Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  26/07/2004
Data da última atualização:  26/07/2004
Autoria:  AMARAL, T. B.; COSTA, F. P.; CORRÊA, E. S.
Afiliação:  Embrapa Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Título:  Toros mejoradores: la importacia de su utilización.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  El Productor, Ecarnación, v.5, n. 51. p. 76, jul. 2004.
Idioma:  Espanhol
Notas:  CNPGC.
Conteúdo:  La utilización de toros genéticamente superiores trae ventajas económicas. Para saber cuánto se puede pagar por esa inversión, debe tenerse en cuenta el tipo de rebaño, el número de vacas con las cuales será cruzado, el tienpo de pernanencia en la estancia y la tasa promedio de preñez
Palavras-Chave:  Aspecto economico; Bovino de corte; Economic situation; Melhoramento genetico.
Thesagro:  Touro.
Thesaurus Nal:  animal breeding; beef cattle; bulls.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC10562 - 1UPCAP - --630.5
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  15/04/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FUKUSHIMA, K. L.; SCAGION, V. P.; FACURE, M. H. M.; PINHEIRO, A. C. M.; CORREA, D. S.; NUMES, C. A.; OLIVEIRA, J. E.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Development of an electronic tongue based on a nanocomposite for discriminating flavor enhancers and commercial salts.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  IEEE Sensors Journal, v. 21, n. 2, 2021.
Páginas:  1250-1256
ISSN:  1530-437X
DOI:  10.1109/JSEN.2020.3021653
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Diets with a high sodium chloride (NaCl) intake are indicated by doctors to be a factor responsible for causing cardiovascular disease. This has led to the search for NaCl substitutes used to prepare meals and process industrialized products, resulting in the food industry using new compounds. In this context, flavor enhancers appear to be able to maintain the sensory characteristics of food and reduce the amount of NaCl used. Substituting NaCl with other light commercial salts may also represent an alternative to reducing its consumption. Thus, it is of great importance to have a sensitive, portable, reliable, and costeffective sensors for monitoring salt and flavor enhancers. For that reason, developing methodologies and devices able to chemically analyze salts and capable of establishing a relationship with human taste perception has become relevant for quality control and product development. In this context, this study proposes developing and applying an e-tongue system that can analyze aqueous solutions containing different concentrations of flavor enhancers (monosodium glutamate, disodium guanylate and disodium inosinate), light commercial salts and NaCl. The etongue comprised four gold interdigitated electrodes (IDEs) modified with layer-by-layer films of copper tetrasulfonated phthalocyanine (CuTsPc), polyaniline (PANI), reduced graphene oxide (rGO), poly(allylamine hydrochloride) (PAH) and silver nanoparticles (AgNPs) with different architectures. Data were statist... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Commercial Salts; Impedance Spectroscopy.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17758 - 1UPCAP - DDPROCI.21/222021/22
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional