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Registros recuperados : 14 | |
4. | | SANTOS, M. M. L. dos; PACHECO, A. M.; RAMOS, R. da S.; YOSHIOKA, E. T. O. Parâmetros hemato-imunológicos e zootécnicos de camarão-da-amazônia Macrobrachium amazonicum (Heller, 1862). In: CONGRESSO AMAPAENSE DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11., 2022, Macapá. Livro de Resumos. Curitiba: CRV, 2022. p. 42. Organizadores: Kátia Santos, Gabriel Silva, Rafael Pontes, Marcos Marques, Gilberto Yokomizo, Mábia Toscano, Elizabeth Costa, Luzinete Lopes, Josiane Muller. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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6. | | RAMOS, R. da S.; NASCIMENTO, M. do P. S. C. B.; NASCIMENTO, H. T. S. do; MACHADO, F. A. Comportamento diurno de bovinos e ovinos sob pastejos simples e combinado, em pastagem nativa de mimoso, em diferentes épocas do ano. Revista Científica de Produção Animal, Teresina, v. 9, n. 2, p. 153-162, jul./dez. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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7. | | ALMEIDA, M. L.; RAMOS, R. da S.; NASCIMENTO, H. T. S. do; NASCIMENTO, M. do P. S. C. B. Proteína bruta, cálcio e fósforo em pastagem nativa de Campo Maior, PI. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA, 1.; PRÊMIO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA FAPEPI, 1., 2005, [Teresina]. Anais...[Teresina]: FAPEPI, 2005. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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8. | | RAMOS, R. da S.; SILVA, C. A. D. da; LIMA, T. de A.; ALBUQUERQUE JÚNIOR, P. de S.; CASTELLANI, M. A.; SERRÃO, J. E.; ZANUNCIO, J. C. Development, survival and reproduction of Spodoptera frugiperda (Lepidoptera: Noctuidae) fed an artificial diet or on cotton, castor bean and corn leaves. Insects, v. 13, n. 5, p. 428, maio 2022. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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9. | | DIAS, J. do S. A.; PINTO, P. V. S.; COSTA, A. L. P. da; RODRIGUES, W. C.; RAMOS, R. da S. Espécies fúngicas associadas à castanha-do-Brasil (Bertholletia excelsa Humb. & Bompl) em área de transição de cerrado na Reserva Extrativista do Rio Cajari, AP. In: CONGRESSO AMAPAENSE DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 2.; MOSTRA DE TCC's, 6.; EXPOSIÇÃO DE PESQUISA CIENTÍFICA, 2., 2010, Macapá. Livro de resumos... Macapá: SETEC: Embrapa Amapá: UEAP, 2011. p. 238. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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10. | | RAMOS, R. da S.; DIAS, J. do S. A.; ALMEIDA, S. S. M. da S. de; LOPES, G. A. de C. Caracterização fisico-química e calórico-energética da amêndoa da castanha-do-Brasil (Bertholletia excelsa Humb. & Bompl.) da reserva extrativista do Rio Cajari-AP. In: CONGRESSO AMAPAENSE DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 2.; MOSTRA DE TCC's, 6.; EXPOSIÇÃO DE PESQUISA CIENTÍFICA, 2., 2010, Macapá. Livro de resumos... Macapá: SETEC: Embrapa Amapá: UEAP, 2011. p. 85. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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11. | | AREIA, K. F. de; GIRAO, E. S.; RAMOS, R. da S.; ALVES, H. K. de A.; NASCIMENTO, M. do P. S. C. B. Ocorrência e controle da verminose em ovinos e bovinos. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA, 1.; PRÊMIO DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA FAPEPI, 1., 2005, [Teresina]. Anais...[Teresina]: FAPEPI, 2005. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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12. | | SILVA, F. G. da; MUSSER, R. dos S.; SILVA, M. M. da; LEAO, P. C. de S.; ARAÚJO, J. V. de; ARAÚJO, J. B. de; RAMOS, R. da S. Agronomic aptitude and quality of vinifera grapes in a non-traditional of culture region in the Agreste of Pernambuco States. Journal of Experimental Agriculture International, v. 39, n. 3, p. 1-10, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | MIRANDA FILHO, H. S.; DIAS, C. A. C. de; CAMPOS, T. B. de; FORNAZARI, J. I.; RODRIGUES NETO, J.; MALLOZZI, P. R.; RAMOS, R. da S.; JUNQUEIRA, H.; WIELSEL, P. A.; AGUIRRE, J. M. de; RAMOS, V. J. Controle químico na cultura da batata. São Paulo: CATI, 1986. 11 p. (CATI. Comunicado Técnico, 61). Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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14. | | HOSHINO, M. D. F. G.; RAMOS, R. da S.; LOPES, J. R. T.; RIBEIRO, R. A.; RODRIGUEZ, A. F. R.; SILVA, T. C. da; FARIA, F. S. E. D. V. de; TAVARES-DIAS, M.; OZORIO, R. O. de A.; YOSHIOKA, E. T. O. Innate immune response of pirarucu improved with yeast-supplemented diets. Aquaculture Reports, v. 18, p. 1-5, Nov. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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Registros recuperados : 14 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá. |
Data corrente: |
08/12/2020 |
Data da última atualização: |
08/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
HOSHINO, M. D. F. G.; RAMOS, R. da S.; LOPES, J. R. T.; RIBEIRO, R. A.; RODRIGUEZ, A. F. R.; SILVA, T. C. da; FARIA, F. S. E. D. V. de; TAVARES-DIAS, M.; OZORIO, R. O. de A.; YOSHIOKA, E. T. O. |
Afiliação: |
MARIA DANIELLE FIGUEIREDO GUIMARÃES HOSHINO, UNIFAP. PPG em Biodiversidade Tropical; RUAN DA SILVA RAMOS, CPAF-AP; JULIANA RALICA TAVARES LOPES, CPAF-AP; RICARDO AMARAL RIBEIRO, UFAC; ANSELMO FORTUNATO RUIZ RODRIGUEZ, UFAC; THIBÉRIO CARVALHO DA SILVA, UNIFAP; FERNANDO SÉRGIO ESCÓCIO DRUMMOND VIANA DE FARIA, UFAC; MARCOS TAVARES DIAS, CPAF-AP; RODRIGO OTÁVIO DE ALMEIDA OZORIO, CIIMAR; ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP. |
Título: |
Innate immune response of pirarucu improved with yeast-supplemented diets. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture Reports, v. 18, p. 1-5, Nov. 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study evaluated the effects of dietary yeast supplementation on the growth and blood parameters of Arapaima gigas. Fish were fed with commercial feed supplemented with NuPro® at 0, 10, 40 and 80 g / kg for days and, did not exhibit any difference in growth. Blood was analyzed at the end of the feeding trial and after handling stress. A significant reduction in albumin and triglycerides levels was observed with increased supplementation of NuPro® in the diet of A. gigas. The interactive effect of diet and stress influenced plasma glucose levels, with a modulation at all levels of supplementation after stress, while in the control group the level was significantly high. NuPro® improved the innate immune response of A. gigas at all the tested concentrations, with a significantly higher levels number of thrombocytes, leukocytes, lymphocytes, monocytes, and neutrophils than the control group. There was also an increase in the number of thrombocytes after stress. As the inclusion of NuPro® in the diet improved the innate immune response at all the concentrations tested and effectively modulated plasma glucose levels, this product can be recommended as an immunostimulant for A. gigas fingerlings with the inclusion of 40 g/kg of feed. |
Thesagro: |
Dieta; Fator de Crescimento; Hematologia; Peixe de Água Doce. |
Thesaurus NAL: |
Arapaima gigas; Dietary fiber; Growth and development; Hematology. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218940/1/CPAF-AP-2020-Innate-immune-response-of-pirarucu.pdf
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Marc: |
LEADER 02194naa a2200325 a 4500 001 2127821 005 2020-12-08 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHOSHINO, M. D. F. G. 245 $aInnate immune response of pirarucu improved with yeast-supplemented diets.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe present study evaluated the effects of dietary yeast supplementation on the growth and blood parameters of Arapaima gigas. Fish were fed with commercial feed supplemented with NuPro® at 0, 10, 40 and 80 g / kg for days and, did not exhibit any difference in growth. Blood was analyzed at the end of the feeding trial and after handling stress. A significant reduction in albumin and triglycerides levels was observed with increased supplementation of NuPro® in the diet of A. gigas. The interactive effect of diet and stress influenced plasma glucose levels, with a modulation at all levels of supplementation after stress, while in the control group the level was significantly high. NuPro® improved the innate immune response of A. gigas at all the tested concentrations, with a significantly higher levels number of thrombocytes, leukocytes, lymphocytes, monocytes, and neutrophils than the control group. There was also an increase in the number of thrombocytes after stress. As the inclusion of NuPro® in the diet improved the innate immune response at all the concentrations tested and effectively modulated plasma glucose levels, this product can be recommended as an immunostimulant for A. gigas fingerlings with the inclusion of 40 g/kg of feed. 650 $aArapaima gigas 650 $aDietary fiber 650 $aGrowth and development 650 $aHematology 650 $aDieta 650 $aFator de Crescimento 650 $aHematologia 650 $aPeixe de Água Doce 700 1 $aRAMOS, R. da S. 700 1 $aLOPES, J. R. T. 700 1 $aRIBEIRO, R. A. 700 1 $aRODRIGUEZ, A. F. R. 700 1 $aSILVA, T. C. da 700 1 $aFARIA, F. S. E. D. V. de 700 1 $aTAVARES-DIAS, M. 700 1 $aOZORIO, R. O. de A. 700 1 $aYOSHIOKA, E. T. O. 773 $tAquaculture Reports$gv. 18, p. 1-5, Nov. 2020.
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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