Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  07/02/2020
Data da última atualização:  07/02/2020
Autoria:  SOUZA, R. P. de P.; LAURENTIZ, A. C. de; FARIA, G. A.; FILARDI, R. da S.; MELLO, E. do S.
Afiliação:  Rosemary Pereira de Pedro Souza, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Antonio Carlos de Laurentiz, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Glaucia Amorim Faria, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Rosemeire da Silva Filardi, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia; Érica do Santos Mello, Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - UNESP/Departamento de Biologia e Zootecnia.
Título:  Use of soybean gum as an emulsifier in diets for commercial laying hens.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00683, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Uso de goma de soja como emulsificante em dietas para poedeiras comerciais.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the influence of the inclusion of soybean (Glycine max) gum in the diet of laying hens on egg production, egg external and internal quality, and economic viability, as well as of temperature and storage time on the oxidative stability of eggs. One hundred and eighty 40-week-old Lohmann-LSL layers were fed 0, 1, 2, 3, 4, and 5% soybean gum in the diet. In the economic analysis, the average productive performance of the layers and the cost of feed were considered. In order to evaluate oxidative stability, eggs were stored at room temperature (~30oC) or refrigerated (5oC) for 0, 7, and 21 days. The inclusion of soybean gum in the diet increased feed intake and also egg production, average weight, and mass. Soybean gum improved external and internal egg quality parameters, but reduced the Haugh unit. Oxidative stability was higher in eggs from hens fed 4% gum, at 5oC, for 21 days; however, the largest economic return was with 1% gum. The inclusion of soybean gum promotes improvements in the production, external and internal quality, and oxidative stability of eggs from commercial laying hens.
Palavras-Chave:  Desempenho; Estabilidade oxidativa; Fosfatidilcolina; Qualidade de ovos.
Thesagro:  Lecitina.
Thesaurus Nal:  Egg quality; Lysophosphatidylcholine; Oxidative stability.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/210449/1/Use-of-soybean-gum.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE64391 - 1UPEAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  12/08/2004
Data da última atualização:  15/06/2018
Autoria:  FERNANDES, FT.; PINTO, N. F. J. de A.; FRANCA, G. E. de.
Afiliação:  Embrapa Milho e Sorgo.
Título:  Ocorrência de Phyllosticta sp. em milho, no CNPMS.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  In: EMBRAPA. Centro de Nacional de Pesquisa de Milho e Sorgo. Relatório técnico anual do Centro Nacional de Pesquisa de Milho e Sorgo: período 1992-1993. Sete Lagoas, 1994. v. 6, p. 188-189.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Disease.
Thesagro:  Doença; Milho; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Phyllosticta.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/41641/1/Ocorrencia-phyllosticta.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS16582 - 1UMTPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional