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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
13/09/2006 |
Data da última atualização: |
13/09/2006 |
Autoria: |
SANTOS, J. P. dos; WANSER, A. F. |
Título: |
Efeito do ensacamento de frutos sobre danos causados por fatores bióticos e abióticos em pomar orgânico de macieira. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Revista brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 28, n. 2, p. 168-171, 2006. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho teve como objetivos avaliar o efeito do ensacamento dos frutos de macieira na incidência de danos causados por insetos-praga, sarna, 'russetin' e queimadura pelo sol, além da praticidade dos diferentes tipos de embalagens utilizadas no ensacamento. |
Palavras-Chave: |
Ensacamento. |
Thesagro: |
Doença de Planta; Fruticultura; Maçã; Produção Orgânica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00871naa a2200193 a 4500 001 1536778 005 2006-09-13 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, J. P. dos 245 $aEfeito do ensacamento de frutos sobre danos causados por fatores bióticos e abióticos em pomar orgânico de macieira. 260 $c2006 520 $aEste trabalho teve como objetivos avaliar o efeito do ensacamento dos frutos de macieira na incidência de danos causados por insetos-praga, sarna, 'russetin' e queimadura pelo sol, além da praticidade dos diferentes tipos de embalagens utilizadas no ensacamento. 650 $aDoença de Planta 650 $aFruticultura 650 $aMaçã 650 $aProdução Orgânica 653 $aEnsacamento 700 1 $aWANSER, A. F. 773 $tRevista brasileira de Fruticultura, Jaboticabal$gv. 28, n. 2, p. 168-171, 2006.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
06/01/2022 |
Data da última atualização: |
06/01/2022 |
Autoria: |
PEREZ, D. V.; SALDANHA, M. H. J. |
Afiliação: |
DANIEL VIDAL PEREZ, CNPS; MATHEUS HENRIQUE JUNQUEIRA SALDANHA, USP. |
Título: |
Food security and conflicts: a statistical approach. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista da Escola Superior de Guerra, v. 36, n. 77, p. 11-28, maio/ago. 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
History tells us that the lack of food - or only the fear of its loss - plays a central role in the occurrence of human conflicts. Despite this, food is one of the biggest and least recognized drivers of global security. Now, at the beginning of the 21st century, humanity is faced - again - with the challenge of how to feed a growing urban population. Most of the literature on the subject focuses on qualitative links between variation in food availability/affordability and violence, but is limited to countries in conflict. Thus, the objective of the present work was to use a statistical approach in an attempt to find some pattern or mathematical relationship between a selected number of variables that capture the social, environmental and economic factors that make the occurrence of conflicts and violence more likely. Analysis of the data suggests that conflicts can be better explained by considering the interactions between terrorism, food security, and people's income. |
Palavras-Chave: |
Instabilidade; Instability; Terrorismo. |
Thesagro: |
Fome; Segurança Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Food security; Hunger; Terrorism. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229996/1/Food-security-and-conflicts-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 01617naa a2200229 a 4500 001 2138790 005 2022-01-06 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREZ, D. V. 245 $aFood security and conflicts$ba statistical approach.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aHistory tells us that the lack of food - or only the fear of its loss - plays a central role in the occurrence of human conflicts. Despite this, food is one of the biggest and least recognized drivers of global security. Now, at the beginning of the 21st century, humanity is faced - again - with the challenge of how to feed a growing urban population. Most of the literature on the subject focuses on qualitative links between variation in food availability/affordability and violence, but is limited to countries in conflict. Thus, the objective of the present work was to use a statistical approach in an attempt to find some pattern or mathematical relationship between a selected number of variables that capture the social, environmental and economic factors that make the occurrence of conflicts and violence more likely. Analysis of the data suggests that conflicts can be better explained by considering the interactions between terrorism, food security, and people's income. 650 $aFood security 650 $aHunger 650 $aTerrorism 650 $aFome 650 $aSegurança Alimentar 653 $aInstabilidade 653 $aInstability 653 $aTerrorismo 700 1 $aSALDANHA, M. H. J. 773 $tRevista da Escola Superior de Guerra$gv. 36, n. 77, p. 11-28, maio/ago. 2021.
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