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Registros recuperados : 29 | |
21. | | ARAUJO, F. R.; RAMOS, C. A. do N.; LUÍZ, H. L.; PÉRES, I. A. H. F. S.; OLIVEIRA, R. H. M. de; SOUZA, I. I. F. de; RUSSI, L. dos S. Avaliação de um protocolo de extração de DNA genômico a partir de sangue total. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 5 p. (Embrapa Gado de Corte. Comunicado técnico, 120). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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22. | | MADRUGA, C. R.; ARAÚJO, F. R. de; SOARES, C. O.; MELO, E. S. de P.; ALMEIDA, D. A.; ALMEIDA JÚNIOR, N. F. de; XAVIER, M. A. S.; OSÓRIO, A. L. A.; GÓES-CAVALCANTE, G.; RAMOS, C. A. do N. Diagnóstico molecular e análise filogenética de isolados brasileiros de Trypanosoma vivax baseado na reação da polimerase em cadeia - PCR. Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2003. 5 p. (Embrapa Gado de Corte. Comunicado Técnico, 84). CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais. |
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23. | | OLIVEIRA, V. V. G. de; MACEDO. S. R. B. de; ARAUJO, F. R.; RAMOS, C. A. do N.; RAMOS, R. A. N.; MAIA, F. C. L.; ALVES, L. C.; SILVA JUNIOR, V. A. da (ed.). Histopathological evaluation and parasite quantification (qPCR) in the male dog's genital system after natural infection with Leishmania infantum. Ciência Rural, Santa Maria, v. 46, n. 4, p. 641-647, abr. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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24. | | ARAÚJO, F. R.; MADRUGA, C. R.; RAMOS, C. A. do N.; MELO, E. S. de P.; ALMEIDA, M. C. de; FRAGOSO, S. P.; KESSLER, R. H.; SOARES, C. O.; OLIVEIRA, M. B.; ONSELEN, J. van. Imunização de bovinos com MSP1a e MSP2 recombinantes de Anaplasma marginale com CpG ODN 2006 como adjuvante, e desafio com isolado heterólogo. In: SÉRIES Embrapa: [coletânea de publicações seriadas da Embrapa Gado de Corte - 2006 - 2007 -2008]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 27 p. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Corte. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 19) Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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25. | | BIER, D.; SILVA, M. R.; RAMOS, C. A. do N.; MORININGO, G. D'A.; SILVA, T. A. dos S.; LIMA, A. C. de; CHULLI, J. V. M.; ARAUJO, F. R. Survey of verotoxin-producing Escherichia coli and faecal coliforms in beef carcasses destined for export at slaughterhouses in Brazil. Food Science and Technology, v. 38, n. 1, p. 60-66, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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26. | | ARAÚJO, F. R. de; RAMOS, C. A. do N.; COSTA, C. M. da; FARIAS, T. A.; SOUZA, I. I. F. de; MELO, E. S. P. de; ELISEI, C.; ROSINHA, G. M. S; SOARES, C. O.; FRAGOSO, S. P.; FONSECA, A. H. Avaliação da antigenicidade de VirB9, VirB10 e Ef-tu recombinantes de Anaplasma marginale. Revista de Patologia Tropical, v. 36, 2007. Suplemento 2. Edição dos Resumos do CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA, 20., 2007, Recife. Avanços e desafios : resumos. 1 p. Resumo 900-1. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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27. | | ARAÚJO, F. R. de; MELO, V. S. P. de; RAMOS, C. A. do N.; MADRUGA, C. R.; SOARES, C. O.; KESSLER, R. H.; ALMEIDA, N. F. de; ARAÚLO, G. S. de; ALVES, L. C.; TORRES JÚNIOR, R. A. de A.; FRAGOSO, S. P.; ARAUCO, P. R. C.; BACENELLI, G.; OLIVEIRA, M. B. de. Desenvolvimento de ensaios de imunoadsorção enzimática baseados em MSP1a e MSP2 recombinantes de isolado brasileiro de Anaplasma marginale. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2004. 24 p. (Embrapa Gado de Corte. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 17). Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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28. | | ARAÚJO, F. R. de; MELO, V. S. P.; RAMOS, C. A. do N.; MADRUGA, C. R.; SOARES, C. O.; KESSLER, R. H.; ALMEIDA, N. F. de; ARAÚJO, G. S. de; ALVES, L. C.; TORRES JÚNIOR, R. A. de A.; FRAGOSO, S. P.; ARAUCO, P. R. C.; BACENELLI, G.; OLIVEIRA, M. B de. Desenvolvimento de ensaios de imunoadsorção enzimática baseados em MSP1 e MSP2 recombinantes de isolado brasileiro de Anaplasma marginale. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2004. 24 p. (Embrapa Gado de Corte. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 17). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Gado de Corte. |
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29. | | ARAÚJO, F. R. de; SOARES, C. O.; ROSINHA, G. M. S.; ELISEI, C.; MADRUGA, C. R.; FRAGOSO, S. P.; TORRES, F. A. G.; BRÍGIDO, M. de M.; WALTER, M. E. M. T.; FELIPE, M. S. S.; ALMEIDA JÚNIOR, N. F. de; ADI, S. S.; SOARES, C. M. de A.; PEREIRA, M.; ASTOLFI FILHO, S.; RAMOS, C. A. do N.; FARIAS, T. de A.; SOUZA, I. I. F. de; PRADO, R. de Q. Genômica e proteômica de Anaplasma marginale: contribuições para o controle da riquétsia. In: SÉRIES Embrapa: [coletânea de publicações seriadas da Embrapa Gado de Corte - 2006 - 2007 -2008]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 29 p. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 161). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 29 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
12/12/2018 |
Data da última atualização: |
24/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BIER, D.; SILVA, M. R.; RAMOS, C. A. do N.; MORININGO, G. D'A.; SILVA, T. A. dos S.; LIMA, A. C. de; CHULLI, J. V. M.; ARAUJO, F. R. |
Afiliação: |
Daniele BIER, UFMS, UCDB; MARCIO ROBERTO SILVA, CNPGL; Carlos Alberto do Nascimento RAMOS, UFMS; Giuliani D'Amico MORININGO, UCDB; Tâmiris Aparecida dos Santos SILVA, UCDB; Alaiza Corrêa de LIMA, UCDB; Jenyfer Valesca Monteiro CHULLI, UCDB; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC. |
Título: |
Survey of verotoxin-producing Escherichia coli and faecal coliforms in beef carcasses destined for export at slaughterhouses in Brazil. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 38, n. 1, p. 60-66, 2018. |
DOI: |
10.1590/1678-457x.37816 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after skinning, washing and cooling) at each of three slaughterhouses of the state of Mato Grosso do Sul, Brazil. Among the total number of carcasses examined (n = 90), 39 (43.3%) had generic E. coli. Among the 270 samples analysed, 25 (9.3%) were positive after skinning, 14 (5.2%) were positive after washing and nine (3.3%) were positive after cooling. The majority of isolates of E. coli was collected from samples after skinning, which is considered a critical point of the microbial contamination of carcasses. However, the highest concentration of faecal coliforms was found after the washing step. The cooling step proved to be important to reducing the amount of hygiene-indicator microorganisms. The E. coli isolates had no stx1 or stx2 genes associated with virulence. |
Palavras-Chave: |
Enterobacteria. |
Thesaurus NAL: |
Beef industry; Meat. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188271/1/Cnpgl-2018-Food-Sci-Tech-Marcio-Survey.pdf
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Marc: |
LEADER 01763naa a2200253 a 4500 001 2101319 005 2023-01-24 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/1678-457x.37816$2DOI 100 1 $aBIER, D. 245 $aSurvey of verotoxin-producing Escherichia coli and faecal coliforms in beef carcasses destined for export at slaughterhouses in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after skinning, washing and cooling) at each of three slaughterhouses of the state of Mato Grosso do Sul, Brazil. Among the total number of carcasses examined (n = 90), 39 (43.3%) had generic E. coli. Among the 270 samples analysed, 25 (9.3%) were positive after skinning, 14 (5.2%) were positive after washing and nine (3.3%) were positive after cooling. The majority of isolates of E. coli was collected from samples after skinning, which is considered a critical point of the microbial contamination of carcasses. However, the highest concentration of faecal coliforms was found after the washing step. The cooling step proved to be important to reducing the amount of hygiene-indicator microorganisms. The E. coli isolates had no stx1 or stx2 genes associated with virulence. 650 $aBeef industry 650 $aMeat 653 $aEnterobacteria 700 1 $aSILVA, M. R. 700 1 $aRAMOS, C. A. do N. 700 1 $aMORININGO, G. D'A. 700 1 $aSILVA, T. A. dos S. 700 1 $aLIMA, A. C. de 700 1 $aCHULLI, J. V. M. 700 1 $aARAUJO, F. R. 773 $tFood Science and Technology$gv. 38, n. 1, p. 60-66, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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