Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  17/01/2011
Data da última atualização:  18/01/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  YOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; PANIZZI, M. C. C.; IDA, E. I.
Afiliação:  LUCIANE YURI YOSHIARA, UEL; TIAGO BERVELIERI MADEIRA, UEL; MARA LUCIA LUIZ RIBEIRO, UEL; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSO; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  Beta-glucosidase activity of soybean epicotyls in germination.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. [Resumo...]. Curitiba: CIETEP, 2010. Doc. 22. 1 CD-ROM. ICBF 2010/XERSCTA.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Isoflavones are compounds with benefits for human health and they are the mainly forms of glycosides in vegetables. ?-glucosidase (?-D-glucoside glucohydrolase, E.C.3.2.1.21) hydrolyses ?-D-glucosides releasing glucose and forming aglycone isoflavones. The aglycone isoflavone is the most bioavailable form of the glycosides. ?-glucosidase that converts glycosidics isoflavones into aglycones can be originated from the metabolism of either fungi or bacteria, and other different processing methodologies. The aim of this work was to investigate the ?-glucosidase activity in soybeans Epicotyls during 168h of germination to obtain an alternative source of enzyme for purification and application. Seeds of soybean the cultivar BRS 257 were germinated following the standard method, by utilizing two germination chambers (one with photoperiod of 10 h of light and the other without light) at the temperature of 35 ºC and relative humidity of 100% for different periods of time (72, 96, 120, 144 and 168h). The epicotyls start to appear at 72h, they were separated for each experimental time and were freeze-dried. ?-glucosidase from the epicotyls was extracted with citrate buffer containing NaCl (0,1M, pH 4,5). Soluble protein content was determined as described by LOWRY, et. al., and expressed as gram per 100 g of sample in dry basis (%). ?-glucosidase activity was determined using p-nitrophenyl-b-D-glucopiranoside as substrate, as described by Matsuura and Obata and expressed as units of ac... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Enzimas.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/25613/1/mandarino.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO31750 - 1UPCRA - CDCD 286
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/09/2002
Data da última atualização:  18/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  QUEIROZ, M. A. de.
Afiliação:  MANOEL ABÍLIO DE QUEIROZ, CPATSA.
Título:  Palestra de abertura do 1. Encontro de Maniçoba.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO NORDESTINO DA MANIÇOBA, 1., 1988, Carpina. Anais... Recife: IPA, 1988.
Páginas:  p. 5-7.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Para que uma cultura se torne realmente desenvolvida, e que tenha expansão, é preciso que estas questões, que aparentemente as vezes são simples, mas que não são somente de ordem técnica, sejam analisadas.
Palavras-Chave:  Agricultural development; Nordeste; Northeast; Palestra; Policies.
Thesagro:  Desenvolvimento Agrícola; Maniçoba; Política Agrícola.
Thesaurus NAL:  Manihot.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193741/1/aBILIO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA24931 - 1UPCRA - PP633.682E56a
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional