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Registros recuperados : 10 | |
1. | | ANDRADE, P. A.; REIS, M. V.; PAIVA, R.; MARCONCINI, J. M.; OLIVEIRA, J. E. Efeitos de nanotubos de carbono na germinação de lactuca sativa. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p.663-666. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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2. | | RESENDE, A. A.; REIS, M. V. dos; TAVARES, K. M.; LORENÇO, M. S.; OLIVEIRA, J. E. de; MARCONCINI, J. M. Influência da concentração de alginato de sódio e do tempo de reticulação em microcápsulas de semente sintética de Miconia Ligustroides (DC). In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 446 - 450 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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3. | | REIS, M. V. M.; DAMASCENO JUNIOR, P. C.; CAMPOS, T. DE O.; DIEGUES, I. P.; FREITAS, S. C. de. Variabilidade genética e associação entre caracteres em germoplasma de pinhão-manso (Jatropha curcas L.). Revista Ciência Agronômica, v. 46, n. 2, p. 412-420, abr./jun., 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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4. | | FREITAS, R. T. da; PAIVA, R.; SALES, T. S.; SILVA, D. P. C. da; REIS, M. V. dos; SOUZA, A. C. de; ROSA, S. D. V. F. da. Cryopreservation of Coffea arabica L. zygotic embryos by vitrification. Notulac Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, v. 44, n. 2, p. 445-451, Dec. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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5. | | FREITAS, R. T.; PAIVA, R.; SOUZA, A. C.; SALES, T. S.; SILVA, D. P. C.; REIS, M. V.; ROSA, S. D. V. F. da. Determinação do tempo de descongelamento de embriões zigóticos de Coffea arabica criopreservados. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 42., 2016, Serra Negra, SP. Produzir mais café, com economia, só com boa tecnologia: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2016. 466 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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6. | | TIMOTEO, C. O.; PAIVA, R.; REIS, M. V.; CLARO, P. I. C.; SILVA, D. P. C.; MARCONCINI, J. M.; OLIVEIRA, J. E. Silver nanoparticles in the micropropagation of Campomanesia rufa (O. Berg) Nied. Plant Cell, Tissue and Organ Culture (PCTOC), n. 137, 2019. 359-368 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | TIMOTEO, C. O.; PAIVA, R.; REIS, M. V.; CLARO, P. I. C.; FERRAZ, L. M.; MARCONCINI, J. M.; OLIVEIRA, J. E. In vitro growth of Physalis peruviana L. affected by silver nanoparticles. 3 Biotech, v. 9, n. 4, a. 145, 2019. 1-9 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | SOUZA, A. C. de; PAIVA, R.; REIS, M. V.; CARVALHO, M. de F.; SILVA, L. C.; SILVA, D. P. C. da; NERY, F. C.; SALES, T. S.; ROSA, S. V. F. da. Indução de calos embriogênicos em Coffea arabica L. CV. Catuaí amarelo. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRSIL, 9., 2015, Curitiba. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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10. | | SILVA, P. C. S.; PEREIRA, L. A. S.; REZENDE, E. M.; REIS, M. V.; LAGO, A. M. T.; CARVALHO, G. R.; PAIVA, R.; OLIVEIRA, J. E.; MARCONCINI, J. M. Production and efficacy of neem nanoemulsion in the control of Aspergillus flavus and Penicillium citrinum in soybean seeds. European Journal of Plant Pathology, 2019. 12 p. Published online: 02 september 2019. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 10 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
22/02/2017 |
Data da última atualização: |
03/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - B |
Autoria: |
FREITAS, R. T. da; PAIVA, R.; SALES, T. S.; SILVA, D. P. C. da; REIS, M. V. dos; SOUZA, A. C. de; ROSA, S. D. V. F. da. |
Afiliação: |
RODRIGO THEREZAN DE FREITAS, UFLA; RENATO PAIVA, UFLA; THAIS SILVA SALES, UFLA; DIOGO PEDROSA CORRÊA DA SILVA, UFLA; MICHELE VALQUÍRIA DOS REIS, UFLA; ANA CRISTINA DE SOUZA, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC. |
Título: |
Cryopreservation of Coffea arabica L. zygotic embryos by vitrification. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Notulac Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, v. 44, n. 2, p. 445-451, Dec. 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
As a consequence of the difficulty in conventional coffee seed storage, biotechnological alternatives such as cryopreservation have been investigated. The objective of this study was to develop a protocol for the cryopreservation of Coffea arabica L. (cv. ?Catuaí Vermelho? - IAC 144) zygotic embryos by vitrification. For the cryopreservation study, the embryos were immersed in Plant Vitrification Solution 2 at different times (0, 10, 25, 50, 100, and 250 min) and two temperatures (0 and 25 °C). Subsequently, the best thawing time was determined in a water bath (1, 3, 5 minutes or directly in Recovery Solution). An anatomical study was conducted on non-stored and stored embryos, with or without the use of Plant Vitrification Solution 2. The immersion in cryoprotectant solution for 100 min at 0 °C allows embryo cryopreservation. Embryos can be directly thawed in Recovery Solution after storage in liquid nitrogen. It was observed that Plant Vitrification Solution 2 reduced internal water content in the cells, allowing subsequent embryo growth resumption. |
Palavras-Chave: |
Liquid nitrogen; PVS2; TTC test. |
Thesaurus NAL: |
Ex situ conservation; Histology; Thawing. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156422/1/Cryopreservation-of-Coffea-arabica.pdf
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Marc: |
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