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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
09/10/2009 |
Data da última atualização: |
05/11/2009 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
SILVA, S. N.; PINHEIRO, E. F. M.; CEDDIA, M. B.; ANJOS, L. H. C.; ALVES, B. J. R.; UNTERLEITNER, B. |
Afiliação: |
Séphora Neves da Silva; UFRRJ; Érika Fláva Machado Pinheiro, UFRRJ; Marcos Bacis Ceddia, UFRRJ; Lúcia Helena Cunha do Anjos, UFRRJ; Bruno José Rodrigues Alves, Embrapa Agrobiologia; Bruno Unterleintner, UFRRJ. |
Título: |
Emissões de óxido nitroso em Solos sob pastagem em função da topografia no Rio de Janeiro. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2 a 7 de agosto de 2009, Fortaleza. Trabalhos... Fortaleza: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2009. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Argissolo vermelho-amarelo; Gleissolo. |
Thesagro: |
Nitrificação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00720naa a2200205 a 4500 001 1627665 005 2009-11-05 008 2009 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSILVA, S. N. 245 $aEmissões de óxido nitroso em Solos sob pastagem em função da topografia no Rio de Janeiro. 260 $c2009 650 $aNitrificação 653 $aArgissolo vermelho-amarelo 653 $aGleissolo 700 1 $aPINHEIRO, E. F. M. 700 1 $aCEDDIA, M. B. 700 1 $aANJOS, L. H. C. 700 1 $aALVES, B. J. R. 700 1 $aUNTERLEITNER, B. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2 a 7 de agosto de 2009, Fortaleza. Trabalhos... Fortaleza: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
24/01/2013 |
Data da última atualização: |
24/01/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; SILVA, J. B. G. D.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. T. |
Afiliação: |
CÍNTIA S. G. KITZBERGER, IAPAR/UEL; MARIA B. S. SCHOLZ, IAPAR; JOÃO B. G. D. SILVA, Centro Tecnológico Cocari; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; MARTA T. BENASSI, UEL. |
Título: |
Diversity between coffea arabica cultivar: organic acids composition. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. |
Páginas: |
p. 108 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The content of organic acids s in coffees is affected by factors such as variety and local of growing of coffees, roasting process (temperature and time), brewing process, storage time of the coffee beverage affect. Quinic, malic, citric, acetic, latic and clorogenic (5-ACQ) acids were the most important compounds of this class in green and roasted coffees. The content of organic acids for traditional cultivars (Bourbon, Catuaí and Icatu) and modern crosses (Iapar 59, IPRs 97, 98, 99, 100, 101, 102 103, 104, 105, 106, 107 and 108) were studied in order to correlate the acids profile and the genetic background of coffees. All coffees grown in the same edapho-climatic conditions and processing operations were standardized. |
Palavras-Chave: |
Coffee; Organic Acids. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01399nam a2200193 a 4500 001 1946226 005 2013-01-24 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKITZBERGER, C. S. G. 245 $aDiversity between coffea arabica cultivar$borganic acids composition.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee$c2012 300 $ap. 108 520 $aThe content of organic acids s in coffees is affected by factors such as variety and local of growing of coffees, roasting process (temperature and time), brewing process, storage time of the coffee beverage affect. Quinic, malic, citric, acetic, latic and clorogenic (5-ACQ) acids were the most important compounds of this class in green and roasted coffees. The content of organic acids for traditional cultivars (Bourbon, Catuaí and Icatu) and modern crosses (Iapar 59, IPRs 97, 98, 99, 100, 101, 102 103, 104, 105, 106, 107 and 108) were studied in order to correlate the acids profile and the genetic background of coffees. All coffees grown in the same edapho-climatic conditions and processing operations were standardized. 653 $aCoffee 653 $aOrganic Acids 700 1 $aSCHOLZ, M. B. S. 700 1 $aSILVA, J. B. G. D. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 700 1 $aBENASSI, M. T.
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Embrapa Café (CNPCa) |
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