|
|
Registros recuperados : 24 | |
2. | | PINHEIRO, J. B.; POZZA, E. A.; POZZA, A. A. A.; MOREIRA, A. S.; CAMPOS, V. P. Estudo da influência do potássio e do cálcio na reprodução do nematóide do cisto da soja. Nematologia Brasileira, Piracicaba, v. 33, n. 1, p. 17-27, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
7. | | GUIMARÃES, P. T. G.; NOGUEIRA, F. D.; LIMA, P. C. de; GUIMARÃES, M. J. C. L.; POZZA, A. A. A. Adubação e nutrição do cafeeiro em sistema orgânico de produção. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 23, n. 214/215, p. 63-81, jan./abr. 2002. p. 63-81 Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
| |
8. | | ROCHA, J. B. de O.; POZZA, A. A. A.; CARVALHO, J. G. de; SILVA, C. A.; CURI, N. Efeito da calagem na nutrição mineral e no crescimento inicial do eucalipto a campo em Latossolo húmico da Zona da Mata (MG). Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 36, n. 80, p. 255-263, dez. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
9. | | POZZA, A. A. A.; MARTINEZ, H. E. P.; CAIXETA, S. L.; CARDOSO, A. A.; ZAMBBOLIM, L.; POZZA, E. A. Influência da nutrição mineral na intensidade da mancha-de-olho-pardo em mudas de cafeeiro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 36, n. 1, p. 53-60, jan. 2001 Título em inglês: Influence of the mineral nutrition on intensity of brown-eye spot in young coffee plants. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
10. | | PINHEIRO, J. B.; POZZA, E. A.; POZZA, A. A. A.; MOREIRA, A. de S.; ALVES, M. C. Severidade da ferruagem da soja em função do suprimento de potássio e cálcio em solução nutritiva. Revista Ceres, Viçosa, MG, v. 58, n. 1, p. 43-50, jan./fev. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
11. | | FREITAS, A. S. de; POZZA, E. A.; ROCHA, H. S.; POZZA, A. A. A.; GALVÃO, L. R. Severidade da Sigatoka-Amarela da bananeira, em função da nutrição mineral em solução nutritiva. Severity of Yellow Sigatoka of banana in function of mineral nutrition in nutrient solution. In: REUNIÃO INTERNACIONAL ACORBAT, 20., 2013, Fortaleza. Acorbat: 40 anos compartilhando ciência e tecnologia. Fortaleza: Instituto Frutal: Acorbat Internacional, 2013. 320 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
| |
14. | | CARVALHO, D. de O.; POZZA, E. A.; CASELA, C. R.; COSTA, R. V. da; POZZA, A. A. A.; CARVALHO, C. O. Adubação nitrogenada e potássica na severidade da antracnose em dois cultivares de milho. Revista Ceres, Viçosa, v. 60, n. 3, p. 380-387, maio/jun. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
15. | | SANTOS, F. da S.; SOUZA, P. E. de; POZZA, E. A.; MIRANDA, J. C.; CARVALHO, E. A.; FERNANDES, L. H. M.; POZZA, A. A. A. Adubação orgânica, nutrição e progresso de cercosporiose e ferrugem-do-cafeeiro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 7, p. 783-791, jul. 2008. Título em inglês: Organic fertilization, nutrition and the progress of brown eye spot and rust in coffee trees. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
17. | | POZZA, A. A. A.; CURI, N.; COSTA, E. T. de S.; GUILHERME, L. R. G.; MARQUES, J. J. G. de S. e M.; MOTTA, P. E. F. da. Retenção e dessorção competitivas de ânions inorgânicos em gibbsita natural de solo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 11, p. 1627-1633, nov. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
Registros recuperados : 24 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
28/10/2015 |
Data da última atualização: |
18/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FREITAS, A. S.; POZZA, E. A.; POZZA, A. A. A.; OLIVEIRA, M. G. F.; SILVA, H. R.; ROCHA, H. S.; GALVÃO, L. R. |
Afiliação: |
A. S. FREITAS, UFLA; E. A. POZZA, UFLA; A. A. A. POZZA, UFLA; M. G. F. OLIVEIRA, UFLA; H. R. SILVA, UFLA; HERMINIO SOUZA ROCHA, CNPMF; L. R. GALVÃO, UFLA. |
Título: |
Impact of nutritional deficiency on Yellow Sigatoka of banana. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Australasian Plant Pathology, August 2015. |
ISSN: |
0815-3191 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to assess the incidence of Yellow Sigatoka in banana plants cultivated with deficiencies of nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium, sulfur or boron. The experimental design was a randomized complete block with 8 treatments, 4 repetitions and 1 plant per repetition. The treatments were supplied in solution culture and consisted of all the nutrients (control) or nitrogen (N), phosphorus (P), potassium (K), calcium (Ca), magnesium (Mg), sulphur (S) or boron (B) deficiency. Leaves 1 and 2 were inoculated on the abaxial surface with a suspension of conidia and assessed every 5 days to with a total of 5 assessments. The average number of lesions were integrated for the area under the disease progress curve (AUDPC). The greatest AUDPC occurred in plants deficiente in K, N, P, S, or Mg. Plants deficient in N, P, K, Ca, Mg, S or B had lower leaf contents of these nutrients and showed morphological changes expressed in visual deficiency symptoms. Thus, banana plants deficient in K, N, P, S or Mg had a greater incidence of Yellow Sigatoka, compared with plants with full nutrients and plants deficient Ca or B. |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01745naa a2200217 a 4500 001 2027420 005 2023-05-18 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0815-3191 100 1 $aFREITAS, A. S. 245 $aImpact of nutritional deficiency on Yellow Sigatoka of banana.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe objective of this work was to assess the incidence of Yellow Sigatoka in banana plants cultivated with deficiencies of nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium, sulfur or boron. The experimental design was a randomized complete block with 8 treatments, 4 repetitions and 1 plant per repetition. The treatments were supplied in solution culture and consisted of all the nutrients (control) or nitrogen (N), phosphorus (P), potassium (K), calcium (Ca), magnesium (Mg), sulphur (S) or boron (B) deficiency. Leaves 1 and 2 were inoculated on the abaxial surface with a suspension of conidia and assessed every 5 days to with a total of 5 assessments. The average number of lesions were integrated for the area under the disease progress curve (AUDPC). The greatest AUDPC occurred in plants deficiente in K, N, P, S, or Mg. Plants deficient in N, P, K, Ca, Mg, S or B had lower leaf contents of these nutrients and showed morphological changes expressed in visual deficiency symptoms. Thus, banana plants deficient in K, N, P, S or Mg had a greater incidence of Yellow Sigatoka, compared with plants with full nutrients and plants deficient Ca or B. 650 $aBanana 700 1 $aPOZZA, E. A. 700 1 $aPOZZA, A. A. A. 700 1 $aOLIVEIRA, M. G. F. 700 1 $aSILVA, H. R. 700 1 $aROCHA, H. S. 700 1 $aGALVÃO, L. R. 773 $tAustralasian Plant Pathology, August 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|