; RESENDE, E. D. Grau de eterificação da pectina da casca de maracujá-amarelo em diferentes estádios de maturação. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA UENF, 15., 2015, Campos dos Goytacazes. Luz, ciência e vida. Campos dos Goytacazes: Universidade Estadual Norte Fluminense Darcy Ribeiro, 2015. 1 CD-ROM. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
9. | | TALMA, S. V.; REGIS, S. A.; FERREIRA, P. R.; SILVA, C. M.; RESENDE, E. D. DE. Characterization of pericarp fractions of yellow passion fruit: density, yield of flour, color, pectin content and degree of esterification. Food Science Technology, v. 39, Supl. 2, p. 683-689, Dez. 2019. p. 683-689 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
11. | | REGIS, S. A.; RESENDE, E. D.; ANTONIASSI, R.; GRAVINA, G. A. Caracterização da escala de maturação de sementes de maracujá-amarelo para aplicação em processos de purificação de resíduos de extração da polpa. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9., 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
13. | | CERQUEIRA, F. O. da S.; RESENDE, E. D. de; MARTINS, D. R.; SANTOS, J. L. V. dos; CENCI, S. A. Quality of yellow passion fruit stored under refrigeration and controlled atmosphere. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 31, n. 2, p. 534-540, abr./jun. 2011. Qualidade do maracujá-amarelo armazenado sob refrigeração em atmosfera controlada. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
14. | | FERREIRA, P. R.; TALMA, S. V.; MARTINS, M. L. L.; SILVA, C. M.; RESENDE, E. D. de. Tratamento térmico e químico para controle da atividade da poligalacturonase no albedo do maracujá. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 4, p. 388-396, abr. 2016. Título em inglês: Thermal and chemical treatments to control polygalacturonase activity in passion fruit albedo. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
15. | | SILVA, T. V.; RESENDE, E. D. de; VIANA, A. P.; ROSA, R. C. C.; PEREIRA, S. M. de F.; CARLOS, L. de A.; VITORAZI, L. Influência dos estádios de maturação na qualidade do suco do maracujá-amarelo. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 27, n. 3, p.472-475, dez. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
16. | | BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; MACHADO, A. F. de F.; GUEDES, A. M. M.; WILHELM, A. E.; RESENDE, E. D.; TALMA, S. V. Cyanogenic compounds from mesocarp and epicarp flours of passion fruit (passiflora edulis flavicarpa). INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CAPILLARY CHROMATOGRAPHY, 40.; GCxGC SYMPOSIUM, 13., 2016, Riva del Garda. Abstract book. Messina: Chromaleont, 2016. p. 482. (The Forum on Microcolumn Separations). P.29 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
Registros recuperados : 16 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
26/02/2024 |
Data da última atualização: |
26/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
SANTOS, J. L. V. dos; RESENDE, E. D. de; CENCI, S. A.; MALDONADO, J. F. M. |
Afiliação: |
JULIANA LAUREDO VALLE DOS SANTOS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; EDER DUTRA DE RESENDE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; SERGIO AGOSTINHO CENCI, CTAA; JOSÉ FRANCISCO MARTINEZ MALDONADO, EMPRESA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO. |
Título: |
Productivity and juice quality of diferente passion fruit cultivars grown in northwest region of Rio de Janeiro. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Tecnologia Agroindustrial, v. 17, n. 2, p. 4150-4169, jul./dez. 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil is the major world producer of passion fruits. This culture is an alternative for small farms due to the fast economic gain and monetary income distributed throughout the year. The intense occurrence of plant diseases in commercial orchards forced the development of new cultivars. The objective of this work was to characterize the fruit productivity, the pulp yield and the juice quality of improved passion fruit cultivars: BRS Gigante amarelo (GA), BRS Ouro vermelho (OV) and BRS Sol do Cerrado (SC), comparing to the Common Yellow (CY) passion fruit normally grown in the orchards. Juice quality was evaluated by titratable acidity (TA), pH, total soluble solids (TSS), ratio TSS/TA, total soluble sugars (SS), reducing sugars (RS) and ascorbic acid (AA) contents. BRS GA presented the higher fruit productivity and juice yield, but the lower rind thickness. Its content of TA was similar to the CY passion fruit. The three cultivars presented higher contents of RS and TSS than CY passion fruit, with higher value of SS for the BRS GA. The content of AA was similar among the different cultivars. BRS GA was considered as more productive and with better juice quality. |
Palavras-Chave: |
BRS Gigante Amarelo; BRS Ouro Vermelho; BRS Sol do Cerrado. |
Thesagro: |
Passiflora Edulis. |
Thesaurus NAL: |
Juice quality; Passion fruits; Plant diseases and disorders. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01982naa a2200241 a 4500 001 2162245 005 2024-02-26 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, J. L. V. dos 245 $aProductivity and juice quality of diferente passion fruit cultivars grown in northwest region of Rio de Janeiro.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aBrazil is the major world producer of passion fruits. This culture is an alternative for small farms due to the fast economic gain and monetary income distributed throughout the year. The intense occurrence of plant diseases in commercial orchards forced the development of new cultivars. The objective of this work was to characterize the fruit productivity, the pulp yield and the juice quality of improved passion fruit cultivars: BRS Gigante amarelo (GA), BRS Ouro vermelho (OV) and BRS Sol do Cerrado (SC), comparing to the Common Yellow (CY) passion fruit normally grown in the orchards. Juice quality was evaluated by titratable acidity (TA), pH, total soluble solids (TSS), ratio TSS/TA, total soluble sugars (SS), reducing sugars (RS) and ascorbic acid (AA) contents. BRS GA presented the higher fruit productivity and juice yield, but the lower rind thickness. Its content of TA was similar to the CY passion fruit. The three cultivars presented higher contents of RS and TSS than CY passion fruit, with higher value of SS for the BRS GA. The content of AA was similar among the different cultivars. BRS GA was considered as more productive and with better juice quality. 650 $aJuice quality 650 $aPassion fruits 650 $aPlant diseases and disorders 650 $aPassiflora Edulis 653 $aBRS Gigante Amarelo 653 $aBRS Ouro Vermelho 653 $aBRS Sol do Cerrado 700 1 $aRESENDE, E. D. de 700 1 $aCENCI, S. A. 700 1 $aMALDONADO, J. F. M. 773 $tRevista Brasileira de Tecnologia Agroindustrial$gv. 17, n. 2, p. 4150-4169, jul./dez. 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|