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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  10/02/2000
Data da última atualização:  10/02/2000
Autoria:  BERTAGNOLLI, P. F.; BONATO, E. R.; SCHNEIDER, S.
Afiliação:  1-2 Embrapa Trigo; 3 Cooperativa Mista São Luiz Ltda., Santa Rosa.
Título:  Reação de genótipos de soja a nematoides de galhas, em condições de campo. (b)
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 27., 1999, Chapecó. Ata e resumos... Chapecó: Epagri - Centro de Pesquisa para Pequenas Propriedades, 1999.
Páginas:  p. 203
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT13599 - 1UPCPL - --LV-00168
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/01/2011
Data da última atualização:  30/11/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CARVALHO, C. W. P.; TAKEITI, C. Y.; ONWULATA, C. I.; PORDESIMO, L. O.
Afiliação:  CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; CHARLES I. ONWULATA, USDA-ARS-NAA-EERC; LESTER O. PORDESIMO, ADM ALLIANCE NUTRITION.
Título:  Relative effect of particle size on the physical properties of corn meal extrudates: effect of particle size on the extrusion of corn meal.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Engineering, v. 98, n. 1, p. 103-109, may 2010.
DOI:  10.1016/j.jfoodeng.2009.12.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Corn meal of various particle sizes ranging from 180 to 710 [mu]m were processed in a twin-screw extruder to produce directly expanded extrudates. The extrusion process effects on the specific mechanical energy (SME), expansion indexes (radial, longitudinal and volumetric), pasting viscosity, water absorption index (WAI) texture properties, and microstructure were determined. Increasing the particle size decreased the SME input. Extrudates produced with corn meal of higher particle sizes expanded more than extrudates produced with smaller particle sizes. For all treatments there was no peak viscosity at 95 °C. But expanded corn meal extrudate from the 180 [mu]m fraction showed a discontinuous gel matrix phase. Increasing corn meal particle size decreased WAI values. The mechanical resistance of the extrudates from the smallest particle size was significantly higher (p < 0.05) than that of the largest particle size. The microstructure of raw corn meal revealed large fractured particles with small rounded particles adhering to the surface.
Palavras-Chave:  Extrusão termoplástica; Farinha de milho.
Thesagro:  Textura.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10601 - 1UPCAP - PP2010/0472011.00027
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