Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  06/09/2021
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOLFE, E. L.; SILVA, J. F. V.; SAUTIER, D.; VICTORIA, D. de C.; MACARIO, C. G. do N.
Afiliação:  EDSON LUIS BOLFE, CNPTIA; JOAO FLAVIO VELOSO SILVA, CNAT; DENIS SAUTIER, CIRAD; DANIEL DE CASTRO VICTORIA, CNPTIA; CARLA GEOVANA DO NASCIMENTO MACARIO, CNPTIA.
Título:  Brazilian foods and territories digital platform: conceptual bases for development.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Development, v. 7, n. 8, p. 81305-81328, Aug. 2021.
DOI:  10.34117/bjdv7n8-376
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Carla do Nascimento Macario.
Conteúdo:  ABSTRACT. There is limited and segmented access to information regarding the diversity of responsible and sustainable agrifood products in Brazil. There is a growing need to bridge the communication gap between farmers and consumers who wish to consume such differentiated products. This article aims to present the conceptual bases for the development of a Brazilian Digital Platform for Food and Territories involved bibliographic research methodology, analysis of international platforms and technical-scientific discussions between Brazilian and French research groups. The main result obtained was the modeling of the digital platform based on a multiscale view associated with the confluence of six conceptual aspects: Territories, Localized Food Systems, Brazilian Regional Foods, Adding Value, Consumer Empowerment, Technological and Knowledge Convergence. The results contribute to the physical development of the Platform, with literature and insights on digital innovations in agrifood for researchers, developers, public and private managers, creating new development opportunities for Brazilian rural territories.
Palavras-Chave:  Agrifood; Agroalimentos; Digital innovation; Inovação digital; Plataforma Digital Alimentos e Territórios Brasileiros; Territórios; Territory.
Thesagro:  Agricultura.
Thesaurus Nal:  Agriculture.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225710/1/AP-Brazilian-foods-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA20943 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  04/09/2002
Data da última atualização:  30/06/2011
Autoria:  IRGANG, R.; PROTAS, J. F. da S.
Afiliação:  RENATO IRGANG; JOSE FERNANDO DA SILVA PROTAS, CNPUV.
Título:  Escolha do peso ótimo de venda dos animais para abate.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  BIPERS, ano 1, n. 2, 1989. 7 p.
Série:  (Boletim Informativo. Pesquisa & Extensão).
Idioma:  Português
Notas:  Publicação conjunta do CNPSA e da EMATER/RS.
Thesagro:  Abate; Peso; Suinocultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA12694 - 1UMTFL - PP3742002.00374
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional