Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  15/06/1999
Data da última atualização:  15/06/1999
Autoria:  ALBINO, L. F. T.; BELLAVER, C.; FIALHO, F. B.; HARA, C.; PAIVA, G. J.
Afiliação:  Embrapa Suinos e Aves, Concordia, SC.
Título:  Estimativas das exigencias de energia e proteina em poedeiras leves do CNPSA-EMBRAPA.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCIA APINCO DE CIENCIA E TECNOLOGIA AVICOLAS, 1992, Santos, SP. Anais... Campinas: FACTA, 1992.
Páginas:  p.251
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Laying hen; Poedeira; Protein.
Thesagro:  Energia; Nutrição; Proteína.
Thesaurus Nal:  energy; nutrition.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA5901 - 1UMTAP - --636.50063C748a.
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  17/11/2020
Data da última atualização:  17/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BESSA, M. J.; HAAS, S.; RAMOS, S. C.; ROCHA, R.; RECH, D. V.; REBELATTO, R.; DUARTE, S. C.; COLDEBELLA, A.; VAZ, C. S. L.
Afiliação:  MARJO CARDÓ BESSA, UFRGS; SIMONE HAAS, SES/RS; ROSANE CAMPANHER RAMOS, SES/RS; RAQUEL ROCHA, SES/RS; DAIANE VOSS RECH, CNPSA; RAQUEL REBELATTO, CNPSA; SABRINA CASTILHO DUARTE, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; CLARISSA SILVEIRA LUIZ VAZ, CNPSA.
Título:  Survey of campylobacter in foods implicated in foodborne diseases in Southern Brazil.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto de Medicina Tropical de São Paulo, v. 62, artigo e90, 2020.
DOI:  http://doi.org/10.1590/S1678-9946202062090
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Campylobacter is not routinely tested in foodborne disease investigations in Brazil. Here, we studied the occurrence of Campylobacter among other food-related bacteria commonly found in foodborne disease outbreaks reported in Rio Grande do Sul State, Southern Brazil. Seventy-two food samples were analyzed by using culture-based detection methods during the 18-month investigation of 36 foodborne disease outbreaks. The sampled foods from the foodborne disease outbreaks were all negative for Campylobacter. However, at least one of other routinely investigated foodborne-related bacteria was detected in 29.17% (21/72) of the samples. Taken together, these results suggest the need to monitor Campylobacter in foodborne diseases to detect sporadic cases caused by Campylobacter that might go unnoticed in Rio Grande do Sul.
Palavras-Chave:  Surto.
Thesagro:  Campilobacteriose; Segurança Alimentar.
Thesaurus NAL:  Campylobacter; Food safety; Outbreak investigation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217902/1/final9338.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21988 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional