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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
25/10/1995 |
Data da última atualização: |
03/06/2019 |
Autoria: |
MOTTA, A. C.; MENEZES, J. E.; LIRA, C. L.; SILVA, J. B. T. da. |
Título: |
Bubalinos: resumos informativos. |
Ano de publicação: |
1981 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: EMBRAPA-CPATU; Brasília, DF: EMBRAPA-DID, 1981. |
Páginas: |
192 p. |
Série: |
(EMBRAPA-CPATU. Bubalinos: Resumos Informativos, 18). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Alimentação e nutrição. Anatomia e caracteres morfológicos. Áspectos e conômicos. Aspectos gerais. Bioclimatologia e fisiologia. Genética e melhoramento. Hematologia e bioquimica. Legislação e registros. Levantamento. Práticas e manejo. Reprodução. Sanidade. Tecnologia. Lista de criadores. Padroes raciais no Brasil(características). |
Palavras-Chave: |
Bibliografia; Bibliography; Brasil; Bubalino; Bubalinos; Buffalo. |
Thesagro: |
Búfalo; Criação; Produção animal. |
Thesaurus Nal: |
Animal production. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01102nam a2200289 a 4500 001 1344432 005 2019-06-03 008 1981 bl uuuu de 00u1 u #d 100 1 $aMOTTA, A. C. 245 $aBubalinos$bresumos informativos. 260 $aBelém, PA: EMBRAPA-CPATU; Brasília, DF: EMBRAPA-DID$c1981 300 $a192 p. 490 $a(EMBRAPA-CPATU. Bubalinos: Resumos Informativos, 18). 520 $aAlimentação e nutrição. Anatomia e caracteres morfológicos. Áspectos e conômicos. Aspectos gerais. Bioclimatologia e fisiologia. Genética e melhoramento. Hematologia e bioquimica. Legislação e registros. Levantamento. Práticas e manejo. Reprodução. Sanidade. Tecnologia. Lista de criadores. Padroes raciais no Brasil(características). 650 $aAnimal production 650 $aBúfalo 650 $aCriação 650 $aProdução animal 653 $aBibliografia 653 $aBibliography 653 $aBrasil 653 $aBubalino 653 $aBubalinos 653 $aBuffalo 700 1 $aMENEZES, J. E. 700 1 $aLIRA, C. L. 700 1 $aSILVA, J. B. T. da
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Registro original: |
Embrapa Amapá (CPAF-AP) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
17/11/2014 |
Data da última atualização: |
15/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
DEQUIGIOVANNI, G.; RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V. |
Afiliação: |
PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; VERA MARIA QUECINI, CNPUV. |
Título: |
In silico SNP detection for anthocyanin metabolism genes in vitis. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, n. 1046, 2014. |
Páginas: |
p. 341-348 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Anais do evento "X International Conference on Grapevine Breeding and Genetics". |
Conteúdo: |
Grape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fresh fruit and processed products. Breeding programs and wild Vitis germplasm banks include a wide genetic variation in anthocyanin biosynthesis, and metabolism-associated traits, indicating a complex genetic control of the process throughout plant development. Expressed sequence tag (EST) and genomic databases were investigated using bioinformatic tools to identify SNP markers present in structural and regulatory genes associated with anthocyanin metabolism in Vitis. We have identified more than 1,000 putative SNPs in nine structural and twelve regulatory genes of the anthocyanin metabolism in Vitis. The data suggest that the identified genetic variation is sufficient to distinguish among V. vinifera cultivars, hybrids and wild species. Regulatory genes were shown to be more rapidly evolving than structural enzyme-coding sequences. The evolutionary rate of the sequences associated with regulatory factors also appear to be differential, with higher levels of conservation found in the MYB family of transcriptional regulators associated with anthocyanin regulation. After experimental validation, the predicted polymorphisms will provide tools for further mapping, genome structure and functional studies. |
Thesagro: |
Antioxidante; Antocianina; Flavonoide; Gene; Genética; Marcador genético; Uva; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02198naa a2200277 a 4500 001 2000379 005 2018-10-15 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDEQUIGIOVANNI, G. 245 $aIn silico SNP detection for anthocyanin metabolism genes in vitis.$h[electronic resource] 260 $c2014 300 $ap. 341-348 500 $aAnais do evento "X International Conference on Grapevine Breeding and Genetics". 520 $aGrape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fresh fruit and processed products. Breeding programs and wild Vitis germplasm banks include a wide genetic variation in anthocyanin biosynthesis, and metabolism-associated traits, indicating a complex genetic control of the process throughout plant development. Expressed sequence tag (EST) and genomic databases were investigated using bioinformatic tools to identify SNP markers present in structural and regulatory genes associated with anthocyanin metabolism in Vitis. We have identified more than 1,000 putative SNPs in nine structural and twelve regulatory genes of the anthocyanin metabolism in Vitis. The data suggest that the identified genetic variation is sufficient to distinguish among V. vinifera cultivars, hybrids and wild species. Regulatory genes were shown to be more rapidly evolving than structural enzyme-coding sequences. The evolutionary rate of the sequences associated with regulatory factors also appear to be differential, with higher levels of conservation found in the MYB family of transcriptional regulators associated with anthocyanin regulation. After experimental validation, the predicted polymorphisms will provide tools for further mapping, genome structure and functional studies. 650 $aAntioxidante 650 $aAntocianina 650 $aFlavonoide 650 $aGene 650 $aGenética 650 $aMarcador genético 650 $aUva 650 $aViticultura 700 1 $aRITSCHEL, P. S. 700 1 $aMAIA, J. D. G. 700 1 $aQUECINI, V. 773 $tActa Horticulturae$gn. 1046, 2014.
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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