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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO. C. A. F. Levantamento Detalhado de Solos da Estação Experimental de Pacajus-CE do Centro Nacional de Pesquisa de Agroindústria Tropical: CNPAT/EMBRAPA. Fortaleza-Ceará. 75

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, C. A.; VALCARCEL, R. Estrategia de reabilitacao de area de emprestimo. In: SIMPÓSIO NACIONAL RECUPERAÇÃO DE ÁREAS DEGRADADAS, 4., 2000, Blumenau. Silvicultura Ambiental: trabalhos voluntários, anais. Blumenau: Fundação Universidade Regional de Blumenau, 2000. p.197. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, C. A. F.; MOREIRA, E. G. S. Caracter quimico diferencial de uma areia quartzosa distrofica que afeta as condicoes de fertilidade do solo e disponibilidades de nutrientes para as plantas. IN: REUNIAO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 21. Petrolina, PE, 1994. Anais. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA / SBCS, 1994. p. 304-305

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. C. Z. de; PINHEIRO, C. A. M. Introdução à modelagem, análise e simulação de sistemas dinâmicos. Rio de Janeiro: Interciência, 2008. 173 p.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoTREVISOL, R. G.; VALCARCEL, R.; PINHEIRO, C. A. A.; COELHO, G. Uso de medidas físicas na recuperação de área de empréstimo. In: CONGRESSO E EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 6., 2000, Porto Seguro. Resumos técnicos. Rio de Janeiro: Instituto Ambiental Biosfera, 2000. p. 601-603.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. B. C.; TURETTA, A. P.; PINHEIRO, C. A. F.; MATTOS, A. L. A.; SOUSA, J. C. R. de. Responsabilidade social das empresas e foco na agricultura familiar: o caso dos pequenos produtores rurais do entorno da central geradora termelétrica Fortaleza-CGRF-Ceará. In: ENCONTRO DA REDE DE ESTUDOS RURAIS, 3., 2008, Campina Grande. Anais... Santo André: UFABC, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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7.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, A. G. de; TURETTA, A. P. D.; GONCALVES, A. O.; PINHEIRO, C. A.; ARAUJO, J. B. C.; ARAUJO FILHO, J. C. de. Atualização do modelo de agricultura familiar a ser implementado no entorno da CGTF, CE. Rio de Janeiro: Embrapa; [Sete Lagoas]: FAPED; Fortaleza: ENDESA, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, C. A.; PEREIRA, L. L.; FIORESI, D. B.; OLIVEIRA, D. da S.; OSÓRIO, V. M.; SILVA, J. A. da; PEREIRA, U. A.; FERRAO, M. A. G.; RIVA-SOUZA, E. M.; FONSECA, A. F. A. da; PINHEIRO, P. F. Physico-chemical properties and sensory profile of Coffea canephora genotypes in high-altitudes. Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 12, p. 2046-2052, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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9.Imagem marcado/desmarcadoVERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; RODRIGUES, W. N.; COLODETTI, T. V.; MAURI, A. L.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; TOMAZ, M. A.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JUNIOR, S. de; PINHEIRO, C. A. The beverage quality of Conilon coffee that is kept in the field after harvesting: quantifying daily losses. African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 33, p. 3134-3140, Aug., 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  17/03/2017
Data da última atualização:  16/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; RODRIGUES, W. N.; COLODETTI, T. V.; MAURI, A. L.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; TOMAZ, M. A.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JUNIOR, S. de; PINHEIRO, C. A.
Afiliação:  ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; WAGNER NUNES RODRIGUES, UFES; TAFAREL VICEOT COLODETTI, UFES; ALDO LUIZ MAURI, INCAPER; ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; AYMBIRE FRANCISCO A DA FONSECA, SAPC; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, SAPC; LIMA DELEON MARTINS, UFES; SEBASTIÃO VINÍCIUS BATISTA BRINATE, UFES; MARCELO ANTONIO TOMAZ, UFES; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; SAUL DE ANDRADE JÚNIOR, UFES; CARLOS ALEXANDRE PINHEIRO, UFES.
Título:  The beverage quality of Conilon coffee that is kept in the field after harvesting: quantifying daily losses.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 33, p. 3134-3140, Aug., 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In search to maintain the coffee quality, the period of time for which the coffee is kept in the plantation afterharvest (waiting transportation for the processing site) is one of the several factors that deserves scientific attention. This experiment aimed to identify and quantify losses of beverage quality suffered by Conilon coffee due to the time being kept in the field after harvesting, as an attempt to determine if the permanence of the bags in the plantation after harvest is possible before it causes detrimental effects over characteristics of beverage quality. The experiment followed a completely random design, with 8 treatments and 4 repetitions, using standardized bags of mature fruits of Coffea canephora Pierre ex Froehner that were keptin the plantation field for periods of 0, 1, 2, 3, 4, 6, 8 or 10 days after harvest. Samples from each bag were sent to chemical analyses, and triplicate samples of the processed coffee were sent to three separated sensorial analyses, each one performed by a different laboratory to asset the quality score and traits of the beverage. The results showed that the beverage quality suffers considerable losses due to the time of bags being kept in the field after harvesting. For many quality parameters, the detrimental effects of the permanence at fields start from the very first day, causing reduction of the quality score of the beverage and lowering the classification of the coffee.
Thesagro:  Aroma; Coffea Canephora; Colheita; Colheitadeira.
Thesaurus NAL:  Flavor; Harvesting; Odors.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157784/1/The-beverage-quality-of-Conilon.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1146 - 1UPCAP - DD
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