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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/10/2023 |
Data da última atualização: |
09/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MABASSO, G. A.; SIQUEIRA, V. C.; RESENDE, O.; QUEQUETO, W. D.; SCHOENINGER, V.; SIMEONE, M. L. F.; MARTINS, E. A. S.; CRIPPA, D. S. |
Afiliação: |
GERALDO ACACIO MABASSO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; VALDINEY CAMBUY SIQUEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; OSVALDO RESENDE INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA GOIANO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; WELLYTTON DARCI QUEQUETO, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; VANDERLEIA SCHOENINGER, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; ELTON APARECIDO SIQUEIRA MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; DIOGO SANTOS CRIPPA, UNVIERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS. |
Título: |
The effect of intermittent drying with variable resting times on quality parameters of corn obtained after storage. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 182, 114855, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to assess the effect of continuous and intermittent drying with different rest times on the quality parameters of stored corn grains. The grains were collected at a moisture content of 25.37 g/100 g and subjected to drying at a temperature of 373 K and air flow rate of 1.5 m3 /(min m2). Drying was carried out using five different rest times (0, 4, 8, 12 and 16 h) and continued until the grains reached a final moisture content of 14 ± 0.3 g/100 g. After drying, the grains were stored under laboratory conditions and assessed at 0, 90, 180 and 270 d. The following conclusions were reached: the rest technique reduced grain damage after drying and during storage without substantially compromising proximal composition; longer rest times resulted in darker grains, while storage decreased the hue and increased the colour intensity of grains. Storage diminished the positive effect of intermittent drying on the arrangement, size and agglomeration of starch granules. |
Thesagro: |
Armazenamento; Microscópio Eletrônico; Milho; Secagem; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157145/1/The-effect-of-intermittent-drying-with-variable-resting-times-on-quality-parameters-of-corn.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
03/12/2015 |
Data da última atualização: |
28/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DENARDIN, J. E.; MUTADIUA, C. A. P.; MIRANDA, C. H. B.; SILVA, H. R. da; SILVA FILHO, P. M. da; FERREIRA, G. B.; CRUZ, I.; CARVALHO, M. da C. S.; ROCHA, M. de M.; NEUMAIER, N.; ALMEIDA, R. P. de; FAVARO, S. P.; SUALEI, F. J.; PIRES, J. L. |
Afiliação: |
JOSE ELOIR DENARDIN, CNPT; CELSO AMÉRICO PEDRO MUTADIUA, MRE-ABC, IIAM-CZINw; CESAR HERACLIDES BEHLING MIRANDA, CNPAE; HENOQUE RIBEIRO DA SILVA, SRI; PEDRO MOREIRA DA SILVA FILHO, CNPSO; GILVAN BARBOSA FERREIRA, CNPA; IVAN CRUZ, CNPMS; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; NORMAN NEUMAIER, CNPSO; RAUL PORFIRIO DE ALMEIDA, CNPA; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; FERNANDO JOÃO SUALEI, IIAM-CZINw; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT. |
Título: |
Resposta da cultura de trigo à adubação nitrogenada na campanha agrícola 2013/2014 em Lichinga, Niassa, Moçambique. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE DIVULGAÇÃO DE RESULTADOS DA INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA NO CORREDOR DE NACALA, 2., 2015, Lichinga, Moçambique. Anais... Lichinga, Moçambique: Instituto de Investigação Agrária de Moçambique, 2015. |
Páginas: |
p. 318-328. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Editores técnicos: Fernando João Sualei, Oscar Chichongue, Guilhermino Boina, Simone Palma Favaro, Cesar Heraclides Behling Miranda. |
Thesagro: |
Adubação; Nitrogênio; Performance; Trigo; Uréia. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131440/1/ID43290-2015SDRIACNacala-p318.pdf
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Marc: |
LEADER 01295naa a2200349 a 4500 001 2041860 005 2016-03-28 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDENARDIN, J. E. 245 $aResposta da cultura de trigo à adubação nitrogenada na campanha agrícola 2013/2014 em Lichinga, Niassa, Moçambique.$h[electronic resource] 260 $c2015 300 $ap. 318-328. 500 $aEditores técnicos: Fernando João Sualei, Oscar Chichongue, Guilhermino Boina, Simone Palma Favaro, Cesar Heraclides Behling Miranda. 650 $aAdubação 650 $aNitrogênio 650 $aPerformance 650 $aTrigo 650 $aUréia 700 1 $aMUTADIUA, C. A. P. 700 1 $aMIRANDA, C. H. B. 700 1 $aSILVA, H. R. da 700 1 $aSILVA FILHO, P. M. da 700 1 $aFERREIRA, G. B. 700 1 $aCRUZ, I. 700 1 $aCARVALHO, M. da C. S. 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aNEUMAIER, N. 700 1 $aALMEIDA, R. P. de 700 1 $aFAVARO, S. P. 700 1 $aSUALEI, F. J. 700 1 $aPIRES, J. L. 773 $tIn: SEMINÁRIO DE DIVULGAÇÃO DE RESULTADOS DA INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA NO CORREDOR DE NACALA, 2., 2015, Lichinga, Moçambique. Anais... Lichinga, Moçambique: Instituto de Investigação Agrária de Moçambique, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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