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Registros recuperados : 41 | |
26. | | LIMA, F. P.; SARTINI, H. J.; MARTINELLI, D.; BIONDI, P.; FONSECA JUNIOR, M. Utilizacao de 4 gramineas tropicais na producao de carne, em um solo tipico latossolo roxo. Boletim Industria Animal, v.26, n.Unico, p.189-214, 1969. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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27. | | ROCHA, G. L. da; MARTINELLI, D.; CORREA, A.; TUNDISI, A. G. A.; LIMA, F. P.; KALIL, E. B. Pastoreio competitivo de graminea para a producao de carne. Boletim Industria Animal, v.20, n.Unico, p.289-296, 1962. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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28. | | TUNDISI, A. G. A.; LIMA, F. P.; KALIL, E. B.; VILLARES, J. B.; CORREA, A.; VIDAL, M. E. P. Novas interpretacoes sobre a eficiencia das Provas de Ganho de Peso e a viabilidade da producao economica de novilhos Zebus proximo dos 24 meses de idade. Boletim de Industria Animal, v.23, n.Unico, p.67-81, 1965/66. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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31. | | LIMA, F. P.; MARTINELLI, D.; KALIL, E. B.; SARTINI, H. J.; ROCHA, G. L. da; PEDREIRA, J. V. S. Producao de carne de bovinos em pastagens de gramineas na regiao de terras roxas. Boletim de Industria Animal, v.23, n.Unico, p.83-90, 1965/66. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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33. | | IMAI, A.; LIMA, F. P.; TUNDISI, A. G. A.; PERTHET, L. E. A.; ROVERSO, E. A.; GONCALVES, M.; AOKI, I.; TAKINO, M.; REIS, F. M dos. Comportamento de bovinos zebus em crescimento sem a administracao de cloreto de sodio. Boletim de Industria Animal, v.23, n.Unico, p.55-65, 1965/66. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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34. | | IMAI, A.; LIMA, F. P.; TUNDISI, A. G. A.; BERTHET, L. E. A.; GONCALVES, M.; ROVERSO, E. A.; AOKI, I.; TAKINO, M.; REIS, F. M. Comportamento de bovinos zebus em crescimento sem a administrção de cloreto de sódio. Boletim da Industria Animal, Nova Odessa, v. 23, p. 55-65, 1965. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 41 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/11/2017 |
Data da última atualização: |
28/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
REGIS, S. A.; TALMA, S. V.; WILHELM, A. E.; ANTONIASSI, R.; RESENDE, E. D. |
Afiliação: |
Suelen A. Regis, UENF; Simone V. Talma, UENF; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; Eder D. Resende, UENF. |
Título: |
Yellow passion fruit pulp residue: seed, oil and airl flour yields. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Trends in Chemical Engineering, v. 16, p. 75-83, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The industrial processing of passion fruit generates a large amount of seeds, which are rich in oil and fiber, but generally wasted after processing. This study evaluated the yields of co-products (seeds, oil and arils) of yellow passinon fruit at different riperning stages as well as the color pattern of these products afert processing the pulp residue by stirring in water. The mass balance of each complonent, i.e. decanted seeds in suspension, was determined. Decanted seeds accounted for 80.19% of the pulp residue dry matter for all the ripening stages. The proportion of arils decreased form 7.11% in immature fruits to 4.93% in ripe fruits. Oil yield was similar acorss all the ripening stages, with a mean of 272.6 g kg-1 (on dry basis). Uellow passion fruit pulp residue can yield 4.06% of dried seeds or 1.11% of oil and 0,25% of airil flour, in telation to the total fruit weight. |
Palavras-Chave: |
Balance of mass; Industrial waste; Pulp components. |
Thesagro: |
Passiflora Edulis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01514naa a2200217 a 4500 001 2080853 005 2017-11-28 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aREGIS, S. A. 245 $aYellow passion fruit pulp residue$bseed, oil and airl flour yields.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe industrial processing of passion fruit generates a large amount of seeds, which are rich in oil and fiber, but generally wasted after processing. This study evaluated the yields of co-products (seeds, oil and arils) of yellow passinon fruit at different riperning stages as well as the color pattern of these products afert processing the pulp residue by stirring in water. The mass balance of each complonent, i.e. decanted seeds in suspension, was determined. Decanted seeds accounted for 80.19% of the pulp residue dry matter for all the ripening stages. The proportion of arils decreased form 7.11% in immature fruits to 4.93% in ripe fruits. Oil yield was similar acorss all the ripening stages, with a mean of 272.6 g kg-1 (on dry basis). Uellow passion fruit pulp residue can yield 4.06% of dried seeds or 1.11% of oil and 0,25% of airil flour, in telation to the total fruit weight. 650 $aPassiflora Edulis 653 $aBalance of mass 653 $aIndustrial waste 653 $aPulp components 700 1 $aTALMA, S. V. 700 1 $aWILHELM, A. E. 700 1 $aANTONIASSI, R. 700 1 $aRESENDE, E. D. 773 $tTrends in Chemical Engineering$gv. 16, p. 75-83, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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