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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/02/2010 |
Data da última atualização: |
26/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REZENDE, A. C. B.; CASTRO, M. FERNANDA P. M. de; PORTO, E.; UCHIMA, C. A.; BENATO, E.; PENTEADO, A. L. |
Afiliação: |
ANA CAROLINA B. REZENDE, ITAL; M. FERNANDA P. M. DE CASTRO, ITAL; ERNANI PORTO, ESALQ; CRISTIANE A. UCHIMA, ITAL; ELIANE BENATO, ITAL; ANA LUCIA PENTEADO, CTAA. |
Título: |
Occurrence of Salmonella spp. in persimmon fruit (Diospyrus kaki) and growth of Salmonella enteritidis on the peel and in the pulp of this fruit. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Food Control, Maryland Heights, v. 20, n. 11, p. 1025-1029, nov. 2009. |
DOI: |
10.1016/j.foodcont.2008.12.006 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The occurrence of Salmonella spp. on persimmon (Diospyrus kaki) surface of ‘Fuyu’ and ‘Rama Forte’ was evaluated during a 5-month-period (from April to August) of two season periods (years 2005 and 2006). The fruits were collected in wholesale (CEAGESP) and street markets in Sao Paulo and Campinas City, Brazil. A total of 582 fruits were analyzed using the BAX® system, which is based on the Polymerase Chain Reaction (PCR). The ability of this pathogen to grow on the peel and pulp of the two persimmon varieties was also verified at different incubation periods at temperatures of 10, 20 and 30 °C. The growth parameters were obtained by modeling the experimental data using the Gompertz function. The presence of Salmonella spp. was evidenced in 5 of the 582 analyzed fruits (0.9% incidence). The growth studies showed that Salmonella enteritidis can grow on the peel as well as in the pulp of the two persimmon varieties studied incubated at 10, 20 and 30 °C and that low temperatures can reduce the generation rate but do not inhibit its growth. |
Thesagro: |
Caqui; Crescimento. |
Thesaurus Nal: |
Salmonella Enteritidis. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
07/02/2022 |
Data da última atualização: |
21/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
COSTA, A. F.; WALTER, B. M. T.; BICUDO, C.; MOURA, C. W. N.; PERALTA, D. F.; COSTA, D. P.; FILARDI, F. R.; LIMA, H. C.; PRADO, J.; STEHMANN, J. R.; BAUMGRATZ, J. R. A.; PIRANI, J. R.; SYLVESTRE, L. S.; MAIA, L. C.; LOHMANN, L. G.; QUEIROZ, L. P.; NADRUZ, M.; SOARES, M. de L.; BARBOSA, M. R.; MENEZES, M.; MORIM, M. P.; ROQUE, N.; LABIAK, P. H.; VIANA, P. L.; GOLDENBERG, R.; SECCO, R.; CAVALCANTI, T. B.; MANSANO, V. F.; SOUZA, V. C. |
Afiliação: |
BRUNO MACHADO TELES WALTER, Cenargen; TACIANA BARBOSA CAVALCANTI, Cenargen. |
Título: |
Flora do Brasil 2020. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Jardim Botânico do Rio de Janeiro, 2021. |
DOI: |
http://doi.org/10.47871/jbrj2021001 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Bilingüe (português e inglês). Na publicação: Taciana Cavalcanti. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Conservação; Flora. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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