BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  21/05/2024
Data da última atualização:  21/05/2024
Autoria:  GREEN, M. L.; FOSTER, P. M. D.
Afiliação:  MARGARET L. GREEN.
Título:  Comparison of the rates of proteolysis during ripening of Cheddar cheeses made with calf rennet and swine pepsin as coagulants.
Ano de publicação:  1974
Fonte/Imprenta:  Journal of Dairy Research, v. 41, n. 2, p. 269-282, Jun. 1974.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0022029900019683
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The rates of proteolysis during ripening were followed in cheeses made with either calf rennet or swine pepsin and either starter or δ-gluconic acid lactone (GAL) as a replacement for the starter. A gel-filtration column technique and starch-gel electrophoresis were used for analysis, and bacterial counts were made on all samples. Proteolysis was faster in cheeses made using GAL than in those made using starter and also slightly faster in GAL cheeses made with swine pepsin than in those made with rennet. Further, it was considerably slower in starter-containing cheeses made with swine pepsin than in those made with rennet. It is suggested that these differences were due to the much greater rate of development of acidity in cheeses made with GAL than in those made with starter, which resulted in more of the coagulant being incorporated into the curd in an active state. The rate of proteolysis in starter-containing cheeses appeared to follow a characteristic course, being initially slow, then markedly increasing with a later slow decline. It is suggested that the increase in the rate of proteolysis was due to an increase in the total activity of bacterial proteinases released by lysis of the bacteria. Indications were obtained that the coagulants and bacterial proteinases catalysed broadly similar patterns of protein breakdown in cheese, and that medium-sized peptides (mol. wt 9000–14000) were formed as definite intermediates in the process. The results also showed that rennet... Mostrar Tudo
Thesagro:  Protease.
Thesaurus Nal:  Cattle; Cheese milk; Cheeses; Proteolysis.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
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1.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, R. F. Desenvolvimento de mamão formosa 'Tainung 01' cultivado em Russas-Ceará. 2009. 62 f. Dissertação (Mestrado em Fitotecnia) - Universidade Federal Rural do Semi-Árido. Orientadora: Edna Maria Mendes Aroucha, UFERSA; Co-orientadora: Andréia Hansen Oster, CNPAT. Mossoró, 2009.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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2.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, R. F.; OSTER, A. H.; AROUCHA, E. M. M.; SILVA, E. de O.; MIQUELOTO, A. Desenvolvimento de mamão formosa "Tainung 01" cultivado em Russas, Ceará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 12., 2009, Fortaleza. Livro de Resumos. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Fisiologia Vegetal, 2009. p.360. 1 CD-ROM
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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3.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, R. F.; OSTER, A. H.; SILVA, E. de O.; AROUCHA, E. M. M. Relationships between physical–chemical parameters and physiological maturation stages of formosa papaya growing in a tropical semiarid climate. Proceedings of the National Academy of Sciences, v. 94, n. 5, p. 949-958, nov. 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, R. F.; CORRÊA, M. C. de M.; CRISOSTOMO, L. A.; LIMA, F. F. de; CAVALCANTE, R. D. Aproveitamento do bagaço de caju como fertilizante orgânico em pomar de cajueiro em produção. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Anais... Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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5.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, E. I. B.; QUEIROZ, R. F.; CORREA, M. C. de M.; CRISOSTOMO, L. A.; VALE, J. C. do. Doses de N e K no crescimento inicial de pitaia. In: EXPOFRUIT 2014
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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6.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, R. F. P.; OLIVEIRA, M. V. N. d'; REZENDE, A. V.; ALENCAR, P. A. L. de. Estimation of aboveground biomass stock in tropical savannas using photogrammetric imaging. Drones, v. 7, n. 8, 493, July 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 3
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
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7.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, D. DE C.; MENDES, N. V. B.; CORRÊA, M. C. DE M.; TANIGUCHI, C. A. K.; QUEIROZ, R. F.; NATALE, W. Growth and nutrient accumulation in the aerial part of red pitaya (Hylocereus sp.). Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 41, n. 5, artigo e-030, 11 p. 14 Nov. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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8.Imagem marcado/desmarcadoNATALE, W.; ROZANE, D. E.; CORRÊA, M. C. de M.; QUEIROZ, R. F.; SOUZA, H. A. de; LIMA NETO, A. J. de. Manejo da fertilidade do solo e estado nutricional de fruteiras no bioma mata atlântica do Nordeste Brasileiro. In: SOUZA, H. A. de; LEITE, L. F. C.; MEDEIROS, J. C. (Ed.). Solos sustentáveis para a agricultura no Nordeste. Brasília, DF: Embrapa, 2021. Parte 4, Cap. 2, p. 493-536.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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9.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, D. S.; OLIVEIRA, B. A. de; SILVEIRA, L. S. da; SILVA, M. P. da; PEREIRA; MORAES, J.; COURI, M. R. C.; QUEIROZ, R. F. G. e; PARREIRAS, P. M.; SILVA, M. R.; ALVES, L. A.; SOUZA, V. C. de; GOLIATT, P. V. Z. C.; VASCONCELOS, E. G.; SILVA FILHO, A. A. da; PINTO, P. de F. Synthetic aurones: new features for Schistosoma mansoni therapy. Chemistry & Biodiversity, v. 18, e2100439, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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