Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  02/10/2012
Data da última atualização:  02/10/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, M. J. R. P. da; HUERTAS, S. M.; GALLO, C.; DALLA COSTA, O. A.
Afiliação:  MATEUS J. R. PARANHOS DA COSTA, UNESP; STELLA M. HUERTAS, Universidad de La República; CARMEN GALLO, Universidad Austral do Chile; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA.
Título:  Strategies to promote farm animal welfare in Latin America and their effects on carcass and meat quality traits.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 92, n. 3, p. 221-226, 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto: 02.06.01.001.
Conteúdo:  Several initiatives, including research and development, increasing stakeholders' awareness and application of legislation and recommendation, have been carried out inLatinAmericatopromoteanimalwelfareand meat quality. Most activities focused on the impact of pre-slaughter conditions (facilities, equipment and handling procedures) onanimalwelfareand meat quality. The results are encouraging; data from Brazil, Chile and Uruguay showed that the application of the improved pre-slaughter handling practices reduced aggressive handling and the incidence of bruised carcasses at slaughter in cattle and pigs. These outcomes stimulated some to apply animalwelfare concepts in livestock handling within the meat production chain as shown by the increasing demand for personnel training on the best. To attend this demand is important to expand local studies onfarmanimalwelfareandto set up (or maintain) an efficient system for knowledge transfer to all stakeholders in the LatinAmerica meat production chains. However, it is clear that topromote the long-term progress in this field is important to deliver practical solutions, assuring that they match the technical and financial conditions of those who are the target of training programs.
Palavras-Chave:  Bem-estar animal.
Thesagro:  Suíno; Transporte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67248/1/strategies-to-promote-farm-animal-welfare-in-latin-america.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA18920 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  07/02/2011
Data da última atualização:  31/10/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TERRA, M. F.; BATISTA, L. R.; PRADO, G.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  M. F. TERRA, UFLA; L. R. BATISTA, UFLA; G. PRADO, UFLA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Fungos ocratoxigênicos em uva vinífera Petit Verdot cultivada no Nordeste brasileiro.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 6., 2010, Brasília, DF. Anais. São Paulo: Sociedade Brasileira de Micologia, 2010.
Páginas:  p. 466-467.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Conteúdo:  Ocratoxina A (aTA) é um metabólito secundário de fungos filamentosos, em especial de espécies pertencentes aos gêneros Aspergíllus e Penícíllíum, freqüentemente encontrada como contaminante de uvas, vinhos e sucos de uva, sendo considerada uma das micotoxinas mais prejudiciais para a saúde humana.
Palavras-Chave:  Brasil; Petit Verdot; Região Nordeste.
Thesagro:  Contaminação; Fungo; Micotoxina; Ocratoxina; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203989/1/12908-2010-p.466-467.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV12908 - 1UPCRA - DDSP00704SP00704
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional