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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  27/10/1995
Data da última atualização:  17/05/2023
Autoria:  BHAGYALAKSHMI; SINGH, N. S.
Afiliação:  University of Mysore.
Título:  Role of liquid versus agar-gelled media in mass propagation and ex vitro survival in bananas.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v.41, n.1, p.71-73, 1995.
ISSN:  0167-6857
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Shoot cultures from meristem explants of three cultivars of banana, Cavendish, Bluggoe and Silk were established on Murashige and Skoog medium with 8.9 mM benzyladenine and 0.98 mM indolebutyric acid. Different types of media, such as agar-gelled, agitated liquid and static liquuid, were assessed for their ability to support shoot multiplication and ex vitro survival. liquid media were found better for shoot multiplication whereas agar-gelled medium supported maximum ex vitro survial.For maximum plantlet production, growing in static liquid medium followed by a brief culture on agar-gelled medium has been suggested.
Palavras-Chave:  Bluggoe; Cavendish.
Thesaurus Nal:  micropropagation; Musa; silk.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF3481 - 1ADCAP - DDPublicação digital
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/12/2016
Data da última atualização:  23/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; NUNES, B. T. G.; SOUZA, E. M. C. de; REGO, J. I. de S.; NASCIMENTO, J. H. B. do.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; BRUNA THAÍS GONÇALVES NUNES, UPE; EMILLE MAYARA CARVALHO DE SOUZA, UPE; JÉSSICA ISLANE DE SOUZA REGO, UPE; JOSÉ HENRIQUE BERNARDINO DO NASCIMENTO, UPE.
Título:  BRS Isis: new seedless grape cultivar for the tropical viticulture in Northeastern of Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  BIO Web of Conferences, v. 7, p. 1-4, oct. 2016.
DOI:  10.1051/bioconf/20160701002
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do 39 World Congress of Vine and Wine, Bento Gonçalves, oct. 2016.
Conteúdo:  The aim of this study was to characterize the yield components of the grape BRS Isis grown in tropical conditions of the São Francisco Valley. The work was carried out during five growing seasons (2013-2015) in Petrolina, PE. The phenological cycle was 127 days between pruning to harvest. It was obtained 65.8% of sprouting on the rootstock IAC 313 and 60.4% on 'SO4'. The bud fertility rates were high, around 1.00 bunches per shoot. The average production per plant was 20.63 kg on 'SO4' and 18.34 kg on 'IAC 313', corresponding to an yield at 29.45 ton/ha/season on 'SO4' and 26.19 ton/ha/season on 'IAC 313'. The bunches are medium in size and cylindrical shaped with mass of 400 g on 'SO4' and 370 g on 'IAC 313'. The bunch length and width were also slightly higher on 'SO4' (21.32 cm x 11.89 cm) compared to 'IAC 313' (20.42 cm x 11.50 cm). The berries are large, elliptical shaped, crunchy with a neutral flavor. The grape presented SS content around 16.0º Brix and low TA (0.44 and 0.49%), giving an apropriate SS/TA ratio and pleasant taste. The results showed that ?BRS Isis? can be considered as a new option of seedless grape for the tropical viticulture in the Northeastern of Brazil.
Palavras-Chave:  Grape; Uva sem semente; Vale do São Francisco; Variedade BRS Isis.
Thesagro:  Uva; Vitis Vinifera.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152000/1/Patricia-2016.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56202 - 1UPCAP - CD974
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