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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  03/09/1996
Data da última atualização:  04/04/2017
Autoria:  GOLCHIN, A.; CLARKE, P.; OADES, J. M.; SKJEMSTAD, J. O.
Título:  The effects of cultivation on the composition of organic matter and structural stability of soils.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Soil Research, v.33, n.6, p.975-993, 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil samples were obtained from the surface horizons of five untilled sites and adjacent sites under short- and long-term cultivation. The soil samples were fractionated based on density and organic materials were concentrated in various fractions which enabled comparative chemical composition of the organic materials in cultivated and uncultivated sites by solid-state 13C CP/MAS NMR spectroscopy. Changes in the nature of organic carbon with cultivation were different soils and resulted from variations in the chemistry of carbon inputs to the soils and a greater extent of decomposition of organic materials in cultivated soils. Differences in the chemical composition of orghanic carbon between cultivated and uncultivated soils resided mostly in organic materials occluded within aggregates, whereas the chemistry of organic matter associated with clay particles showed only small changes. The results indicate a faster decomposition of O-alkyl C in the cultivated soils. Wet aggregate stability, mechanically dispersible clay and modulus of rupeture tests were used to assess the effects of cultivation on structural stability of soils. In four of five soils, the virgin sites and sites which had been under long-term pasture had a greater aggregate stability than cultivated sites. Neither total organic matter nor total O-alkyl C content was closely correlated with aggregate stability, suggesting that only a part of soil carbon or carbohydrate is involved in aggregate stability. The fr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composicao; Composition; Cultivation; Cultivo; Dispersible clay; Estabilidade; Stability.
Thesagro:  Matéria Orgânica; Solo.
Thesaurus Nal:  organic matter; soil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP32907 - 1ADDSP - PPSP1496914969
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  20/11/2018
Data da última atualização:  28/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  PRADO, J. Q.; MARIA, A. N.; AZEVEDO, H. C.; FUJIMOTO, R. Y.; CARNEIRO, P. C. F.; SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; PAIXAO, P. E. G.; SOUSA, J. C. N. de.
Afiliação:  JESSICA QUEIROZ PRADO; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; HYMERSON COSTA AZEVEDO, CPATC; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; NATALINO DA COSTA SOUSA; MARCIA VALERIA SILVA DO COUTO; PETERSON EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO; JOAO CARLOS NUNES DE SOUSA.
Título:  Desenvolvimento de protocolo para avaliação morfológica dos espermatozoides de peixe de água doce.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 8., 2018, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2018. Editor técnico: Ronaldo Souza Resende.
Páginas:  p. 120-123.
Idioma:  Português
Thesagro:  Espermatozóide; Peixe; Peixe de Água Doce; Sêmen.
Thesaurus NAL:  Fish; Fish health.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/186403/1/Protocolo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC25297 - 1UPCAA - DD
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