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Registros recuperados : 156 | |
101. | | SIMÕES, M. L.; SEGNINI, A.; FERREIRA, J. A.; SILVA, W. T. L. DA; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; BAYER, C. Soil tillage system effects in the formation of hydrophobic sites in humic acids. In: INTERNATIONAL MEETING OF INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY. -- IHSS, 12, São Pedro, SP, 2004. Humic substances and soil and water environment. Abstracts...[São Carlos], SP: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2004. p. 85. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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102. | | COGO, S. L.; SAAB, S. da C.; BRINATTI, A. M.; ROSA, J. A.; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; SIMÕES, M. L. Estudo por EPR de subprodutos de xisto (cal xisto, xisto retortado e fino do xisto). In: ENCONTRO NACIONAL DE FÍSICA DA MATÉRIA CONDENSADA, 29., 2006, São Lourenço. Programa e resumos... São Paulo: SBF, 2006. não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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103. | | NARIMOTO, K. M.; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; MELO, W. J. de. Estudos espectroscópicos de ácidos húmicos extraídos de um argissolo tratado com lodo de esgoto. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 29., 2006, Águas de Lindóia, SP. Anais... Águas de Lindóia: SBQ, 2006. não paginado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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104. | | SANTOS, L. M.; NARIMOTO, K. M.; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L.; MILORI, D. M. B. P.; MELO, W. J.; MARTIN-NETO, L. Estudos espectroscópicos da matéria orgânica e teores de metais em latossolos submetidos à adição de lodo de esgoto. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 16., 2006, Aracaju. Novos desafios do carbono no manejo conservacionista. Resumos... Aracaju: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2006. 1 CD-ROM. 5 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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105. | | SAAB, S. da C.; FERREIRA, A. de O.; CAÍRES, E. F.; MARTIN-NETO, L.; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L. da. Estudo do grau de humificação do ácido húmico de um Latossolo: com e sem adição de calcário. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS, 6., 2005, Rio de Janeiro. Resumos expandidos... Rio de Janeiro: EMBRAPA Solos, 2005. p. 66-67. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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106. | | RIBEIRO, P. R. de A.; CUNHA, T. J. F.; BASSOI, L. H.; PETRERI, V. G.; SIMOES, M. L.; MARTIN NETO, L. Grau de humificação de ácidos húmicos extraídos de solo fertirrigado com diferentes fontes de fertilizantes. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 2., 2007, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2007. (Embrapa Semi-Árido. Documentos 205) Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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107. | | SIMÕES, M. L.; MARTIN NETO, L.; FERREIRA, J.; SILVA, W. T. L.; MILORI, D.; NASCIMENTO, O. R.; COSTA FILHO, A. J. da. Hydrophobic sites in humic substances as detected by spin-label probes. In: [ENVIRONMENTAL MOLECULAR SCIENCE INSTITUTE] EMSI/NORTH CENTRAL NOM WORKSHOP, 2005, Columbus. [Abstracts...]. Columbus: EMSI, 2005. p. 32. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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108. | | OLIVEIRA, L. C. de; SARGENTINI JUNIOR, E.; ROSA, A. H.; ROCHA, J. C.; SIMÕES, M. L.; MARTIN-NETO, L.; SILVA, W. T. L. da; SERUDO, R. L. The influence of seasonalness on the structural characteristics of aquatic humic substances extracted from Negro River (Amazon State) waters: interactions with Hg(II). Journal of the Brazilian Chemical Society, São Paulo, v. 18, n. 4, p. 860-868, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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109. | | DICK, D. P.; GONÇALVES, C. N.; DALMOLIN, R. S. D.; KNICKER, H.; KLAMT, E.; KÖGEL-KNABNER, I.; SIMÕES, M. L.; MARTIN-NETO, L. Characteristics of soil organic matter of different Brazilian ferrasols under native vegetation as a function of soil depth. Geoderma: an international journal of soil science , Amsterdam, v. 124, n. 3-4, p. 319-333, Feb. 2005. Disponível em: . Acesso em: 10 jan. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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110. | | SANTOS, L. M. dos; MILORI, D. M. B. P.; SIMOES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; PEREIRA-FILHO, E. R.; MELO, W. J. de; MARTIN NETO, L. Characterization by fluorescence of organic matter from oxisols under sewage sludge applications. Soil Science Society of America Journal, Madison, v. 74, n. 1, p. 94-104, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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111. | | COGO, S. L.; BRINATTI, A. M.; SAAB, S. C.; SIMOES, M. L.; MARTIN-NETO, L.; ROSA, J. A.; MASCARENHAS, Y. P. Characterization of oil shale residue and rejects from irati formation by electron paramagnetic resonance. Brazilian Journal of physics, v. 39, n. 1, p. 31-34, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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112. | | LEITE, F. L.; DEDA, D. K.; SIMOES, M. L.; SILVA, W. T. L.; MARTIN-NETO, L.; UNHA, T. J. F. da. Conformational analysis of humic acids from amazonian dark earth soils observed by AFM. Science and Technology, [S. l.], v. 2, n. 4 p. 61-65, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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113. | | BALDOTTO, M. A.; CANELLAS, L. P.; CANELA, M. C.; SIMÕES, M. L.; MARTIN-NETO, L.; FONTES, M. P. F.; VELLOSO, A. C. X. Propriedades redox e grupos funcionais de ácidos húmicos isolados de adubos orgânicos. Revista brasileira de ciência do solo, Campinas, v. 31, p. 465-475, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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114. | | SEGNINI, A.; SIMOES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; MILORI, D. M. B. P.; GALETI, H. V. A.; CERDEIRA, A. L.; BOLONHEZI, D.; MARTIN-NETO, L. Evaluation of carbon sequestration in Brazilian Area of sugar-cane under different Tillage Systems. In: MARTIN-NETO, L.; MILORI, D.M.B.P.; SILVA, W.T.L. (Ed.). Humic substances and soil and water environment: International Meeting of IHSS, 12. São Carlos : Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2004. p. 14-16. CLASSIFICAÇÃO CDD: 630 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente. |
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115. | | NARIMOTO, K. M.; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; MELO, W. J. de. Evaluation of soil organic matter after sewage sludge application in a tropical soil by spectroscopic methods. In: FRIMMEL, F. H.; ABBT-BRAUN, G. (Ed.). MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 13TH ., 2006, Karlsruhe. Humic substances - Linking structure to functions. Proceedings... [S. l.]: IHSS, 2006. p. 965-968. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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116. | | RODRIGUEZ-ZUNIGA, U.; MILORI, D. M. B. P.; SILVA, W. T. L. da; SIMÕES, M L.; MARTIN-NETO, L.; ROCHA, J. C. Fotorreatividade sazonal das substâncias húmicas do Rio-Negro, induzida por radicais livres orgânicos. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE SUBSTÂNCIAS HÚMICAS - EBSH, 7., 2007, Florianópolis, SC. As substâncias húmicas podem ajudar a salvar o planeta terra? Livro de resumos... Florianópolis: EBSH, 2007. p. 10. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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117. | | NARIMOTO, K. M.; SANTOS, L. M. dos; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; MELO, W. J. de. Avaliação da matéria orgânica de um argissolo submetido à adição de lodo de esgoto por técnicas químicas e espectroscópicas em um experimento de curta duração. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 27.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 11.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 9.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 6., 2006, Bonito. Fertbio 2006: a busca das raízes. Anais... Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2006. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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118. | | CANELLAS, L. P.; ZANDONADI, D. B.; BUSATO, J. G.; BALDOTTO, M. A.; SIMÕES, M. L.; MARTIN-NETO, L.; FAÇANHA, A. R.; SPACCINI, R.; PICCOLO, A. Bioactivity and chemical characteristics of humic acids from tropical soils sequence. Soil Science, Baltimore, v. 173, n. 9, p. 624-637, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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119. | | COGO, S. L.; SAAB, S. da C.; ROSA, J. A.; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN-NETO, L.; SIMÕES, M. L. Caracterização de subprodutos de xisto por espectroscopia de fluorescência induzida por laser. In: ENCONTRO NACIONAL DE FÍSICA DA MATÉRIA CONDENSADA, 29., 2006, São Lourenço. Programa e resumos... São Paulo: SBF, 2006. não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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120. | | SANTOS, L. M. dos; SIMÕES, M. L.; SILVA, W. T. L. da; MILORI, D. M. B. P.; MELO, W. J. de; MARTIN-NETO, L. Caracterização de substâncias húmicas extraídas de solos submetidos à adição de lodo de esgoto por ressonância paramagnética eletrônica (RPE). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 29., 2006, Águas de Lindóia, SP. Anais... Águas de Lindóia: SBQ, 2006. não paginado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 156 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
07/03/2018 |
Data da última atualização: |
07/03/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CASTRO, D. P. V.; YAMAMOTO, S. M.; ARAUJO, G. G. L. de; PINHEIRO, R. S. B.; QUEIROZ, M. A. A.; ALBUQUERQUE, I. R. R.; MOURA, J. H. A. |
Afiliação: |
DANIELA P. V. CASTRO, UNIVASF; SANDRA M. YAMAMOTO, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; RAFAEL S. B. PINHEIRO, USP; MARIO A. A. QUEIROZ, UNIVASF; ÍTALO R. R. ALBUQUERQUE, UFBA; JOSÉ H. A. MOURA, College of the Amazônia Reunida (FESAR), Redenção, PA. |
Título: |
Influence of drinking water salinity on carcass characteristics and meat quality of Santa Inês lambs. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 49, p. 1095-1100, 2017. |
DOI: |
10.1007/s11250-017-1289-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the effects of different salinity levels in drinking water on the quantitative and qualitative characteristics of lamb carcass and meat. Ram lambs (n = 32) were distributed in a completely randomized design with four levels of salinity in the drinking water (640 mg of total dissolved solids (TDS)/L of water, 3188 mg TDS/L water, 5740 mg TDS/L water, and 8326 mg TDS/L water). After slaughter, blending, gutting, and skinning the carcass, hot and biological carcass yields were obtained. Then, the carcasses were cooled at 5 °C for 24 h, and then, the morphometric measurements and the cold carcass yield were determined and the commercial cuts made. In the Longissimus lumborum muscle color, water holding capacity, cooking loss, shear force, and chemical composition were determined. The yields of hot and cold carcass (46.10 and 44.90%), as well as losses to cooling (2.40%) were not affected (P > 0.05) by the salinity levels in the water ingested by the lambs. The meat shear force was 3.47 kg/cm2 and moisture, crude protein, ether extract, and ash were 73.62, 22.77, 2.5, and 4.3%, respectively. It is possible to supply water with salinity levels of up to 8326 mg TDS/L, because it did not affect the carcass and meat characteristics of Santa Inês lambs. |
Palavras-Chave: |
Aninal production; Carne de cordeiro. |
Thesagro: |
Água potável; Carcaça; Ovelha; Produção animal; Salinidade. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02175naa a2200289 a 4500 001 2088751 005 2018-03-07 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s11250-017-1289-5$2DOI 100 1 $aCASTRO, D. P. V. 245 $aInfluence of drinking water salinity on carcass characteristics and meat quality of Santa Inês lambs.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThis study aimed to evaluate the effects of different salinity levels in drinking water on the quantitative and qualitative characteristics of lamb carcass and meat. Ram lambs (n = 32) were distributed in a completely randomized design with four levels of salinity in the drinking water (640 mg of total dissolved solids (TDS)/L of water, 3188 mg TDS/L water, 5740 mg TDS/L water, and 8326 mg TDS/L water). After slaughter, blending, gutting, and skinning the carcass, hot and biological carcass yields were obtained. Then, the carcasses were cooled at 5 °C for 24 h, and then, the morphometric measurements and the cold carcass yield were determined and the commercial cuts made. In the Longissimus lumborum muscle color, water holding capacity, cooking loss, shear force, and chemical composition were determined. The yields of hot and cold carcass (46.10 and 44.90%), as well as losses to cooling (2.40%) were not affected (P > 0.05) by the salinity levels in the water ingested by the lambs. The meat shear force was 3.47 kg/cm2 and moisture, crude protein, ether extract, and ash were 73.62, 22.77, 2.5, and 4.3%, respectively. It is possible to supply water with salinity levels of up to 8326 mg TDS/L, because it did not affect the carcass and meat characteristics of Santa Inês lambs. 650 $aÁgua potável 650 $aCarcaça 650 $aOvelha 650 $aProdução animal 650 $aSalinidade 653 $aAninal production 653 $aCarne de cordeiro 700 1 $aYAMAMOTO, S. M. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aPINHEIRO, R. S. B. 700 1 $aQUEIROZ, M. A. A. 700 1 $aALBUQUERQUE, I. R. R. 700 1 $aMOURA, J. H. A. 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 49, p. 1095-1100, 2017.
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Registro original: |
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