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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  08/04/2020
Data da última atualização:  08/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PINHEIRO, J. B.; SILVA, G. O. da; MACÊDO, A. G.; BISCAIA, D.; RAGASSI, C. F.; RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de; REIFSCHNEIDER, F. J. B.
Afiliação:  JADIR BORGES PINHEIRO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; AMANDA G. MACÊDO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; DANIELLE BISCAIA, CNPH; CARLOS FRANCISCO RAGASSI, CNPH; CLAUDIA SILVA DA COSTA RIBEIRO, CNPH; SABRINA ISABEL COSTA DE CARVALHO, CNPH; FRANCISCO JOSE BECKER REIFSCHNEIDER, SIRE.
Título:  New resistance sources to root-knot nematode in Capsicum pepper.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, v. 38, n. 1, p. 33-40. Jan./Mar. 2020.
DOI:  10.1590/S0102-053620200105
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Thirty seven pepper genotypes, Capsicum chinense, C. annuumand C. frutescens, were characterized for resistance to three root-knot nematode species (Meloidogyne javanica, M. incognita race 1 and M. enterolobii) aiming to find potential resistance sources to be used in breeding programs.
Thesagro:  Capsicum sp; Meloidogyne Incognita; Meloidogyne Javanica; Nematóide; Pimenta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212247/1/HB-v-38-n.-1-p-33-40-Jan-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH41268 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  01/02/2018
Data da última atualização:  05/03/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  VILELA, E. F.; RECH FILHO, E. L.; MARTHA JUNIOR, G. B.; ALVES, E. R. de A.; LOPES, M. A.; GUIMARAES, E. P.; CABRAL, P. R.; SOARES, C. O.; ROSINHA, G. M. S.; BUAINAIN, A. M.; NUTTI, M. R.; CALEGAR, G. M.
Afiliação:  Evaldo Ferreira Vilela, UFV; ELIBIO LEOPOLDO RECH FILHO, Cenargen; GERALDO BUENO MARTHA JUNIOR, CNPTIA; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE/PR; MAURICIO ANTONIO LOPES, CNPAE; ELCIO PERPETUO GUIMARAES, CNPAF; Paulo Renato Cabral; CLEBER OLIVEIRA SOARES, DEIT; GRACIA MARIA SOARES ROSINHA, CNPGC; Antônio Marcio Buainain; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; GERALDO MAGELA CALEGAR, CNPGL.
Título:  Food and Nutrition Security in Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: IANAS. Challenges and opportunities for food and nutrition security in the Americas: The view of the Academies of Sciences. Ciudad de Mexico: IANAS, 2017. p. 76-109.
ISBN:  978-607-8379-29-3
Idioma:  Inglês
Notas:  IANAS Regional Report november 2017. Tít. em espanhol: Food and Nutrition Security in Brazil. In: Retos y oportunidades de la seguridad alimentaria y nutricional en las Américas: El punto de vista de las Academias de Ciencias.
Conteúdo:  In the past 40 years, the agricultural public and private sectors of Brazil have been working in close collaboration, to promote one of the most impressive and successful sustainable agricultural developments in a middle income country. Brazil has become an example of a food secure country and one the of world?s most important agricultural export countries. Mention should be made of the outstanding role played by the agricultural research technology developed by Brazilian research organizations, led by the agricultural research system encompassing agricultural universities, the Brazilian Agricultural Research Organization (EMBRAPA) and the state agricultural research organizations. This comprehensive executive summary outlines the future challenges and opportunities for the Brazilian agricultural sector in terms of science, technology and innovation, to keep agriculture improving its performance in a world that faces the enormous challenge of feeding a hungry population now and in the following decades. These challenges and opportunities were identified by a select group of highly qualified Brazilian researchers who have spent a lifetime generating and adapting new technology for the development of the Brazilian agriculture sector.
Thesagro:  Nutrição Humana; Segurança Alimentar.
Thesaurus NAL:  Food and Human Nutrition; Food security.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14080 - 1UPCPL - DD
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