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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/08/2022
Data da última atualização:  04/08/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.; MIELE, A.
Afiliação:  MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; LUIZ ANTENOR RIZZON, CNPUV; ALBERTO MIELE, CNPUV.
Título:  Avaliação da distinguibilidade e da qualidade de vinhos varietais.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 8., 1996, Bento Gonçalves. Resumos... Novos rumos para a vitivinicultura brasileira. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 25 a 27 set. 1996. p. 14.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A qualidade de um vinho varietal está osssociooo à adaptação da cultivar a um determinado meio vitícola. No Brasil,verifica-se que muitos vinhos varietais carecem de distinguibilidade e tipicidade, pois são neutros e deficientes em aromas primários, que são fundamentais para a consolidação de um vinho neste segmento de mercado. Estetrabalho avaliou o perfil sensorial, a qualidade e a distinguibilidade de vinhos varietais provenientes de microvinificações realizadas nas safras 94 e 96.
Palavras-Chave:  Vinho varietal.
Thesagro:  Vinho.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145218/1/CBVE-8-1996-P14.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18974 - 1UPCRA - DD634.86632C749p
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  10/08/2020
Data da última atualização:  10/08/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BOSI, C.; SENTELHAS, P. C.; HUTH, N. I.; PEZZOPANE, J. R. M.; ANDREUCCI, M. P.; SANTOS, P. M.
Afiliação:  Cristiam Bosi, USP - ESALQ; Paulo Cesar Sentelhas, USP - ESALQ; Neil Ian Huth, CSIRO; JOSE RICARDO MACEDO PEZZOPANE, CPPSE; Mariana Pares Andreucci, AgResearch, Lincoln Research Centre; PATRICIA MENEZES SANTOS, CPPSE.
Título:  APSIM-Tropical Pasture: A model for simulating perennial tropical grass growth and its parameterisation for palisade grass (Brachiaria brizantha).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Agricultural Systems, n. 184, 102917.
Páginas:  14 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.agsy.2020.102917
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tropical grasses are used as forage, to produce energy from biomass, for land restoration and carbon sequestration, among other applications. Many modelling approaches have been employed to simulate tropical grasses growth, but these have several limitations that must be solved by adapting them or creating new models. This study aimed to develop a tropical pasture model in the Agricultural Production Systems Simulator (APSIM) modelling framework, and to parameterise it to simulate Brachiaria brizantha ?BRS Piatã? growth, under grazing and cut-and-carry management. For this, three field experiments were conducted in the South-east of Brazil where pasture growth was measured in a cut-and-carry system, with irrigated and rainfed treatments, and in a rainfed grazing system. Model evaluation was performed through precision and accuracy indices and simulation errors. Under cut-and-carry management, forage productivity was estimated with R2 values from 0.89 to 0.94, Willmott agreement indices between 0.97 and 0.98, and Nash-Sutcliffe Efficiency values of 0.88 to up to 0.92. This demonstrates the capacity of the APSIM-Tropical Pasture model to simulate tropical pastures. Simulation of phenology, early growth after sowing, partitioning and senescence during flowering, and reallocation and retranslocation of plant dry matter and nitrogen were important aspects for this capacity. Then, APSIM-Tropical Pasture can be used to simulate tropical pastures, but several requirements for furthe... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  BRS Piatã cultivar; C4 grass; Cut and carry; Modelling.
Thesaurus NAL:  Forage; Grazing.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25133 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00054BOS2020.00103
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