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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  25/04/2007
Data da última atualização:  27/04/2007
Autoria:  SOUZA, J. de; FORMENTO, N.; BOCA, T.; GODOY, C.; RIDAO, A. del C.
Título:  Effect of low temperatures on the survival of Phakopsora pachyrhizi urediniosopres in overwinter volunteer soybean plants in Entre Rios Province, Argentina.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: NATIONAL SOYBEAN RUST SYMPOSIUM, 2006, St. Louis. Poster abstracts. [S.l.]: APS, 2006.
Páginas:  p. 4.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster 3. Nome correto do quarto autor GODOY, C. V.
Conteúdo:  Temperature is probably the most important of the environmental factors affecííng Phakopsora pachyrhizi survival over the winter and it has been reported that there is no spore germination below 7°C. However, erumpent uredinia of Asian soybean rust (ASR) were observed in volunteer soybean plants during the overwintering periods of the 2004-2005 and 2005-2006 growing seasons in Entre Rios province (ER). This situation may generate a new risk for Argentina. The objective of this study was to analyze the effect of low temperatures on the survival of Phakopsora pachyrhizi urediniospores under controlled conditions. Soybean leaflets with ASR and free urediniospores were exposed to temperatures between -10 and 25°C during l, 3, 5, 7, and 24 h in a controlled environment chamber. The germination rate was evaluated as an indicator of urediniospores to resist stress conditions due to frost during the overwintering period. Then, water agar plates (2%) were incubated for 6 and 22 h, and the percentage of germinated spores was assessed by counting (n = 200). Up to -10°C, gennination was observed, and a greater effect of low temperature was registered with prolonged exposure periods. If optimal conditions occurred during the 22 h after the exposure to coldness, germination was increased by approximately 50%. Low temperatures would therefore not constitute a limiting factor for P. pachyrhizi survival in ER and urediniospores may remain active on the volunteer soybean plants until the esta... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO27164 - 1UPCPL - --FL 6418
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1.Imagem marcado/desmarcadoGUEDES, E.; LEITE, R. C.; PRATA, M. C. de A.; REIS, E. S. dos; CANCADO, P. H. D. Comparative efficiency of two models of CO2 traps in the collection of free-living stages of ixodides. Parasitology Research, v. 111, n. 6, p. 2325-2328, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPEIXOTO, M. G. C. D.; COSTA, C. N.; BERNARDO, W. F.; MIRANDA, J. E. C. de; REIS, E. S. dos; MAGALHAES, V. M. A. de. Aprenda a escolher o touro de raças leiteiras para inseminação artificial do seu rebanho: cartilhas adaptadas ao letramento do produtor. Brasília, DF: Embrapa, 2015. 34 p. il. color.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPEIXOTO, M. G. C. D.; COSTA, C. N.; BERNARDO, W. F.; MIRANDA, J. E. C. de; REIS, E. S. dos; MAGALHAES, V. M. A. de. Aprenda a escolher o touro de raças leiteiras para inseminação artificial do seu rebanho: cartilhas elaboradas conforme a metodologia e-Rural. Brasília, DF: Embrapa, 2016. Ebook : il. color. Ebook no formato epub, convertido do livro impresso.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, J. F. M. De; SOUZA, G. N. de; DINIZ, F. H.; VICENTINI, N. M.; REIS, E. S. dos; PIRES, M. de F. A. Avaliação da qualidade do leite cru de propriedades de agricultura familiar produtoras de queijo parmesão artesanal de Alagoa e Bocaina de Minas Gerais In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL., 8.; INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUSTAINABLE AGRICULTURE, 5. Sinop. Ciência, tecnologia e inovação para o desenvolvimento sustentável das novas fronteiras agrícolas: anais. [Sinop: SIMBRAS], 2016. p. 6-9.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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5.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, V. M. de; MENDONCA, L. C.; MIRANDA, J. E. C. de; DINIZ, F. H.; REIS, E. S. dos; GUIMARAES, A. S.; MAGALHAES, V. M. A. de. Como identificar a vaca com mastite em sua propriedade: cartilhas elaboradas conforme a metodologia e-Rural. Brasília, DF: Embrapa, 2015. 40 p. il. color.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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6.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, V. M. de; MENDONCA, L. C.; MIRANDA, J. E. C. de; DINIZ, F. H.; REIS, E. S. dos; GUIMARAES, A. S.; MAGALHAES, V. M. A. de. Como identificar a vaca com mastite em sua propriedade: cartilhas elaboradas conforme a metodologia e-Rural. Brasília, DF: Embrapa, 2016. Ebook : il. color. Ebook no formato epub, convertido do livro impresso.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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7.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, C. M. de O; KOLLER, W. W.; REIS, E. S. dos; VEGA, D. da S. M.; SILVA, N. J. de J. Correlação entre umidade, temperatura e número de besouros coprófagos (Coleoptera, Scarabaeidea) nas pastagens da Embrapa Gado de Leite. In:CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: anais. Viçosa, MG: UFV, 2008. 1 p.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, L. B. de; FURLONG, J.; PRATA, M. C. de A.; REIS, E. S. dos; BATISTA, E. S. de P.; FAZA, A. P.; LEITE, R. C. Evaluation in vitro of the infection times of engorged females of Rhipicephalus(Boophilus) microplus by the entomopathogenic nematode Steinernema glaseri CCA strain. Ciência Rural, v. 40, n. 4, p. 919-943, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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9.Imagem marcado/desmarcadoREIS, E. S. dos; OLIVEIRA, R.; MONTEIRO, C. M. O.; BATISTA, E. S. P.; FURLONG, J.; PRATA, M. C. de A.; FAZA, A. P. Efeito da temperatura de 32º C sobre a eficácia de carrapaticidas no controle de fêmeas ingurgitadas de Boophilus microplus (Acari: ixodidae). In: CONGRESSO DE ECOLOGIA DO BRASIL, 8., 2007, Caxambu. Anais... Caxambu: SEB, 2007. 2 p.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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10.Imagem marcado/desmarcadoMATOS, J. P. C. de; OTENIO, M. H.; VICENTINI, N. M.; DINIZ, F. H.; REIS, E. S. dos; PIRES, M. de F. A. Qualidade da água em queijarias artesanais do município de Alagoa (MG) In: CONGRESSO NACIONAL DE LATICÍNIOS, 31., 2017, Juiz de Fora. Anais... Belo Horizonte: EPAMIG, 2017.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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11.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, V. M. de; MENDONCA, L. C.; PIRES, M. de F. A.; REIS, E. S. dos; MIRANDA, J. E. C. de; DINIZ, F. H.; VICENTINI, N. M.; COSTA, L. R. da; MAGALHAES, V. M. A. de. Boas práticas de ordenha na propriedade familiar para obtenção de leite e queijo artesanal de qualidade : cartilhas elaboradas conforme metologia e-Rural. Brasília, DF: Embrapa, 2017. 40 p. il. color
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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12.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. C. B. da; OLIVEIRA, T. C. de A.; SILVA, M. A. S.; VICENTINI, N. M.; PIRES, M. de F. A.; DINIZ, F. H.; REIS, E. S. dos; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C. Pesquisa de Listeria monocytogenes e Salmonella spp. e contagem de Staphylococcus spp. coagulase positivos e coliformes em queijo artesanal produzido no município de Alagoa, Minas Gerais. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 19., 2017, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2017. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 200.). 1 p.
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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13.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, C. R. T. de; VICENTINI, N. M.; LANGE, C. C.; DINIZ, F. H.; GAMA, M. A. S. da; MARTINS, C. E.; LOPES, F. C. F.; SOUZA, G. N. de; OTENIO, M. H.; SOBRAL, D.; COSTA, R. G. B.; REIS, E. S. dos; ARAÚJO, A. L. R.; MAGALHAES JUNIOR, W. C. P. de; PIRES, M. de F. A. Produção, qualidade microbiológica e aspectos nutricionais do queijo artesanal de Carvalhos-MG. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2023. 54 p. (Embrapa Gado de Leite. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 48). OSD 1, ODS 2, ODS 3, ODS 8, ODS 10.
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste.
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