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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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61.Imagem marcado/desmarcadoFRASCÁ-SCORVO, C. M. D.; QUEIROZ, J. F. de; LOSEKANN, M. E. Boas práticas de manejo (BPM) aplicadas à qualidade da água da aquicultura em viveiros e tanques-rede instalados em reservatórios. In: AYROZA, L. M. da S. (Coord.). Piscicultura. Campinas: CATI, 2011. p. 161-174

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62.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; RODRIGUES, I. A.; RODRIGUES, G. S.; CAMPANHOLA, C. Boas práticas de manejo (BPMs): um estudo de avaliação ponderada de impacto ambiental (APOIA-Novo Rural ) em pesque-pagues (SP). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROECOLOGIA, 1; SEMINÁRIO INTERNACIONAL SOBRE AGROECOLOGIA, 4; SEMINÁRIO ESTADUAL SOBRE AGROECOLOGIA, 5., 2003, Porto Alegre. Anais.. Porto Alegre: EMATER/RS-ASCAR, 2003. 4 p.

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63.Imagem marcado/desmarcadoBOYD, C. E.; LIM, C.; QUEIROZ, J. F. de; SALIE, K.; WET, L. de; McNEVIN, A. Best management practices for responsible aquaculture. Washington: USAID: Aquaculture Collaborative Research Support Program, 2008. 47p.

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64.Imagem marcado/desmarcadoROUTLEDGE, E. A. B.; SCORVO FILHO, J. D.; QUEIROZ, J. F. de. Os avanços da aqüicultura. Agroanalysis, Rio de Janeiro, v.25, n. 4, p. E12-E13, abr. 2005.

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65.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; RODRIGUES, I.; RODRIGUES, G. S.; CAMPAGNOLLA, C. Avaliação ponderada do impacto ambiental de pesque-pagues no Estado de São Paulo. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE AQUICULTURA E BIOLOGIA AQUÁTICA, 1., 2004, Vitória, ES. Resumos. AQUIMERCO 2004, Vitória, ES, 2004. p. 165.

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66.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; LOURENCO, J. N. de P.; KITAMURA, P. C. (ed.). A Embrapa e a aqüicultura: demandas e prioridades de pesquisa. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica: Embrapa-Secretaria de Administração Estratégica, 2002. 35 p. (Embrapa-Secretaria de Administração Estratégica.Texto para discussão, 11).

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67.Imagem marcado/desmarcadoBOYD, C. E.; QUEIROZ, J. F. de; JEONGYEOL, L.; ROWAN, M.; WHITIS, G. N.; GROSS, A. Environmental assessment of channel catfish ictalurus punctatus farming in Alabama. Journal of the World Aquaculture Society, v. 31, n. 4, p. 511-543, 2000.

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68.Imagem marcado/desmarcadoKIMPARA, J. M.; MORAES-VALENTI, P.; QUEIROZ, J. F. de; NEW, M. B. Effects of intensification of the Amazon River Prawn, Macrobrachium amazonicum, grow-out on effluent quality. Journal of the World Aquaculture Society, Baton Rouge, v. 44, n. 2, p. 210-219, Apr. 2013.

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69.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, P. de S.; MEURER, F.; LOSEKANN, M. E.; QUEIROZ, J. F. de; ISHIKAWA, M. M. Epistilíase acompanhado por infecção secundária bacteriana em Tilápia do Nilo (Oreochromis niloticus) destinadas à experimentação: relato de caso. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE PATOLOGISTAS DE ORGANISMOSAQUÁTICOS, 17., Belo Horizonte, 2023. Anais... Belo Horizonte: ABRAPOA; EV-UFMG, 2023. 2 p.

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70.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; CYRINO, J. E. P.; SCORVO FILHO, J. D. Memórias do I Workshop Internacional para o Desenvolvimento de Boas Práticas de Manejo (BPMs) para a Aqüicultura. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2007. 24 p. (Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 70).

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71.Imagem marcado/desmarcadoHASHIMOTO, J. C.; PASCHOAL, J. A. R.; QUEIROZ, J. F. de; REYES, F. G. R. Considerations on the use of malachite green in aquaculture and analytical aspects of determining the residues in Fish: a review. Journal of Aquatic Food Product Technology, Binghamton, v. 20, n. 3, p. 273-294, 2011.

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72.Imagem marcado/desmarcadoBOYD, C. E.; WOOD, C. W.; CHANEY, P. L.; QUEIROZ, J. F. de. Role of aquaculture pond sediments in sequestration of annual global carbon emissions. Environmental Pollution, v. 158, n. 8, p.p2537-2540, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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73.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; SILVA, M. S. G. M. e; TRIVINHO-STRIXINO, S. (ed.). Ecossistemas aquáticos e seu manejo. In: QUEIROZ, J. F. de; SILVA, M. S. G. M.; TRIVINHO-STRIXINO, S. (Ed.). Organismos bentônicos: biomonitoramento de qualidade de águas. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2008. p.8-25.

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74.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; TRIVINHO-STRIXINO, S; NASCIMENTO, V. M. da C. Organismos bentônicos bioindicadores da qualidade das águas da bacia do médio São Francisco. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2000. 4 p. (Embrapa Meio Ambiente. Comunicado Técnico, 3).

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Semiárido.

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75.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; SILVA, M. S. G. M. e; TRIVINHO-STRIXINO, S. Organismos bentônicos: biomonitoramento de qualidade de águas. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2008. 91 p.

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76.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; ISHIKAWA, M. M.; CASTRO, V. L. S. S. de; VALLIM, J. H. Planejamento e protocolos para experimentos com peixes em ambiente controlado. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2023. 23 p. (Embrapa Meio Ambiente. Documentos, 137). ODS 12.

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77.Imagem marcado/desmarcadoROTTA, M. A.; QUEIROZ, J. F. de; SANTOS, R. A. C. P.; NASCIMENTO, F. L. Piscicultura: sistemas de cultivo e manejo. In: MARQUES, D. K. S.; MORAES, A. S. (Ed.). Pesca e piscicultura no Pantanal: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Corumbá: Embrapa Pantanal, 2010. p. 71-97. (Coleção 500 perguntas 500 respostas).

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pantanal.

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78.Imagem marcado/desmarcadoROTTA, M. A.; QUEIROZ, J. F. de; SANTOS, R. A. C. P. Piscicultura: tanques-rede. In: MARQUES, D. K. S.; MORAES, A. S. (Ed.). Pesca e piscicultura no Pantanal: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Corumbá: Embrapa Pantanal, 2010. 191 p. (Coleção 500 perguntas 500 respostas). p.109-115

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pantanal.

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79.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, J. F. de; MACHADO, T. A.; RODRIGUES, G. S.; RODRIGUES, I. A. Indicadores para a avaliação ambiental em pesque-pagues nas dimensões ecologia da paisagem e qualidade da água. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2006. 39 p. (Embrapa Meio Ambiente. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 41).

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80.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. S. G. M. e; QUEIROZ, J. F. de; TRIVINHO-STRIXINO, S. Indicadores biológicos de qualidade. In: QUEIROZ, J. F. de; SILVA, M. S. G. M.; TRIVINHO-STRIXINO, S. (Ed.). Organismos bentônicos: biomonitoramento de qualidade de águas. Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2008. p.26-34.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  22/07/2013
Data da última atualização:  30/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  KIMPARA, J. M.; MORAES-VALENTI, P.; QUEIROZ, J. F. de; NEW, M. B.
Afiliação:  JANAINA MITSUE KIMPARA, CPAMN; Patricia Moraes-Valenti, UNESP; JULIO FERRAZ DE QUEIROZ, CNPMA; Michael Bernard New, Institute Road.
Título:  Effects of intensification of the Amazon River Prawn, Macrobrachium amazonicum, grow-out on effluent quality.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Journal of the World Aquaculture Society, Baton Rouge, v. 44, n. 2, p. 210-219, Apr. 2013.
ISSN:  0893-8849
DOI:  10.1111/jwas.12021
Idioma:  Português
Conteúdo:  Studies to determine suitable levels of intensification are essential for developing sustainable aquaculture. The objective of this study was to evaluate the quality of effluents discharged from ponds stocked with 10 (D10), 20 (D20), 40 (D40), and 80 (D80) postlarvae of Macrobrachium amazonicum/m2. Intake and effluent water samples were taken throughout a 5.5-mo grow-out cycle. In that study, twelve 0.01-ha earthen ponds were stocked postlarvae with 0.01 g. Average water exchange rate was 15%/d; water was discharged from the bottom of the ponds. Prawns were fed a commercial feed with 38% crude protein according to their biomass (3?10%) and the concentration of dissolved oxygen (DO). In our research, temperature, turbidity, total suspended solids, conductivity, DO, pH, biochemical oxygen demand (BOD), chemical oxygen demand (COD), N-ammonia, N-nitrite, N-nitrate, N-Kjeldahl nitrogen, total phosphorus, and soluble orthophosphate were measured every 15 d throughout the experiment in the early morning (0630 to 0730 h). Turbidity was lower in D10 than in D20 and D40 and total phosphorus was higher in D80 than in D10 and D20. An analysis of principal components comparing treatments and intake water showed three groups: intake, D10 and a cluster of D20, D40, and D80. On the basis of the water characteristics found in our study it appears that the farming of M. amazonicum is likely to have a low environmental impact, at least up to a stocking density of 80 pr... Mostrar Tudo
Thesagro:  Aquicultura; Desenvolvimento sustentável; Tanque; Tratamento da água.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/86509/1/JWASJanainaKimpara.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17165 - 1UPCAP - DD
CPAMN29404 - 1UPCAP - PPS 137/132013.00137
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