|
|
Registros recuperados : 464 | |
101. | | MENEZES, J. M.; PRADO, R. B.; SILVA JÚNIOR, G. C. da; SANTOS, R. T. dos. Índices de qualidade de água: métodos e aplicabilidade. In: PRADO, R. B.; TURETTA, A. P. D.; ANDRADE, A. G. de (Org.). Manejo e conservação do solo e da água no contexto das mudanças ambientais. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2010. pt. 4, cap. 5, p. 325-352. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
102. | | ROQUE, C. G.; PRADO, R. de M.; NATALE, W.; BEUTLER, A. N.; CENTURION, J. F. Estado nutricional e produtividade da seringueira em solo com calcário aplicado superficialmente. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 5, p. 485-490, maio 2004 Título em inglês: Nutritional status and productivity of rubber tree on soil with surface applied lime. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
103. | | FERREIRA, C. E. G.; PRADO, R. B.; BENITES, V. de M.; POLIDORO, J. C.; NAUMOV, A. Estudo espaço-temporal do uso das terras no sudoeste goiano - Brasil. In: ENCONTRO INTERNACIONAL GEOGRAFIA: TRADIÇÕES E PERSPECTIVAS, 2008, São Paulo. Programação das comunicações livres. São Paulo: USP, Faculdade de Filosofia, Letras e Ciências Humanas, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
104. | | PALHARES, J. C. P.; PRADO, R. B.; VIGNA, B. B. Z.; SOUSA, S. M. de. Gestão eficiente dos recursos naturais. In: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B.V. de; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, L. A.; PRADO, H. A. (Ed.). Consumo e produção responsáveis: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. Cap. 3 (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 12) E-book. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
| |
105. | | PEDREIRA, B. da C. C. G.; FIDALGO, E. C. C.; PRADO, R. B. (org.). Histórico do processo de ocupação das bacias hidrográficas dos rios Guapi-Macacu e Caceribu. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2012. 48 p. (Embrapa Solos. Documentos, 152). Autores: Maria José Teixeira Carneiro, Juliana Lopes Latini, Thais Danton Coelho, Bernadete da C. C. Gomes Pedreira (org.), Elaine Cristina Cardoso Fidalgo (org.), Rachel Bardy Prado (org.). Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
106. | | KÜNNE, A.; PENEDO, S.; SCHULER, A.; PRADO, R. B.; KRALISCH, S.; FLÜGEL, W.-A. How can hydrological modeling help to understand process dynamics in sparsely gauged tropical regions - case study Mata Âtlantica, Brazil. Geophysical Research Abstracts, Göttingen, v. 17, 2015. Edition of the abstracts of the 12th EGU General Assembly, Vienna, Apr. 2015. Ref. 14635. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
110. | | PALHARES, J. C. P.; PRADO, R. B.; VIGNA, B. B. Z.; SOUSA, S. M. de. Cost-effective natural resources management. In: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 3, p. 23-29. (Sustainable development goals, 12). Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
| |
111. | | CAMPANHA, M. M.; PRADO, R. B.; PARRON, L. M.; SILVA, M. S. L. da; MATTHIENSEN, A. Contributions of Embrapa overview. In: SILVA, M. S. L. da; MATTHIENSEN, A.; BRITO, L. T. de L.; LIMA, J. E. F. W.; CARVALHO, C. J. R. de (ed.). Clean water and sanitation: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. p. 23-28. (Sustainable development goal, 6). Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Solos; Embrapa Suínos e Aves. |
| |
119. | | RODRÍGUEZ OSUNA, V.; PRADO, R. B.; MONTEIRO, J. M. G.; GAESE, H.; BÖRNER, J.; HEINRICH, J. Perfil dos sistemas de produção agropecuária: uma visão do produtor rural na sub-bacia de Batatal em Cachoeiras de Macacu, Rio de Janeiro, RJ. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2014. 49 p. il. color. (Embrapa Solos. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 247). Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
Registros recuperados : 464 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Solos. |
Data corrente: |
16/12/2020 |
Data da última atualização: |
21/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PALHARES, J. C. P.; PRADO, R. B.; ARAUJO, G. P. de. |
Afiliação: |
JULIO CESAR PASCALE PALHARES, CPPSE; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, CNAT. |
Título: |
Environmental realities and sustainable consumption. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 1, p. 11-15. (Sustainable development goals, 12). |
ISBN: |
978-65-86056-48-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the history of mankind, economic activities have never withstood so much environmental, social, and economic pressure as in present days. This pressure has demanded changes in the structures of natural and human resources management, technology standards, business approaches, and social values in light of economic and environmental aspects. According to scientists, we are living in the Anthropocene era, in which humans become the most important geological power to influence the planet. Through economic activities, humans have moved more sediments than all the rivers in the world, the planet has warmed, the sea level has risen, the ozone layer has been degraded, and the oceans have been acidified (Monastersky, 2015). Birkmann (2000) points out that one must acknowledge that the economy is a subsystem of society, as society is a subsystem of the ecosystem. The subsystems cannot outgrow the general system without damaging it. |
Thesagro: |
Consumo; Desenvolvimento Sustentável; Ecossistema. |
Thesaurus NAL: |
Consumption (economics); Environmental sustainability. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219518/1/EnvironmentalRealitiesSustainable-1.pdf
|
Marc: |
LEADER 01774naa a2200217 a 4500 001 2128527 005 2020-12-21 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-86056-48-8 100 1 $aPALHARES, J. C. P. 245 $aEnvironmental realities and sustainable consumption.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aIn the history of mankind, economic activities have never withstood so much environmental, social, and economic pressure as in present days. This pressure has demanded changes in the structures of natural and human resources management, technology standards, business approaches, and social values in light of economic and environmental aspects. According to scientists, we are living in the Anthropocene era, in which humans become the most important geological power to influence the planet. Through economic activities, humans have moved more sediments than all the rivers in the world, the planet has warmed, the sea level has risen, the ozone layer has been degraded, and the oceans have been acidified (Monastersky, 2015). Birkmann (2000) points out that one must acknowledge that the economy is a subsystem of society, as society is a subsystem of the ecosystem. The subsystems cannot outgrow the general system without damaging it. 650 $aConsumption (economics) 650 $aEnvironmental sustainability 650 $aConsumo 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEcossistema 700 1 $aPRADO, R. B. 700 1 $aARAUJO, G. P. de 773 $tIn: PALHARES, J. C. P.; OLIVEIRA, V. B. V.; FREIRE JUNIOR, M.; CERDEIRA, A. L.; PRADO, H. A. do (Ed.). Responsible consumption and production: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 1, p. 11-15. (Sustainable development goals, 12).
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|